Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ζήτημα πολιτισμού και αξιοπρέπειας όλα αυτά που συμβαίνουν πίσω από τα κάγκελα. Παρέμβαση της Καίτης Κυλάκου.

H δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φυλακές Κορυδαλλού, το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων, αποτελεί προσβολή για τον πολιτισμό και καταρρακώνει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Παρά τις διαρκείς διαμαρτυρίες των κρατουμένων, τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις συλλογικοτήτων, τις πολιτικές παρεμβάσεις-καταγγελίες και τις καθησυχαστικές υποσχέσεις των υπευθύνων, δυστυχώς το πρόβλημα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, που πρόσφατα έρχονται στο φώς με τις καταγγελίες κρατουμένων του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» των Φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι αγωνίζονται πλέον για τη ζωή τους αξιοποιώντας το μοναδική δυνατότητα που τους έχει απομείνει, την αποχή από το συσσίτιο.

                  
Χρειάζονται άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα να για να τερματιστεί η απάνθρωπη και παράνομη κατάσταση:

 Για τον υπερπληθυσμό των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού που θέτει σε διαρκή κίνδυνο την υγεία, τόσο των ίδιων όσο και του προσωπικού της φυλακής.

 Για τη διασφάλιση της υγείας των οροθετικών κρατουμένων που δεν έχουν νοσήσει και στέλνονται σωρηδόν στον Κορυδαλλό, όχι μόνο χωρίς όφελος για κανέναν, αλλά και με μεγάλο κίνδυνο της ζωής και της υγείας τους.

Για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στους χώρους (και) του νοσοκομείου των φυλακών και τα ολοένα και πιο φτωχά σε διατροφική αξία συσσίτια, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των νοσηλευομένων.

Για την ανεπαρκή στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Για την έγκαιρη παροχή της προσήκουσας ανά περίπτωση φαρμακευτικής αγωγής, ιδίως στους οροθετικούς κρατούμενους.

Κλιμάκιο του «Πάμε Αλλιώς», τις επόμενες ώρες θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο των Φυλακών.
Η Καίτη Κυλάκου, σήμερα το πρωί, σε τηλεφωνική επικοινωνία της με το Δήμαρχο κ. Στ. Κασιμάτη έθεσε ζήτημα σύγκλισης  έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος πρότεινε επίσκεψη στο χώρο των φυλακών από αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

22/02/2014
"Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Πάμε Αλλιώς"
Υποψήφια Δήμαρχος
Καίτη Κυλάκου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: