Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Το «Πάμε Αλλιώς» για την απεργία πείνας των μεταναστών

Η απεργία πείνας εκατοντάδων μεταναστών για τη διεκδίκηση νομιμοποίησής τους είναι η κατάληξη της απόγνωσης εκατοντάδων συνανθρώπων μας οι οποίοι αναγκάζονται με οριακό τρόπο να διεκδικήσουν το αυτονόητο: να τους αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους, καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται στη χώρα μας επί πολλά χρόνια, χωρίς χαρτιά.
Η προσπάθεια που γίνεται με την στοχοποίηση των πολιτικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών συλλογικοτήτων που τάσσονται αλληλέγγυες στα δίκαια αιτήματά τους, έχει προφανή στόχο να ξεφύγει η συζήτηση από την ουσία της που είναι το μεταναστευτικό. Άλλωστε η απόφαση των μεταναστών να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας σε χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής, την οποία ψήφισαν και οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.
Σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι ο χώρος που επιλέγουν, αλλά ο αγώνας που δίνουν γιά την αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα. Τον αγώνα αυτόν πρέπει όλος ο προοδευτικός και ευαίσθητος κόσμος να στηρίξει , υπερβαίνοντας τις κραυγές μίσους και του φόβου, που καλλιεργούνται τις τελευταίες μέρες.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» δηλώνει την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των μεταναστών και ενώνουμε τις φωνές μας με όλες τις αυτοδιοικητικές, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες που στηρίζουν τους μετανάστες.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: