Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Η ''Αλήθεια" γιά τον Κορυδαλλό και τα σενάρια που προωθούν διάφορα κέντρα ερήμην των πολιτών.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Με αφορμή το δημοσίευμα-άρθρο που τιτλοφορείται"Και ξαφνικά, το παιχνίδι ανοίγει" στη σελ. 4 του πρώτου φύλλου νεόκοπης εφημερίδας με την δήθεν βαρύγδουπη ονομασία "Η Αλήθεια γιά τον Κορυδαλλό",που αναφέρεται στην Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς",διαπιστώνουμε ότι οι συντάκτες του άρθρου αυτού, αυθαίρετα και αντιδεοντολογικά και διαστρεβλώνοντας εν πολλοίς την πραγματικότητα, δεν έπραξαν το αυτονόητο: Να μπούν στο κόπο,ως ώφειλαν,να διαβάσουν και να ενημερωθούν γιά τις θέσεις μας, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πήραμε μέσα από την καθημερινή μας παρουσία και συμμετοχή στην πόλη, στα επί τέσσερα συνεχή χρόνια εκδιδόμενα με τακτική περιοδικότητα φύλλα της εφημερίδας μας, "Κορυδαλλιώς", και τις καθημερινές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας. Πολύ περισσότερο δεν αισθάνθηκαν κάν την ανάγκη να ζητήσουν να μάθουν τις γνωστές στην πόλη και στους πολίτες θέσεις και απόψεις μας, όπως καθαρά και ξάστερα αποτυπώνονται και στην πρόσφατη ανακοίνωσή μας γιά την αυτόνομη και διακριτή παρουσία μας στα αυτοδιοικητικά και πολιτικά γεγονότα του Κορυδαλλού απέναντι στις πολιτικές και επιλογές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο Δήμο και την πόλη, όπως και γιά τις στοχεύσεις και επιλογές του "Πάμε Αλλιώς" στην πορεία προς τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010. Φαίνεται ότι τα συμφέροντα που ανέλαβαν να προωθήσουν, ερήμην των πολιτών και της κοινωνίας, δεν τους επέτρεψαν να έχουν γνώμη και άποψη. Συμφέροντα τα οποία τους υπαγόρεψαν να παραποιούν την αντικειμενική αλήθεια, που την γνωρίζουν όλοι: Το "Πάμε Αλλιώς" δεν είχε και δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με κεντροαριστερές συγκλίσεις, έστω και με το ερωτηματικό που θέτουν στον υπότιτλο του άρθρου τους.. Άλλωστε ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν ότι η κεντροαριστερά εδώ και χρόνια ηττήθηκε κατά κράτος στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Δεν τους επιτρέπουμε να αγνοούν ή να κάνουν πως αγνοούν ότι το "Πάμε Αλλιώς" και οι πολίτες του Κορυδαλλού που το στήριξαν και το στηρίζουν ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι απέναντι στο αυτοδιοικητικό κατεστημένο της πόλης και στους εκπροσώπους του, που έχουν όνομα και επώνυμο και τους γνωρίζουν όλοι. Ένα κατεστημένο που αδιαφόρησε και αδιαφορεί γιά την διαφάνεια, το περιβάλλον, τον κοινωνικό έλεγχο και την συμμετοχή των πολιτών και θέλει τους πολίτες και τους εργαζόμενους απλούς χειροκροτητές.

Δυστυχώς και πάλι το τελευταίο διάστημα εξυφαίνονται σενάρια κάτω από το τραπέζι και ερήμην της κοινωνίας και των προβλημάτων της


Μέσα από τις συλλογικά διαμορφωμένες θέσεις μας γιά τον ρόλο της Τ.Α, ως ένα πεδίο άσκησης της τοπικής-λαϊκης εξουσίας από τους ίδιους τους πολίτες για τις δικές τους πολλαπλές ανάγκες, επιζητούσαμε και επιζητούμε εδώ και χρόνια το δημόσιο διάλογο και την κοινή δράση γιά την αντιμετώπιση των επιλογών και δράσεων του αυτοδιοικητικού κατστημένου στην πόλη μας. Διάλογο και δράση που εδράζεται σε πολιτικές αρχές και αξίες, που υπόκεινται στην κρίση της κοινωνίας. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα εξυφαίνονται σενάρια κάτω από το τραπέζι και ερήμην της κοινωνίας και των προβλημάτων της που επιχειρούν να εμπλέξουν το «Πάμε Αλλιώς», σε συγκλίσεις όμορων Πασοκικών δημοτικών σχημάτων ή έριδων με αφορμή εσωκομματικές διαδικασίες και από την άλλη ν΄αναδείξουν πάση θυσία την παραπαίουσα και τριχοτομημένη δεξιά στον Κορυδαλλό, που το ένα της κομμάτι είναι ήδη από τις προηγούμενες εκλογές παραδομένο στον νυν Δήμαρχο, το άλλο βρίσκεται στο δρόμο γιά να ενταχθεί, και το τρίτο ψάχνεται προς τα που να πάει με μεταγγραφές από άλλους δήμους. Και στο τέλος οι ευφάνταστοι σεναριογράφοι να καταλήγουν στο δήθεν συμπέρασμα ότι « ιδιαίτερη κινητικότητα στο χώρο της αριστεράς δεν σημειώνεται στον Κορυδαλλό».
Τους απαντούμε λοιπόν ότι το «Πάμε Αλλιώς» και ο κόσμος που το στηρίζει και συμμετέχει ενεργά, είναι πανέτοιμος να δώσει και αυτή τη μάχη των εκλογών με προσφορά και ανιδιοτέλεια, εμφορούμενος από τις τόσο αναγκαίες σήμερα αρχές και τις αξίες της μεγάλης αφήγησης της αριστεράς στον 20ο και 21ο αιώνα. Γιά μας οι επικείμενες εκλογές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία γιατί θα διεξαχθούν στη σκιά μιας γενικευμένης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, με δραματικές εξελίξεις γιά τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παγκόσμια. Στο πλαίσιο αυτό προστίθεται και το σχέδιο «Καλλικράτης» που όχι μόνο υπονομεύει την αναγκαία και ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά επιβάλλει και σκληρή λιτότητα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Είμαστε στον αντίποδα όλων όσων χρησιμοποιεί και μετέρχεται εδώ και χρόνια το κατεστημένο της πόλης μας.
Αυτή τη στιγμή θεωρούμε πως πρώτα απ΄όλα οφείλουμε να προασπίσουμε την διαδρομή, την πρότασή μας γιά επιλογές ύφους και ήθους στον αντίποδα όσων χρησιμοποιεί και μετέρχεται εδώ και χρόνια το κατεστημένο της πόλης μας. Μας το επιβάλλει τόσο η διακριτή και υπολογίσιμη παρουσία μας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές , όσο και η συνεχής παρουσία μας στο Δήμο και στην πόλη μέσα από τις γνωστές σε όλους αντιστάσεις και διεκδικήσεις, αλλά και οι αρχές μας και οι ζωντανές λειτουργίες μας μέσα από τις ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες της Κίνησής μας που οικοδομήθηκαν πάνω σε σχέσεις ειλικρίνειας , αλληλεγγύης και αγνωνιστικής παρουσίας.

Κανένα κόστος δεν θα μας οδηγήσει να γίνουμε νεροκουβαλητές και αβανταδόροι
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσες αυτοδιοικητικές συλλογικότητες δέχτηκαν την ίδια επίθεση με εμάς, μάλλον εν αγνοία τους, ως συμμετέχουσες σε προβοκατόρικα σενάρια θ΄αντιδράσουν. Καλούμε δημόσια τις συλλογικότητες αυτές να υπερασπισθούν την αντικειμενική αλήθεια, χωρίς να θέλουμε να εκμαιεύσουμε κανενός είδους «δήλωση» από κανέναν. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να κρατήσουμε σταθερό μέτωπο δράσης και κριτικής απέναντι σε κάθε είδους επιλογή που προσπαθεί ν΄αναπαράξει το δημοτικό κατεστημένο μέσα από παλιά ή νέα πρόσωπα. Η παρουσία μας ήταν και παραμένει σταθερή σ΄αυτή τη διαχρονικά δύσκολη προσπάθεια και η επιμονή μας αυτή είχε και έχει κόστος. Όμως κανένα κόστος δεν θα μας οδηγήσει να γίνουμε νεροκουβαλητές και αβανταδόροι του δημοτικού κατεστημένου. Ούτε και θα προτείνουμε στους Κορυδαλλιώτες να το αποδεχτούν, έστω και σε νέα έκδοση, είτε αυτή έρχεται από την πόρτα , είτε από το παράθυρο.
Παρ΄όλα αυτά είμαστε και παραμένουμε ανοιχτοί,ενεργοί και δραστήριοι στην προσπάθεια ανίχνευσης και οικοδόμησης συνεργασιών με κριτήριο γιά όλους μας τις δημόσιες θέσεις και τις παρεμβάσεις

ΙΟΥΝΗΣ 2010
ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: