Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Φυλακές και γκαράζ, τελευταία ευκαρία


Το Γκαράζ του Δήμου στη Γρ.Λαμπράκη και οι φυλακές πρέπει να γίνουν ενιαίο πάρκο άμεσα. Αυτή είναι η μόνη λύση για να καταπολεμηθεί κατά ένα μέρος ή ρύπανση και να ωφεληθεί η πόλη του Κορυδαλλού που πλήττεται από το φόρτο των διερχόμενων και μποτιλιαρισμένων οχημάτων στη Γρ.Λαμπράκη και την Ταξιάρχών. Φόρτος που θα αυξηθεί δραματικά με την εγκατάσταση του Μετρό.
Η άνοδος της θερμοκρασίας από το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι κάτι παραπάνω από αισθητή και η δημιουργία ενός πάρκου υψηλού πρασίνου είναι σήμερα επιτακτική. Δεν επιτρέπεται κανενός είδους οικονομική εκμετάλλευση αυτού του μοναδικού χώρου από δήθεν εκσυγχρονιστές και μεταρρυθμιστές που ακόμα και μέχρι σήμερα δεν μας λένε τι θα γίνει με αυτή την έκταση ΄΄φιλέτο΄΄ στο κέντρο της πόλης. Ενώ ο απλός δημότης αισθάνεται την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου πάρκου όλο και πιο πολύ, ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές του 2007 που αύξησαν την σωματιδιακή και ατμοσφαιρική ρύπανση, κάποιοι απεργάζονται άλλες λύσεις. Το πάρκο είναι η μόνη και εφικτή λύση που θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον Κορυδαλλό. Όταν μάλιστα σε μια δεκαπενταετία οι μέρες, με θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου αυξήθηκαν κατά 40%, το ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου θα επηρεάσει ευνοϊκά το μικροκλίμα όχι μόνο με την ελάττωση των θερμών ημερών αλλά και με την αύξηση της θερμοκρασίας το χειμώνα. Θα μειώσει τη σκόνη και θα καθαρίσει τον αέρα από τους ρύπους και τα βακτήρια. Θα παράγει οξυγόνο και θα δημιουργηθεί κατάλληλο περιβάλλον για πουλιά και ζώα. Θα μειώσει την ηχορύπανση και θα επιδράσει θετικά στην ψυχοσωματική υγεία των δημοτών. Πάρκο και μόνο πάρκο. Καμία άλλου είδους ΄΄αξιοποίηση΄΄ της έκτασης των Φυλακών και του Γκαράζ. Αντίθετα μείωση του συντελεστή δόμησης γύρω από τους ανοιχτούς χώρους και τις πλατείες για να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας.
Απαιτούμε πάρκο γιατί γνωρίζουμε πως η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη. Φτάνει να κάνει κανείς μια βόλτα στα πυροβολεία για να ΄΄απολαύσει΄΄ το μπετό από ψηλά και να οραματισθεί των πολυκατοικιάνθρωπο του μέλλοντος. Δίκαια αναρωτιέται ο υποψιασμένος Κορυδαλλιώτης για τα τετραγωνικά μέτρα πρασίνου που παρέδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος με το δεξί του χέρι σημερινό Δήμαρχο και τον άλλον, τον αντιδήμαρχο ΄΄ειδικό΄΄ στα θέματα περιβάλλοντος. Παρά το γεγονός της υπερχρέωσης του Δήμου, στον οποίον συνέβαλλαν αποφασιστικά και οι σημερινοί διοικούντες, είναι απαραίτητο να εντοπισθούν οικόπεδα και παλιές κατοικίες που θα μπορέσουν να απαλλοτριωθούν και να γίνουν χώροι πρασίνου. Η πλειοψηφία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του Δήμου και η μείζονα αντιπολίτευση πρέπει να ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη για την 12ετή κακοδιαχείριση προς τους δημότες της πόλης, όπως και για τη γενική εικόνα της πόλης που είναι αποτέλεσμα των παρεμβάσεων και των παραλήψεων τους. Να δηλώσουν ρητά ότι δεσμεύονται για τη δημιουργία ενιαίου πάρκου υψηλού πρασίνου. Ότι θα σταματήσουν την τσιμεντοποίηση με τις δήθεν αναμορφώσεις. Ότι δεν θα προβούν σε ιδιωτικοποιήσεις εκτάσεων μέσω των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα) για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι σε βάρος της υγείας μας. Καμία ΄΄ανάπλαση΄΄ με πλακάκια, μπετόν και συντριβανάκια σαν και αυτή της έκτασης του πρώην Ασύλου ή την επικείμενη τσιμεντοποίηση των 115 στρεμμάτων του πρώην Λατομείου στην οδό Ποταμού.
Όσο κάποιοι, λίγοι προς το παρόν ρομαντικοί, διεκδικούν και αντιστέκονται βάζοντας το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη, αυτοί που αποφασίζουν για μας τάχα, αλλά πάντα χωρίς εμάς, ενάντια στο κοινωνικό δημόσιο συμφέρον θα ανησυχούν και γιατί όχι θα χάσουν τον ύπνο τους. Όσο εμείς συμμετέχουμε στα κοινά ενάντια στους μεταμφιεσμένους ευαίσθητους και περιβαλλοντολογούντες, μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την καλύτερη διαβίωση μας και το μέλλον των αυριανών πολιτών αυτής της πόλης.
Γκαράζ και φυλακές πάρκο υψηλού πρασίνου τώρα
Όχι σε ένα Κορυδαλλό αβίωτο παραδομένο στο τσιμέντο και στις πλακοστρώσεις.
Ναι σε πολλούς χώρους πράσινους πνεύμονες και στην αντιστροφή της ζοφερής πραγματικότητας τώρα
Χάικ Κασσαρτζιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια: