Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΤΡΟ: Σε εγρήγορση για τις κατακτήσεις, παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου.

Παρά την απάντηση της 
«ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ»,
 δεν επαναπαυόμαστε.



Ολοκλήρωση των «εργασιών ΜΕΤΡΟ» στην Πλατεία Ελευθερίας με Ασφάλεια, Νομιμότητα και Ταχύτητα.
                Στην πολυετή διαδρομή της παρουσίας του το «Πάμε Αλλιώς» τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και θετικά για την ταχεία εκτέλεση του έργου ΜΕΤΡΟ, που αποτελεί ασφαλώς μια σημαντική αναβάθμιση για την πόλη και εξυπηρετεί ανάγκες των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
                Είναι γνωστές και παρεμβάσεις μας, στην πορεία των ετών αυτών, με τις οποίες έχει καταγραφεί η διαμαρτυρία μας, για τις όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν και η διάθεσή μας να διευκολύνουμε την -όσο το δυνατό γρηγορότερη- εκτέλεση του έργου.
                Πρόσφατα, φήμες και ανακοινώσεις δημοτικών παραγόντων, παραγόντων εκ των μέχρι σήμερα συνομιλητών της κατασκευάστριας εταιρίας «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», πιθανόν επηρεασμένες από την πρόωρη έξαρση της προεκλογικής περιόδου, έφεραν σε συζήτηση δημοσιεύματα «για τον τρόπο αποκομιδής των μπαζών», με δραματικές περιγραφές και αναφορές σε «επερχόμενη καταστροφή», οι οποίες είναι λογικό να δημιουργούν ανησυχία, ιδιαιτέρως όταν αφορούν το ευαίσθητο εμπορικό κέντρο.    
                Για τους λόγους αυτούς, η Καίτη Κυλάκου, ως επικεφαλής του «Πάμε Αλλιώς» και υποψήφια Δήμαρχος Κορυδαλλού, ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθύνει επείγουσα επιστολή - ερώτημα προς την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ» θέτοντας όλα τα ζητήματα, στην κατεύθυνση των απαραίτητων διαβεβαιώσεων που απαιτούνται για τους δημότες, όταν αφορά τέτοια θέματα ανάπτυξης και ασφάλειας.
                Η απάντηση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ» υπήρξε άμεση και «καθησυχαστική»:
Αναφέρει, ότι τηρεί πάντοτε πιστά και με αυστηρότητα τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπονται από τη σύμβαση και τους Νόμους και διαβεβαιώνει ότι αυτό θα ισχύσει και στο μέλλον σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του έργου.
Αναφέρει, ότι αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί επίσης με δημοτικές κινήσεις και πολίτες, προκειμένου να αμβλύνει την όποια όχληση προκαλούν οι εργασίες.
Αναφέρει επακριβώς και τα εξής:
«Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ένας από τους μέχρι χθες συνομιλητές μας (εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου) για τη λύση των οποιονδήποτε προβλημάτων μιλά σήμερα για «έγκλημα» εναντίον του περιβάλλοντος και της πόλης του Κορυδαλλού που θα συντελεστεί δήθεν εκ μέρους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ»

Κατηγορηματικά, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ διαψεύδει όποιες αναφορές σε τροποποιήσεις για την μελλοντική εξέλιξη του έργου, η οποία να αποκλίνει από τα αρχικώς προβλεπόμενα.
Σε ότι αφορά τα προϊόντα εκσκαφών: «θα μεταφέρονται με σκεπασμένα επιμελώς φορτηγά και θα αποθέτονται σε εγκεκριμένους χώρους όπως γίνεται μέχρι σήμερα ή δε όχληση που θα προκαλούν δεν θα είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή που σκάβεται το φρέαρ του σταθμού».

                Ενεργήσαμε με υπευθυνότητα για την ενημέρωση των πολιτών.
Σταθήκαμε πάντοτε, χωρίς εκπτώσεις στα θέματα της ποιότητας ζωής, της ανάπτυξης και της ασφάλειας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη ότι αυτά τα θέματα δεν επιδέχονται κανενός είδους εκμετάλλευση και μικροπολιτικό παιχνίδι. 
Παρά την απάντηση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», δεν επαναπαυόμαστε.
Τόσο για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου, όσο και για όλα τα παραπάνω, βρισκόμαστε σε διαρκή παρακολούθηση, παραμένουμε σε εγρήγορση, σε καθημερινή επαφή με τους δημότες που αποτελούν με την παρουσία τους τη μόνη ισχυρή εγγύηση για κάθε κατάκτηση. Σε αυτή τη βάση, συζητούμε και συνεργαζόμαστε όπου απαιτείται με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και πρόσωπα στην πόλη μας.
                Είμαστε εδώ, όπως είμαστε και χτες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας, έτοιμοι να διαχειριστούμε καλύτερα τα τοπικά προβλήματα, αλλά και έτοιμοι να υποστηρίξουμε πρωταγωνιστικά όταν και όπου χρειάζεται, την οργάνωση της δράσης των πολιτών σε κάθε μορφή ή απειλή υποβάθμισης, σε κάθε επιβλαβή πολιτική για το σήμερα ή για το μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα προσόντα, την πρωτοβουλία και την εμπιστοσύνη που συνεπάγονται, τα αποκτήσαμε με αγώνες, τους οποίους ο ξαφνικός θυμός αγανακτισμένων πρώην Αντιδημάρχων ασφαλώς αδυνατεί να τα ακυρώσει.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
«Πάμε Αλλιώς»- Καίτη Κυλάκου




Δεν υπάρχουν σχόλια: