Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

H Καίτη Κυλάκου στην ανοιχτή εκδήλωση – παρουσίαση της Διακήρυξης του «Πάμε Αλλιώς». (Πλειάδες 06-02-2014)


Φίλες και Φίλοι
Συνδημότες και Συνδημότισσες
            Οι εκλογές του Μαΐου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση διεξάγονται σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για τον λαό μας.
            Χιλιάδες συμπολίτες μας  ζούν  μέσα στην ανέχεια και την φτώχεια από  την  οικονομική κρίση και τις καταστροφικές  πολιτικές των μνημονίων και της κυβέρνησης. Είναι αυτές οι πολιτικές που έχουν οδηγήσει χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα, στον  υποσιτισμό μικρών παιδιών,  στον κίνδυνο να βγουν στο πλειστηριασμό ο κόπος και ο ιδρώτας της ελληνικής οικογένειας.
            Σε αυτές τις εκλογές δεν έχουμε να συγκρουστούμε μόνο με τα τοπικά συμφέροντα και τις τοπικές εξουσίες. Έχουμε να συγκρουστούμε με το σύνολο εκείνων των πολιτικών που έχουν οδηγήσει το λαό μας σε μια πρωτοφανή ΄΄ανθρωπιστική κρίση΄΄. Σε αυτές τις εκλογές αντίπαλοι μας είναι όσοι έχουν συμβάλει ή ανεχτεί όλες εκείνες τις κυβερνήσεις, όλα εκείνα τα διεθνή  και ντόπια οικονομικά  συμφέροντα που κατέστρεψαν και καταστρέφουν την χώρα μας.
 Έχουμε όμως και καθήκον να δώσουμε ελπίδα στους δοκιμασμένους  συμπολίτες μας.
 Πρέπει τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου να αποτελέσουν ένα δυνατό χτύπημα, μια νικηφόρα αρχή στον αγώνα του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο.
 Ξεκινάμε αυτό τον δύσκολο αγώνα αποφασισμένοι ότι μπορούμε να νικήσουμε.
Μπορούμε να νικήσουμε μια τοπική εξουσία που για 20 χρόνια έτρεχε να φωτογραφηθεί και να πάρει το χρίσμα από αυτούς που έκλεψαν το ψωμί και την ζωή των παιδιών μας.
Μπορούμε να νικήσουμε όλους αυτούς που την ώρα της κρίσης , την ώρα που οι Κορυδαλλιώτες και οι Κορυδαλλιώτισες τους είχαν ανάγκη,  την ώρα που ο Δήμος μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεχόταν μια πρωτοφανή επίθεση, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων .  Ο αγώνας που ξεκινάμε είναι δύσκολος και χρειάζεται την στήριξη όλων σας.
 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα είναι ένα από τα όπλα μας. Κανένας μόνος του στην κρίση.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  είναι αδιαπραγμάτευτο χαρακτηριστικό μας.
Για τους πολίτες από τους πολίτες, θέλουμε ένα δήμο που θα διοικείται και θα ελέγχεται από τους δημότες του.
 Πρέπει να σταματήσουμε 20 χρόνια ηθικής και πολιτικής παρακμής.     
 Πρέπει να σταματήσουμε 20 χρόνια οικονομικής κακοδιαχείρισης και διάλυσης των κοινωνικών δομών του δήμου μας.
Δεν πρέπει αυτή την κρίσιμη στιγμή να αφήσουμε την ίδια “παρέα» να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.
 Ο Κορυδαλλός δεν έχει ανάγκη μια απλή εναλλαγή της εξουσίας, όπου κάποιοι ΄΄αγανακτισμένοι΄΄ αντιδήμαρχοι αντιστέκονται στον παλιό αλλά κακό πλέον, πρώην συνεργάτη τους. Ζήσαμε αυτό το έργο το 2006 και είδαμε τα   αποτελέσματά  του.
 Είναι πολλά αυτά που μπορεί να πει κανείς για τη σημερινή κατάσταση του Δήμου Κορυδαλλού. Αυτά που μπορεί να πει κανείς για τις πολιτικές που εφαρμόζονται. ‘Ενα όμως είναι  το ερώτημα:
Εάν η δημοτική πολιτική ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των ανθρώπων και της πόλης. Εάν η Δημοτική Αρχή στάθηκε στο ύψος των γεγονότων και των περιστάσεων...
Δεν αρκούν οι πανηγυρισμοί και οι τυμπανοκρουσίες για ότι «υλοποιήθηκε» γιατί τελικά δεν έφτασε και δεν θα μπορούσε να φτάνει, για να αντιμετωπίσει αυτό που βιώνουν οι πολίτες, οι δημότες.
Και δεν είναι ότι δεν έφτασε γιατί δεν επαρκούσαν οι πόροι.
 Αυτό θα ήταν μια τελείως υπαληλλίστικη και διαχειριστική γραφειοκρατική λογική.
Δεν έφτασε γιατί ο Δήμος δεν αξιοποίησε τον αυτονόητο ρόλο και υπόσταση του. Δεν είχε στη πράξη το χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά του λαϊκού θεσμού της τοπικής κοινωνίας, που δίνει τη μάχη και αντιστέκεται.

Που χαράζει πολιτική με τη συμμετοχή των πολιτών και με βάση τις ανάγκες τους και όχι με το τι είναι σχετικά έτοιμο και εύκολο κάθε φορά να γίνει.
Το ότι τα χρόνια που πέρασαν ήταν πιο απλό και εφικτό να γίνουν αναπλάσεις δρόμων και πλατειών, που είχαν ήδη σχεδιαστεί από την περίοδο της εικονικής ευημερίας, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι αυτό που είχαν περισσότερο ανάγκη οι πολίτες.
Το ότι η κεντρική κυβέρνηση, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή η Περιφέρεια λόγω μνημονίων δεν είχαν τα κονδύλια να ξεκινήσουν τα αθλητικά έργα στα 115 στρέμματα στα πρώην Λατομεία, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έπρεπε παθητικά να κοιτάμε τη περιοχή να καταστρέφεται και να παραμένει «χωματερή» και να μην την προστατεύουμε. Να μη διεκδικούμε ουσιαστικά τόσα χρόνια να φύγουν οι καταπατητές και να αποδοθεί σε όλους τους Κορυδαλλιώτες. Ακόμη και σαν τόπος αναψυχής και περιπάτου. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να έρχεται η δημοτική αρχή λίγο πριν τη κάλπη και να κάνει συναντήσεις και κόντρα συσκέψεις για να δικαιολογήσει τη χρόνια ανεπάρκεια της.  
Το ότι τώρα θυμήθηκαν ότι άργησε να πέσει η μάντρα των γυναικείων φυλακών, δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνες η διοίκηση και για το ζήλο με τον οποίο το «διεκδίκησε» αλλά και γιατί δε στήριξε τη διαμόρφωση ενός κινήματος διεκδίκησης από τη κοινωνία, που να πιέζει τους κυβερνώντες.
Η κοινωνία παρόλη τη καταστροφή που έχει υποστεί από τη λιτότητα και τις μνημονιακές πολιτικές, πάντα έχει διάθεση να συμμετέχει σε κάτι που νιώθει ότι μπορεί να κερδίσει και θα το έκανε με όλες της τις δυνάμεις.
Αλλά έτσι είναι, έτσι συμβαίνει  όταν δε θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους κυβερνώντες και να διαταράξουμε το έργο τους. Οι δημοτικές αρχές μετατρέπονται από αυτοδιοίκηση σε γρανάζι της κεντρικής εξουσίας.
Όλα αυτά φίλες και φίλοι θέλουμε να ανατρέψουμε και ξέρουμε ότι δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδί.
 Ξέρουμε όμως ότι πιστεύουμε στους ανοιχτούς μαζικούς αγώνες των ανθρώπων.
Ξέρουμε ότι είναι μόνο αυτοί (οι αγώνες) είναι που μπορεί να έχουν αποτέλεσμα, γιατί έχουν κοινωνικό αντίκρισμα.
Γιατί έχουν πλεόνασμα πάθους και θέλησης.
Γιατί δεν πιστεύουμε ότι για να κερδίσουμε κάτι για τη πόλη μας πρέπει να εξαντλούμε τις προσπάθειες στα τηλέφωνα και στους διαδρόμους των υπουργείων, αλλά να βάζουμε τη δύναμη μας για να πείσουμε του συμπολίτες μας να κάνουν τη διεκδίκηση δική τους υπόθεση και όχι αντικείμενο κάποιων ειδικών.
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις διαψεύσεις της Δημοτική Αρχής στα δημοσιεύματα, για τη κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου και ευχόμαστε να είναι έτσι και να μην επιβεβαιωθούν δύσκολα σενάρια (απολύσεις κ.λ.π.).
 Όμως ρωτάμε, τελικά είμαστε ή δεν είμαστε στους πιο χρεωμένους Δήμους της χώρας;
 Θα αντέξει ή δεν θα αντέξει ο Δήμος μας τα επόμενα χρόνια; θα μπορέσει ή δεν θα μπορέσει να υπερβεί αυτή τη πραγματικότητα και να κάνει ένα βήμα εμπρός;
Φίλες και Φίλοι
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση από τις μνημονικές πολιτικές με στόχο την απαξίωση των κοινωνικών δομών  και την ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών .
  Ήδη από την εποχή προ των μνημονίων, αλλά και σήμερα με το ασφυκτικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο του Καλλικράτη   η  μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους και η ολέθρια για το θεσμό παρακράτηση των θεσμοθετημένων πόρων,  έσπρωξαν στην εύκολη υπερχρέωση με Δάνεια, υποθηκεύοντας το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας  για πολλά χρόνια, κατ΄ εικόνα και ομοίωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
  Υπερχρέωση που έθρεψε την κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε έργα βιτρίνας  και σε επικοινωνιακή προβολή πέρα και έξω από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών , χωρίς συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο.
   Στο  Δήμο μας οι εκπρόσωποι αυτών των πολιτικών σε τοπικό επίπεδο για είκοσι χρόνια   
-υπηρέτησαν πιστά τα σχέδια των κυβερνήσεων για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και περιορισμό των κοινωνικών παροχών. 
-Δημιούργησαν τα δικά τους πελατειακά δίκτυα, με στρατιές ανθρώπων που παρακαλούν για ολιγόμηνες συμβάσεις,
-αξιοποίησαν στο έπακρο κάθε παραθυράκι αδιαφάνειας που τους πρόσφερε η κεντρική εξουσία.
- Στήριξαν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις εκλογικές αναμετρήσεις,
 - Υποβάθμισαν τις δημοκρατικές λειτουργίες των δημοτικών συμβουλίων, - απαξίωσαν κάθε συλλογική διαδικασία στις πόλεις τους.
      Και ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των  πολιτικών που βιώνουμε σήμερα  στο Δήμο ;
Να απολύονται εργαζόμενοι, άλλοι να μένουν για μήνες απλήρωτοι, να καταργούνται υπηρεσίες (σχολικοί φύλακες και δημοτική αστυνομία)  και  το σημαντικότερο να απειλούνται βασικές κοινωνικές παροχές που ανακουφίζουν κυρίως τις λαϊκές τάξεις,  όπως οι  λειτουργικές δαπάνες σχολείων, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, η βοήθεια στο σπίτι, τα ΚΑΠΗ, τα δημοτικά ιατρεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, το περιβάλλον, η καθαριότητα,  οι τεχνικές υπηρεσίες
 Και για όλα αυτά  μαζί με τις  περικοπές στην χρηματοδότηση που φτάνει στο   70%, αλλά και  τις  αντίστοιχες μειώσεις των ιδίων πόρων του Δήμου  από τη συρρίκνωση της εσωτερικής αγοράς, τα λουκέτα στα καταστήματα και τη αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μειώνονται  τα τέλη  καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ποια είναι η πρόταση όλων αυτών που σε τοπικό επίπεδο , είτε από τη θέση του Δημάρχου ή των Αντιδημάρχων , και ως εκφραστές  αυτών των συγκεκριμένων πολιτικών , είχαν την κύρια ευθύνη της Διοίκησης;
  Σήμερα αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως, με όποιον  μανδύα ζητάνε τη ψήφο του Κορυδαλλιώτικου λαού,  είναι η νομή της εξουσίας και η διατήρηση της ίδιας κατάστασης , που οδηγεί στον αργό θάνατο του Δήμου  ως το τελευταίο ανάχωμα του κοινωνικού κράτους.
 Δυστυχώς όλοι αυτοί από θέσεις εξουσίας  όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν στις παραπάνω πολιτικές αλλά τις εφάρμοσαν  πιστά και με ιδιαίτερο μάλιστα ζήλο.
 Παρά τις τελευταίες αντιμνημονικές ΄΄κορώνες΄΄ για να σώσουν τα προσχήματα από την εξοργιστική απουσία τους από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών , δεν μπορούν με τίποτα να κρύψουν ότι σε αυτά τα 4 χρόνια του μνημονίου ΄΄κρύφτηκαν΄΄ βαθειά μέσα στα γραφεία τους.

Φίλες και Φίλοι
Συνδημότες και Συνδημότισσες
Ο Κορυδαλλός χρειάζεται μια καινούργια αρχή. Πρέπει να ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ.. ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ και ήρθε η ώρα να τον διεκδικήσουμε.

Προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι η σύγκρουση με την κυβέρνηση και τις τοπικές διοικήσεις  που αποδέχονται και υλοποιούν τη μνημονιακή πολιτική.
  Σήμερα  είμαστε  σε θέση μάχης για να ανταποκριθούμε   στις αυξημένες προσδοκίες όλων αυτών που αντιστέκονται, διεκδικούν και οραματίζονται μια  ζωή με αξιοπρέπεια,  αλληλεγγύη,  δικαιώματα και δημοκρατία .
  Όλων αυτών που  καθημερινά παντού  και εδώ στον Κορυδαλλό κάνουν δική τους υπόθεση την ανατροπή των  μνημονίων, των  πολιτικών  και των φορέων τους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Για να επιστρέψει μετά από είκοσι χρόνια η Αριστερά στο Δήμο.
  Όπλα  και εχέγγυά μας:
 Η  επικαιροποιημένη Διακήρυξή μας μέσα από την   συμπαράταξη με ζωντανές αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης από την αριστερά και το χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης. 
- Τον Αποστόλη Συρίγο,  επικεφαλής της Δημοκρατικής Ενότητας το 2002 και το 2006 και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου την δημοτική περίοδο 1982 μέχρι 1990 μαζί με στελέχη και ενεργούς πολίτες της παράταξής του, σηματοδοτώντας την ενότητα στη πράξη με τις δυνάμεις της αριστεράς.
-Τον ιδρυτικό πυρήνα  και κορμό της δημοτικής κίνησης «Κορυδαλλός 16χρονη πόλη» και  το σύνολο των στελεχών που πλαισίωσαν την κίνηση, μεταξύ δε αυτών και ο Ηλίας Κρούπης , δημοτικός σύμβουλος.
Κάνουμε την αρχή και ξεκινάμε ανοιχτά και δυνατά και καλούμε κάθε Κορυδαλλιώτη δημοκράτη να είναι εκεί να ξεκινήσουμε μαζί.
            Τιμούμε τους πολιτικούς συμμάχους μας σε αυτήν την αριστερή ενωτική προσπάθεια στο Δήμο Κορυδαλλού,
            τιμούμε τους αγώνες  δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών στις γειτονιές του Κορυδαλλού,
            τιμούμε τις δυνάμεις της Νεολαίας μας, όλους και όλες που με έμπνευση και αφοσίωση έδωσαν, δίνουν και θα δώσουν  την ψυχή τους σε αυτή τη νικηφόρα  μάχη.
 Σας καλούμε να δώσουμε αυτό τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα όλοι μαζί.
 Ήρθε η ώρα να γίνει αυτή η ανατροπή.
Οι γειτονιές του Πειραιά που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έκαναν την ανατροπή, ήρθε η στιγμή να επιχειρήσουν την ίδια ανατροπή και στις  εκλογές του Μαϊου 2014 .

Με τη νίκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: