Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» 06-02-2014
Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, 06-02-2014 - διακήρυξη 
Ένας άλλος Κορυδαλλός είναι εφικτός. Είμαστε εδώ παρόντες ξανά, όχι μόνο για να διαχειριστούμε καλύτερα τα τοπικά προβλήματα, αλλά για να αντισταθούμε στην κοινωνική και πολιτική καταστροφή. Είμαστε εδώ όχι μόνο για να διασώσουμε το Δήμο από τον αφανισμό, αλλά για να τον επαναθεμελιώσουμε με τις αρχές της συμμετοχής, του κοινωνικού ελέγχου, της διαφάνειας, της δημοκρατίας, αποκαθιστώντας τον κοινωνικό και φιλολαϊκό του χαρακτήρα. Είμαστε εδώ μετά από 8 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας στην πόλη χωρίς να έχουμε υποταχθεί ούτε στιγμή στις ΄΄σειρήνες΄΄ της τοπικής εξουσίας τον καιρό της ΄΄ευδαιμονίας΄΄ και έτοιμοι όσο ποτέ άλλοτε να δώσουμε την πιο κρίσιμη μάχη την πιο κρίσιμη και δύσκολη στιγμή για τις Κορυδιαλλιώτες και τις Κορυδαλιώτισσες.
Στην προσεχή αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών θέτουμε στους δημότες με σαφήνεια και καθαρότητα τα διλήμματα:

v Συνέχιση τις σημερινής θεσμικής παρακμής και της οικονομικής αδιαφάνειας του Δήμου ή δημιουργίας ενός νέου Δήμου που θα υπερασπίζεται τις κοινωνικές ανάγκες των δημοτών του, θα αγωνίζεται για περιβαλλοντικά βιώσιμη πόλη, θα καλυτερεύει διαρκώς την καθημερινότητα των κατοίκων του, θα διεκδικεί την οικονομική αυτοτέλειά του χωρίς περαιτέρω χαράτσωμα των πολιτών.
v Συντήρηση ενός πολιτικού συστήματος τοπικής εξουσίας απόμακρου, ξένου προς τις καθημερινές έγνοιες των ανθρώπων, διαπλεκόμενου πολιτικά και οικονομικά με ιδιωτικά συμφέροντα και ιδιοτελείς επιδιώξεις ή εγκαθίδρυση ριζικά καινούργιων αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών, κυττάρων λαϊκής εξουσίας και συμμετοχής, οργάνων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
v Διαιώνιση των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών από την κεντρική κυβέρνηση που 5 χρόνια τώρα καταστρέφουν τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις της χώρας ή αμφισβήτηση και ανατροπή τους με εναλλακτικές πολιτικές.

v Συντήρηση μιας πολιτισμικής παρακμής στην ζωή της πόλης, όπου κυριαρχούν τα νυχτερινά μαγαζιά, το ξεπεσμένο Lifestyle και οι μπράβοι ή μια προσπάθεια για μια <<πολιτισμική ανάπτυξη>>, ανάλογη με αυτή που γνώρισε ο Κορυδαλλός τις δεκαετίες που η Αριστερά ήταν στο τιμόνι του Δήμου.
Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συγκεντρώνουμε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης μας, η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» μετεξελίσσεται σε κύτταρο συσπείρωσης μιας ευρείας Δημοτικής Παράταξης με υποψήφια Δήμαρχο την δικηγόρο Καίτη Κυλάκου.
Πατάμε σε στέρεες βάσεις ως παράταξη, ως πρόσωπα που συγκροτούμε αυτή τη δυναμική εκκίνηση. Διαθέτουμε:
        Tην πολυετή δημιουργική διαδρομή του «Πάμε Αλλιώς», με αριστερή-ριζοσπαστική φυσιογνωμία, με συνεπή οικολογική αναφορά και παρέμβαση που συνδέθηκε και εμπνεύστηκε από τα κινήματα, προσανατολισμένου στην ανοιχτή δημοκρατία, με αντιφασιστικό χαρακτήρα και δράση τα χρόνια της μεγάλης κρίσης.
        Την αποφασιστική και ενεργή στήριξη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, της ισχυρότερης πολιτικής δύναμης στη χώρα, που εκφράζει την βαθιά επιθυμία των πολιτών για ανατροπή σε τοπικό και εθνικό επίπεδο της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων.
        Την παρουσία σημαντικών δυνάμεων και προσώπων που συνιστούν μια ουσιώδη και ισχυρή διεύρυνση:
   Την συμπαράταξη στελεχών από την Aριστερά στην πόλη μας με συνεισφορά και ιστορική διαδρομή στην αυτοδιοίκηση.
  Την συμπαράταξη του ιδρυτικού πυρήνα και κορμού της «16χρονης Πόλης», στελεχών με προοδευτικό και οικολογικό χαρακτήρα που εμπνέονται από τη δύναμη της αυτοοργάνωσης.
  Είμαστε μια δημοτική παράταξη σαφών αρχών και θέσεων, οδηγός μας:
1. Η συλλογική δράση στα κινήματα, στις δημοκρατικές –συμμετοχικές διαδικασίες, μέσω της οποίας ενισχύονται οι δεξιότητες και αναπτύσσεται η προσωπικότητα του ατόμου.
2. Η ανιδιοτελής συμμετοχή μας, τα κίνητρά μας είναι η πρόταξη των κοινωνικών αναγκών και η διεύρυνση των συλλογικών αγαθών που θα στηρίξουν τον κάθε δημότη ατομικά και οικογενειακά.
3. Η αναφορά μας στις δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού.
4. Ο αντιφασιστικός μας χαρακτήρας.
Έχουμε προτεραιότητες, αγωνιζόμαστε για:  1.- Την ανατροπή των καταστροφικών μνημονίων και του αντιδημοκρατικού «Καλλικράτη» που πλήττουν τον Δήμο και μεταλλάσσουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης σε έναν ολοκληρωτικά ανταποδοτικό, φορομπηχτικό διοικητικό μηχανισμό, όπου κυριαρχούν ελαστικές μορφές απασχόλησης.


2.- Την ενίσχυση του θεσμικού, διεκδικητικού, κινηματικού , κοινωνικού ρόλου της τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρέπει να είναι συνυφασμένος με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος , την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή. Σήμερα που η κοινωνία βιώνει μια μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση θέλουμε την Αυτοδιοίκηση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να οργανώσει τις συλλογικές αντιστάσεις για την απόκρουση της μνημονιακής πολιτικής. Να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών. Με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και το σεβασμό του περιβάλλοντος να συμβάλλει στην τοπική παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση με θεσμούς συμμετοχικούς και αμεσοδημοκρατικούς. Οι θεσμοί αυτοί περιλαμβάνουν και τις λαϊκές συνελεύσεις, τον συμμετοχικό προϋπολογισμό και τα τοπικά δημοψηφίσματα.


3.-Την καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων και υλικών πόρων ώστε με το μικρότερο δυνατό κόστος να παρέχονται υπηρεσίες ποιότητας στον πολίτη με εργαλεία την διαφάνεια, τη συμμετοχή, τη δημοσιότητα, τη λογοδοσία, τον κοινωνικό έλεγχο. Τα δημαρχοκεντρικά χαρακτηριστικά του σημερινού συστήματος πρέπει να ανατραπούν.


4.-Την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης στους τομείς συντήρησης, εποπτείας, φύλαξης και ανάδειξης των δημοτικών ή εν γένει δημόσιων υποδομών (οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις).


5.-Τη διασφάλιση και την επέκταση των κοινωνικών δικτύων και δομών της πόλης, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι.


6.-Την στήριξη όσων συμπολιτών μας έχουν πληγεί από την καταστροφική ύφεση με τη δημιουργία δικτύου για την παροχή βοήθειας και συμβουλευτικής στήριξης για δημότες που είναι αποκλεισμένοι από αγαθά και υπηρεσίες (φάρμακο, ΑΜΕΑ, τρόφιμα).


7.-Την λειτουργία σε συνεργασία με αυτόνομες δομές Αλληλεγγύης γραφείου Αλληλεγγύης με έμπειρους επιστήμονες και εθελοντές από τα κινήματα σε ζητήματα που αφορούν διακοπή ηλεκτροδότησης, υπερχρέωση από δάνεια, κατασχέσεις από οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας


8.-Την στήριξη του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά για ανασφάλιστους και ανέργους και τη δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων για όλους τους Δημότες.


9.- Την λειτουργία δικτύου Κοινωνικών Φροντιστηρίων σε μαθήματα Γυμνασίου, Λυκείου και ξένων γλωσσών για τη στήριξη των μαθητών που οι γονείς τους αδυνατούν να καταβάλλουν δίδακτρα.


10.- Ένα σχεδιασμό της πόλης μας ώστε να γίνει φιλική στους δημότες, για την προάσπιση των κοινόχρηστων χώρων και ανάδειξη νέων, την προστασία του ορεινού όγκου από δραστηριότητες που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του και τη δημιουργία περιαστικού πάρκου με ήπιες χρήσεις αναψυχής και άθλησης.


11.- Την απαλλαγή του Δήμου από τους επαγγελματίες των μηχανισμών και των ατομικών διευθετήσεων.


12.- Την ανάδειξη και την στήριξη της πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων του δήμου μας, την ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου μας σε όλο το φάσμα της Τέχνης και του Πολιτισμού.


Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές κάνουμε μια νέα αρχή σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ρίχνουμε μαύρο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων. Υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης χωρίς τα έξοδα συντήρησης των τοπικών μηχανισμών. Ο Κορυδαλλός τα επόμενα 5 χρόνια θα αλλάξει:

     Τον ερχόμενο Μάη επικυρώνουμε την αλλαγή στο Δήμο.
     Καλούμε όλες τις δημιουργικές και ζωντανές δυνάμεις να πλαισιώσουν το «Πάμε Αλλιώς», με τη συμβολή τους και την αμφίδρομη σχέση μας θα πετύχουμε!!
     Προχωράμε στις αναγκαίες ρήξεις με τα τοπικά συμφέροντα που καθηλώνουν την πόλη μας σε μίζερες διευθετήσεις, δίνουμε χώρο στο όνειρο!
     Ο Κορυδαλλός να γίνει υπόδειγμα αποτελεσματικών λειτουργιών, πρωτοπόρος στη διαμόρφωση μιας φιλικής πόλης στους δημότες και τους επισκέπτες του, κύτταρο πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας.
     Eκφράζουμε την καταδίκη μας στις πολιτικές των κομμάτων εξουσίας που οδήγησαν την χώρα στο μνημόνιο και τις βάρβαρες πολιτικές που επιβλήθηκαν στη χώρα.


ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!
ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΥΜΕ ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ!


Η Καίτη Κυλάκου ως αυριανή  Δήμαρχος αναλαμβΑνει σήμερα την πρωτοβουλία  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για την αλλαγή  στην πόλη μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: