Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

 Δελτίο Τύπου
Της  Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς»Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

     Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς», με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, δηλώνει ότι οι αγώνες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής δεν είναι πολυτέλεια και δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα, ήταν, είναι και θα είναι άμεση προτεραιότητα. Η υπέρβαση της κρίσης και η ανατροπή της οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε συνδέεται άμεσα με το περιβάλλον που ζούμε με τα έργα υποδομής και ανάπτυξης που έχουν ανάγκη οι γειτονιές μας, με την τόνωση της απασχόλησης.
Η Ημέρα Περιβάλλοντος στην πόλη  μας δεν είναι μέρα γιορτής. Είναι μέρα στοχασμού, αγώνα και διεκδίκησης των απαραίτητων, αναγκαίων και  σημαντικών παρεμβάσεων που εδώ και χρόνια εκκρεμούν.  
·         . Το  ''Πάμε Αλλιώς" επί σειρά ετών  ανέδειξε πόσο σημαντική ήταν και εξακολουθεί να είναι για την πόλη μας  η αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης του χώρου των παλαιών Λατομείων στο Σχιστό Κορυδαλλού. Ενός  χώρου στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω , εντός της Β΄ Ζώνης, απείρου φυσικού κάλλους και οικολογικής σπουδαιότητας για την ευρύτερη περιοχή.  Γι΄ αυτό και  χαιρετίσαμε  τις  πρωτοβουλίες  της Περιφερειακής Ενότητας   Πειραιά και Νήσων  που ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά στα αιτήματά μας και μετά από ενέργειες της κινήθηκε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία και επιβλήθηκαν οι πρώτες  διοικητικές κυρώσεις στον εργολάβο-καταπατητή  στο χώρο  των Παλαιών  Λατομείων στον Άνω Κορυδαλλό (Σχιστό) για συστηματικές  και ανεξέλεγκτες απορρίψεις στερεών αποβλήτων,  από εκσκαφές και κατεδαφίσεις με κάποια απ΄ αυτά να είναι επικίνδυνα χωρίς καμία περιβαλλοντική αδειοδότηση, κατά παράβαση της νομοθεσίας.  Το γεγονός αυτό μας δίνει την ικανοποίηση ότι κερδίσαμε την πρώτη μάχη στο πόλεμο που είχαμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια μαζί με άλλες συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες του Κορυδαλλού απέναντι σε συμφέροντα και καταπατητές- εργολάβους που με την ανοχή των τοπικών, περιφερειακών και κεντρικών εξουσιών λυμαίνονταν την περιοχή αποκομίζοντας οφέλη και κέρδη σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της πόλης του Κορυδαλλού. Όμως αισιοδοξούμε ότι  η πρόσφατη  υπογραφή    Προγραμματικής  Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Κορυδαλλού για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου-Κολυμβητηρίου και δύο γηπέδων αντισφαίρισης σε έκταση 25 στρεμμάτων  με  χρηματοδότηση  8.389.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής με φορέα υλοποίησης το Δήμο Κορυδαλλού θα δώσει ένα οριστικό τέλος στην κακοποίηση του χώρου, ανοίγοντας δρόμους και για την αξιοποίηση της υπόλοιπης έκτασης για χώρους αναψυχής, περιπάτου και άθλησης.
·         Μετά από πολύχρονες διεκδικήσεις και μη εκπληρούμενες υποσχέσεις ( πάνω από είκοσι χρόνια) θεωρούμε πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη μας την παραχώρηση, πριν ένα χρόνο, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Δήμο Κορυδαλλού της έκτασης των 9,5  στρεμμάτων των γυναικείων φυλακών  και την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, προϋπολογισμού 4,5 εκατομ. ευρώ  του έργου κατασκευής " διαμόρφωση κοινοχρήστου χώρου αναψυχής στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη" με φορέα υλοποίησης το Δήμο Κορυδαλλού.
·         Το Πάμε Αλλιώς χαιρέτισε την μετά από πολλά χρόνια,  και ενώ ήταν πολλά τα τροχαία ατυχήματα ακόμη και θανατηφόρα, ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης της χάραξης της οδού Ποταμού και των διασταυρώσεών της από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως με σταθερό πλάτος οδοστρώματος , ώστε να γίνεται με ασφάλεια η διέλευση των οχημάτων  με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1.100.000 ευρώ
·         Τέλος θεωρούμε πολύ σημαντικό για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας το έργο της συντήρησης οδικού δικτύου σε 385 τμήματα οδών συνολικού μήκους 20,8 χιλιομέτρων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 2.337.400 ευρώ .
Εκτιμούμε ότι η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην πόλη και γι΄ αυτό είμαστε σε επαγρύπνιση για την εύρυθμη ολοκλήρωσή τους εντός εύλογων χρονοδιαγραμμάτων. Οι Κορυδσαλλιώτες/σσες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο , εδώ και χρόνια "χόρτασαν" από υποσχέσεις και μακέτες.

  Σήμερα παρά τα παραπάνω, εξακολουθούμε να ζούμε σε μια πόλη  που βιώνουμε
·         την  έλλειψη ελεύθερων – κοινόχρηστων χώρων,
·         την απουσία πρασίνου,
·         την έλλειψη αθλητικών χώρων,
·         την απουσία σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων,
·         τις οσμές των κάδων σκουπιδιών,
·         την  απουσία νέας επικαιροποιημένης κυκλοφοριακής μελέτης, αναγκαίας μετά και την αναμενόμενη σε ένα χρόνο λειτουργία της στάσης ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Ελευθερίας,
·         την αλόγιστη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου,
·         τις  παράνομες καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων,
·         την οριακή συντήρηση των πολλών πλατειών της πόλης μας, τα τεχνικά και άλλα προβλήματα στη λειτουργία της Πλατείας Μέμου  που μόλις τρία χρόνια πριν παραλήφθηκε από τον εργολάβο  
·         τις  απειλές κάθε είδους που δέχεται το όρος Αιγάλεω
 Απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση  η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" σας καλεί  να πάρουμε  πρωτοβουλίες και αναδεικνύοντας τα υπαρκτά προβλήματα της πόλης μας να συνεχίσουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας  για την αναβάθμιση της πόλης και της ζωής μας. Η πόλη μας διψάει για ελεύθερους χώρους, για πάρκα, για ποδήλατο, για άθληση. Να διεκδικήσουμε κάθε μέτρο ελεύθερου χώρου,  κάθε μέτρο πρασίνου που θα μετατρέψει την πόλη μας σε μια βιώσιμη και σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.
 Εδώ και χρόνια, όλοι και όλες που συμμετέχουμε στην Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς», δεν έχουμε σταματήσει να δηλώνουμε ότι ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ. Μαζί με τους πολίτες που αντιστέκονται θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ –ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ.

                                                                                                          ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: