Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κανείς συμβασιούχος εργαζόμενος δεν πρέπει να απολυθεί!!!

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Κορυδαλλού και οι παριστάμενοι/ες συμβασιούχοι εργαζόμενοι/ες ζήτησαν να μην απολυθεί κανείς/καμμία εργαζόμενος/η , συμβασιούχος ή με σύμβαση έργου, που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο και γιά το θέμα αυτό να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Γιά τις εξελίξεις στο ζήτημα των απολύσεων εργαζομένων του δήμου, η Καίτη Κυλάκου, μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Η Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς», εξ’ αρχής τάχθηκε κατά του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», θεωρώντας ότι είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και συμβάλει στην κατεδάφιση του κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εξ’ αρχής επισημάναμε ότι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», καθιερώνει ένα σύστημα ακόμη πιο συγκεντρωτικό και ακόμα πιο απομακρυσμένο από τους πολίτες, που οδηγεί σε λιγότερη δημοκρατία και λιγότερη αυτοδιοίκηση. Δημιουργεί καθεστώς οικονομικής ασφυξίας στους ΟΤΑ και τους κάνει ένα διαχειριστικό όργανο των προαποφασισμένων σχεδίων της κεντρικής διοίκησης για τις τοπικές κοινωνίες. Ως Δημοτική Κίνηση , ιδεολογικά, πολιτικά, αλλά και όποτε χρειάστηκε έχουμε σταθεί στην πράξη στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους φορέων, στα δίκαια αιτήματα τους. Συμμεριζόμεθα απόλυτα την αγωνία, όλων όσων οι νέες βάρβαρες οικονομικές συνθήκες ωθούν στην ανεργία και την εξαθλίωση και δηλώνουμε απερίφραστα την υποστήριξή μας στις αγωνιστικές διεκδικήσεις του γιά να μη χάσουν τη δουλειά τους. Με βάση τα παραπάνω στηρίζουμε την πρόταση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού γιά την λήψη ομόφωνης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι ή αυτοί που πρόκειται να απολυθούν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες προκειμένου η απόφαση αυτή να σταθεί αρωγός στους δικαστικούς αγώνες που διεξάγουν.
Παράλληλα θέλουμε να επισημάνουμε την πάγια θέση αρχής μας ότι στον δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην αυτοδιοίκηση θα πρέπει οι σχέσεις εργασίας να είναι σταθερής και μόνιμης απασχόλησης και να μην κυριαρχούν σχέσεις εργασίας που ουσιαστικά δημιουργούν μεγαλύτερη ανασφάλεια στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Οι πελατειακές σχέσεις όμως που κυριάρχησαν μεταπολιτευτικά οδήγησαν στην ομηρεία των ρουσφετολογικών προσλήψεων χιλιάδες εργαζόμενους που σήμερα οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία. Αυτό το καθεστώς επικράτησε και στο Δήμο Κορυδαλλού με αποκορύφωμα τον διπλασιασμό του αριθμού των εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτών που προσλήφθηκαν με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Σήμερα, που ο κόσμος της εργασίας δέχεται σαρωτική επίθεση σε όλα τα δικαιώματά του μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις της οικονομικής κρίσης, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ οι πολίτες του Κορυδαλλού να μάθουν από πρώτο χέρι και με στοιχεία τον αριθμό των εργαζομένων που προσλήφθηκαν,τις διαδικασίες και όρους πρόσληψής τους, όπως και τις θέσεις στις οποίες τοποθετήθηκαν.
Απαιτούμε να δώσετε όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα τώρα!!!Πόσες είναι οι θέσεις,με ποιές αρμοδιότητες προσλήφθηκαν;ποιά ήταν τα κριτήρια;
Είμαστε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε ημέρα και ώρα μας καλέσετε!!!"

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΛΕΥΚΟ!!!!!!


ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ.

pamealliws είπε...

Αγαπητέ
δερδεμεζησ Τo Πάμε Αλλιώς δεν ψήφισε λευκό και είναι καταγεγραμμένο και στα πρακτικά!!! τα οποία μπορούμε να σας τα κοινοποιήσουμε!!!Δώστε μας όνομα, Διεύθυνση και τηλέφωνο
Ευχαριστούμε
Η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης