Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Ας μην αγανακτούμε απλώς.Ας αλλάξουμε τη ζωή μας διεκδικώντας το δίκιο μας, αλλάζοντας τη νοοτροπία μας και δείχνοντας τη δύναμη που έχουμε!!!

Της Ιφιγένειας Γεωργακοπούλου
Δημοτικής Συμβούλου Κορυδαλλού
«Πάμε Αλλιώς»Αυτή η κυβέρνηση πέραν του ότι είναι αντιλαική,αντεργατική,ανθελληνική κι ότι άλλο με 'α' στερητικό,μπορεί να συνοδεύσει το χαρακτηρισμό της,είναι κυρίως επικίνδυνη καιθρασύς. Μάλλον είναι επικίνδυνη επειδή είναι θρασύς! Κι αυτό αποδεικνύεται από τη στάση και τα πεπραγμένα των μελών της.Ας δούμε τρία μικρά-ίσως-αλλά χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Αμοιρίδης,στην εκπομπή 'ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ' στην ΕΤ3 ,σε σχόλιό του,θέλοντας να δικαιολογήσει τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων,είπε με φοβερή θρασύτητα ότι 'σε όλες τις μάχες υπάρχουν θύματα'.
Ευχαριστούμε που το αναγνωρίζετε,ευχαριστούμε που μας θεωρείτε 'παράπλευρες απώλειες',ευχαριστούμε που δείχνετε πόσο σας αγγίζει η σημερινή θέση του λαού σας,η αγωνία τουγια το πώς θα τα βγάλει πέρα!Όμως δε μας είπατε κύριε Αμοιρίδη,ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας κάνετε και να μας αντιμετωπίζετε ως θύματα.ΚΑΝΕΙΣ!Ούτε οι ίδιοι ψηφοφόροι σας που σας εμπιστεύτηκαν για κάτι καλύτερο,και τώρα ντρέπονται να πουν ότι σας ψήφισαν.Κι αν θα έπρεπε να υπάρχουν θύματα,αυτά θα έπρεπε να είστε εσείς που φέρατε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.
Την κυνικότητα του κύριου Αμοιρίδη,ήρθε να συμπληρώσει κι ο εμπαιγμός του κύριου Πάγκαλου. Ο κύριος Πάγκαλος που θα αναγκαστεί να πουλήσει για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.Δεν τα αγόρασε λέει,τα κληρονόμησε.Και πώς τα συντηρείται κύριε Πάγκαλε΄;
'Εχετε ρωτήσει τον περισσότερο κόσμο-που δεν έχει και τίποτα να πουλήσει -πως θα πληρώσει;'Ασε που έπρεπε να κρατήσετε κι εκείνες τις οικονομίες σας από το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο Μεγάλη Βρετάνια,για ώρες ανάγκης.Είδατε που τώρα χρειάστηκαν;Και προκαλείται και τον κύριο Βενιζέλο να σας συλλάβει!Μεγάλη τόλμη δείχνετε εκ του ασφαλούς!
Και βέβαια μέσα σε όλα αυτά ήρθε και ο κύριος Βενιζέλος,να μας υπενθυμίσει πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε που υπάρχει η τρόικα και το ΔΝΤ .(Κάτι σαν το ευχαριστώ του Σημίτη στους αμερικανούς για τα Ίμια).'Εσπευσε επίσης ο κύριος Βενιζέλος ,να διαβεβαιώσει τον αρχιεπίσκοπο,ότι το ελληνικό κράτος θα συνεχίσει να πληρώνει τους ιερείς και όχι η εκκλησία.232.000.000 ΕΥΡΩ περίπου στοιχίζουν οι κληρικοί στην τσέπη μας.Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα που τους ιερείς τους πληρώνει το κράτος και μάλιστα με ειδικό μισθολόγιο!Και να μην ξεχνάμε ότι δεν φορολογείται και ούτε περιέλαβαν τους ναούς (όπως και τα άλλα ακίνητα που έχει η εκκλησία και δεν της αποφέρουν λέει εισόδημα)στο χαράτσι!
Αυτό λοιπόν θα πει σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο.Αυτό είναι το κράτος ισονομίας,το κράτος δικαίου και πρόνοιας.Αυτό φαίνεται ότι ήταν το όραμα των τριών τελευταίων γενεών ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ για την Ελλάδα.
Aπό το 'γέρο της δημοκρατίας ,που μάλλον κατ`ευφημισμόν λεγόταν έτσι,αφού ήταν γνωστός αντικομμουνιστής και πούλησε τη δύναμη που του έδωσε στις εκλογές ο ελληνικός λαός.
Μια δύναμη που θα μπορούσε να είχε αλλάξει από τότε τον ρου της ιστορίας μας.Τον Ανδρέα Παπανδρέου ,που με το "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" ,χωρίς αναπτυξιακή προοπτική ,θεσμούς και μέτρα ,υπονόμευσε την αναπτυξιακή και εκσυγχρονιστική πορεία της χώρας μας και τέλος το σημερινό πρωθυπουργό ,που ολοκλήρωσε το ξεπούλημα της ελληνικής κληρονομιάς και περιουσίας στους ξένους.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.Η διαφορά ήταν μάλλον μόνο στο όνομα.Ο κοινός τόπος ;Κανείς δε θεώρησε αυτή τη χώρα τόπο του,κανείς δεν την πόνεσε και δεν την οραματίστηκε μεγάλη,δυνατή και ανεξάρτητη.Κανείς δε σεβάστηκε τους αγώνες του αυτού του λαού.Κανείς δεν είχε την πολιτική βούληση να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι.
Διαφορετικά τώρα θα είμαστε πρώτοι μεταξύ ίσων και όχι ουραγοί.
Ας μην αγανακτούμε απλώς.Ας αλλάξουμε τη ζωή μας διεκδικώντας το δίκιο μας, αλλάζοντας τη νοοτροπία μας και δείχνοντας τη δύναμη που έχει ο απελπισμένος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: