Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του "Πάμε Αλλιώς" :Αδιέξοδο στην χρηματοδότηση των σχολείων από τον Δήμο Κορυδαλλού
    Με αφορμή υπέρογκους απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και προμηθευτών που αφορούν σχολεία στο Δήμο Κορυδαλλού, η Β ΕΛΜΕ Πειραιά μαζί με το σωματείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας και την Ένωση Γονέων έχουν ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έναν αγώνα για διαφάνεια και δικαιοσύνη στην διαχείριση των χρημάτων των  σχολείων
  Στα ζητήματα αυτά  από την δημοτική αρχή δεν υπήρξε καμία θεσμική ενημέρωση για τα οικονομικά των σχολικών επιτροπών, ενώ τόσο οι  εκλεγμένοι εκπρόσωποι των καθηγητών και δασκάλων, όσο και οι Διευθυντές των σχολείων, αλλά και η Ένωση Γονέων με στοιχεία που αποδεικνύουν τα προβλήματα, τεκμηριώνουν τις θέσεις και προτάσεις τους στα χρονίζοντα φαινόμενα της αδιαφάνειας και των επιλεκτικών σχέσεων στην χρηματοδότηση των σχολείων και απαιτούν να δοθούν λύσεις προκειμένου τα σχολεία του Κορυδαλλού να μπορούν να συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους.
   Δεν μπορεί π.χ. η χρηματοδότηση του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού το πρώτο εξάμηνο 2017 να αγγίζει σε ποσό το αντίστοιχο μιας τριμηνιαίας δόσης  χρηματοδότησης για όλη την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Κορυδαλλό και να λειτουργεί σε βάρος των υπόλοιπων σχολικών μονάδων. Ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ενίσχυση του συντελεστή χρηματοδότησης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. ώστε η ειδική χρηματοδότηση των αυξημένων δαπανών που δικαίως απαιτεί η ομαλή λειτουργία ενός μεγάλου Ε.Κ. στον Δήμο να μεταφραστούν σε αυξημένη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.
   Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Κορυδαλλού - Β ΕΛΜΕ Πειραιά -Σωματείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας -  Ένωση Γονέων Κορυδαλλού- για διαφανή και δίκαιη χρηματοδότηση  των σχολείων από τον Δήμο, δηλώνει ότι είναι απέναντι σε πρακτικές και συμπεριφορές που προσβάλουν τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των καθηγητών, δασκάλων και γονέων , αλλά και απειλών που  υλοποιούνται με δήθεν ανώνυμα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε εφημερίδες που γνωρίζουμε τις χρηματοδοτήσεις τους, όπως αυτά σε βάρος του προέδρου της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά , Νίκου Κατσούλη.  
  Καλούμε τους Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισσες να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Κορυδαλλού για να υπερασπιστούμε τα σχολεία των παιδιών μας.
  Καλούμε τον  Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Δημοτικές Παρατάξεις, να πράξουν κάθε τι  αναγκαίο και νόμιμο προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στην χρηματοδότηση των σχολείων από το Δήμο Κορυδαλλού.
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 23-2-2018                                           

Για την Δημοτική Κίνηση "Πάμε Αλλιώς"
                                                                                         
η Επικεφαλής Δημοτική Σύμβουλος
                                                                                                          
Καίτη Κυλάκου


Δεν υπάρχουν σχόλια: