Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Να σταματήσουν οι διώξεις των αγώνων ενάντια στις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Το Πάμε Αλλιώς , από κοινού με δεκάδες αυτοδιοικητικές συλλογικότητες και κοινωνικούς φορείς, εκφράζει την αλληλεγγύη του σε δυο συμπολίτες μας από τη Θεσσαλονίκη που διώκονται επειδή αγωνίστηκαν ενάντια στις αυθαιρεσίες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
Το ψήφισμα που συνυπογράφουμε έχει ως εξής:
Στις 23 του Νοέμβρη 2010 δικάζονται στη Θεσσαλονίκη οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Παντελίδης και Σταματή Μαγαλιού και δύο ακόμη συμπολίτες μας με μηνυτή τον ιδιοκτήτη κεραίας κινητής τηλεφωνίας της οδού Ζαΐμη 17 στις Συκιές. Η συγκεκριμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται δίπλα σε παιδική χαρά, σε παιδικό σταθμό, στο 14ο νηπιαγωγείο Συκεών, στο Κέντρο ψυχικής Υγιεινής, στα 3ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία και 3ο και 6ο Νηπιαγωγεία. Οι τέσσερις συμπολίτες μας κατηγορούνται με εξόφθαλμα ψευδείς κατηγορίες επειδή διεκδίκησαν να ζουν στη γειτονιά τους χωρίς να ακτινοβολούνται καθημερινά εδώ και 10 χρόνια από μια νόμιμη και μία παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας. Επειδή ήθελαν να προστατεύσουν το σπουδαιότερο αγαθό τη ζωή τους. Επειδή μαζί με τους υπόλοιπους γείτονες τους διεκδίκησαν:
• Άμεση αποξήλωση όλων των κεραιών που βρίσκονται κοντά σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές νοσοκομεία) μέχρι την απόσταση των 500 μέτρων.
• Αποκάλυψη όλων των κεραιών από τα καμουφλάζ εξαπάτησης. Πλήρη χαρτογράφηση και έλεγχο νομιμότητας όλων των κεραιών που είναι εγκατεστημένες στο Δήμο Συκεών και άμεση αποξήλωση όλων των παράνομων κεραιών.
• Άμεση αποξήλωση όλων των κεραιών που οι συνελεύσεις των γειτονιών δε συμφωνούν με την εγκατάστασή τους.
• Δημιουργία τομέα δημοτικής πεδιομέτρησης ο οποίος θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πολιτών των συλλόγων και των δημοτικών κινήσεων
Ο κόσμος της γειτονιάς στην Οδό Ζαΐμη κινητοποιήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζεύοντας και υπογραφές απαιτώντας να φύγουν οι κεραίες νόμιμες και παράνομες μέσα από τα σπίτια τους. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους διωκόμενους που μαζί με τους συμπολίτες τους διαμαρτυρήθηκαν και συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των αστικών κέντρων. Ζούμε κάτω από ένα πυκνό δίκτυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας που μας βομβαρδίζουν με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, απειλώντας άμεσα την υγεία μας. Συμμετέχουμε όλοι, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και χωρίς να το έχουμε επιλέξει, στο μεγαλύτερο βιολογικό πείραμα στην ιστορία. Δεν υπάρχει ασφαλής έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι συνεχή σε 24ωρη βάση και για πολλά χρόνια, όπως τονίζουν ακόμα και διεθνείς οργανισμοί υγείας.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με μόνο γνώμονα το κέρδος, τοποθετούν τις κεραίες τους δίπλα σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, νοσοκομεία και σπίτια, τις κρύβουν επιμελώς μεταμφιέζοντάς τες σε θερμοσίφωνες, φυτά, καμινάδες. Όμως ακόμα και οι «νόμιμες» κεραίες, όσες έχουν δηλ. τις απαιτούμενες άδειες, είναι επικίνδυνες.
Παντού σε όλη την Ελλάδα πολίτες υπερασπίζονται το δικαίωμά τους και των παιδιών τους για ασφαλή και υγιή ζωή. Έχουν αναδειχθεί τοπικά κινήματα προστασίας της ζωής από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: