Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Για τις απολύσεις συμβασιούχων και των απλήρωτων εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης "Πάμε Αλλιώς"

Προεκλογικά, είχαμε αναδείξει σε όλους τους τόνους ότι μετά τις εκλογές θα υλοποιηθούν πολλές από τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου στην αυτοδιοίκηση. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και οι απολύσεις εργαζομένων, οι οποίοι κάνουν κατά τεκμήριο δύσκολες και κοινωνικά χρήσιμες εργασίες, κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, γίνονται καθημερινά εμφανείς. Και μαζί με τις ανθρώπινες ζωές, που αφήνονται στο έλεος της ανεργίας και της φτώχειας, έχουμε μπροστά μας την κατάρρευση μιας σειράς υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, κυρίως αυτών που εξυπηρετούν τον λαϊκό κόσμο και τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Απέναντι στη βάρβαρη αυτή κυβερνητική πολιτική αντιτάσσουμε ένα ευρύ μέτωπο εργαζομένων, δημοτικών κινήσεων και δημοτών, τη ζωή των οποίων η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους στην αυτοδιοίκηση υποβαθμίζει καθημερινά. Με ενότητα και αλληλεγγύη ν΄ αντισταθούμε σθεναρά στα σχέδια της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ, που με επικίνδυνο τρόπο περικόπτουν τις αποδοχές των εργαζομένων και χρησιμοποιούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης κατά των αγώνων τους.
Καλούμε ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή του δήμου Κορυδαλού και τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, εκλεκτό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να πληρώσει τους εργαζόμενους και να διεκδικήσουν, από κοινού με όλες τις παρατάξεις και τα σωματεία, την παραμονή και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος υποστηρίζουμε την πρόταση της ΚΕΔΚΕ που αφορά σε μεταβατική περίοδο δυο ετών με αναστολή απολύσεων συμβασιούχων στο διάστημα αυτό.
Επιμένουμε στη θέση μας για προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να καλυφθούν οι διαπιστωμένες πάγιες και αυξημένες σήμερα ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου.
Γιά την Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλου « Πάμε Αλλιώς»
Η επικεφαλής
Καίτη Κυλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: