Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Οι κοινόχρηστοι χώροι και το πράσινο στα 88 στρέμματα



Στις 14-7-2009 αναρτήσαμε στο blog τις εικόνες πλήρους εγκατάλειψης που αντικρύσαμε στις 13-7-2009 στα 88 στρέμματα.Τα γυμνά καλώδια, τα σπασμένα παγκάκια, τα εγκαταλειμμένα σιντριβάνια γεμάτα με σκουπίδια και μπάζα,τα απεριποίητα παρτέρια,οι μεταλλικές βίδες να εξέχουν από το χώμα,η δυσοσμία από τους κάδους στο πεζοδρόμιο, έξω από το γήπεδο,έφτιαχναν την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης,που μόνο ντροπή και αγανάκτηση μπορούσε να προκαλέσει.Αυτός ο κοινόχρηστος χώρος και το πράσινο είχε αφεθεί στην τύχη του γιά μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς φροντίδα,καθαριότητα και τις απαιτούμενες εργασίες.
Σε λιγότερο από δύο βδομάδες από την ανάρτησή μας αυτή,ο Δήμος Κορυδαλλού δημοσίευσε δελτίο τύπου, με το οποίο αναγγέλει την δημιουργία από την Νομαρχία Πειραιά νέου χώρου πρασίνου (σε μικρή απόσταση από το σημείο που έχουν ληφθεί οι φωτογραφίες) επί των οδών Κυκλάδων, Τραπεζούντος, Χειμμάρας και Αγ. Νικολάου και ανάπλαση της παρακείμενης παιδικής χαράς στην περιοχή των 88 στρεμμάτων και του Δημοτικού Αμφιθεάτρου"Θανάσης Βέγγος".
Προφανώς και δεν είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία του νέου χώρου πρασίνου και της ανάπλασης της παιδικής χαράς,αλλά με τους κοινόχρηστους χώρους και το πράσινο στα 88 στρέμματα τι θα γίνει; Η ανάπλαση και η συντήρησή τους θα έπρεπε να είναι η καθημερινή ενασχόληση των αρμοδίων του Δήμου. Το να εξαγγέλλεις νέο χώρο πρασίνου και μάλιστα με χρήματα της Νομαρχίας Πειραιά,ενώ εγκαταλείπεις τους ήδη υπάρχοντες στην τύχη τους,δεν συνιστά σοβαρή πολιτική γιά το πράσινο και τους κοινόχρηστους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: