Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Δρομοκαϊτειο: Επιστροφή στο 19ο αιώνα



Πηγή :psi-action

Η πρόσφατη κινητοποίηση των (πρώην και νυν) νοσηλευομένων του Δρομοκαϊτείου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, οι οποίοι εργάζονται με στόχο την κοινωνική επανένταξή τους, έφερε στην επιφάνεια μια σειρά από διοικητικές αποφάσεις, μέσω των οποίων φαίνεται ότι επιχειρείται η “επανίδρυση” του ψυχιατρείου ...του 19ου αιώνα!

Ψυχολόγοι που εργάζονται στο Δρομοκαϊτειο καταγγέλλουν τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ψυχιατρείου για τις αποφάσεις τους, οι οποίες διαχωρίζουν τους άπορους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας, καταργούν το δικαίωμά τους για αξιοπρεπή περίθαλψη, κλείνουν κοινοτικές (στεγαστικές και επαγγελματικές) δομές και ξαναγεμίζουν τα τμήματα χρονίων ασθενών, με την ίδια λογική που δημιουργήθηκε το “κολαστήριο της Λέρου” πριν από μερικές δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η λογική του ασύλου που διέπει τις αυθαίρετες αποφάσεις της Διοίκησης του Δρομοκαϊτείου, με το άλλοθι της οικονομικής κρίσης, έχει ήδη ανοίξει το δρόμο προς το ...παρελθόν. Ενδεικτικά, κάποια από τα σημεία που αναφέρονται είναι:

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: