Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ιούλιος 2006 -Ιούλιος 2009 : Πάμε Αλλιώς και Πάμε Καλύτερα

Η ΔΙΑΚΉΡΥΞΗ του Πάμε Αλλιώς από την ιδρυτική μας συνέλευση στις 20 Ιουλίου 2006 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
«Πάμε Αλλιώς»

Φίλες, Φίλοι ,
Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν και στον Κορυδαλλό οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές σκιαγραφείται από τις συνέπειες που έχουν στην ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών επιλογές όπως: η παραχώρηση ελεύθερων χώρων και βασικών λειτουργιών του Δήμου σε επιχειρηματίες,η προώθηση εργασιακών σχέσεων που αναιρούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων,οι σοβαρές ελλείψεις στην πολιτική,δημοκρατική λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου , οι πελατειακές σχέσεις , η παραχώρηση αρμοδιοτήτων χωρίς αντίστοιχους πόρους ,η απλή διεκπεραίωση ή διαχείριση κρατικών πολιτικών. Όλα αυτά οδηγούν σε μια κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, σε μείωση της αξιοπιστίας της
Παρ΄όλα αυτά , εμείς πιστεύουμε ότι η Τ.Α. μπορεί να διαδραματίσει όλο και σημαντικότερο ρόλο, να δώσει και να κερδίσει μάχες υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, της ήπιας ανάπτυξης, της ένταξης των μεταναστών, της συμμετοχής των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.Μπορεί να δώσει διεξόδους και λύσεις , εμπνέοντας στους πολίτες αισθήματα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης
Τις λύσεις αυτές δεν θα τις βρείτε από τους υπάρχοντες κομματικούς δημοτικούς μηχανισμούς ή τους όψιμους ανεξάρτητους, που θα διασταυρώσουν τα σπαθιά τους στις επόμενες δημοτικές του Οκτωβρίου 2006 στην πόλη μας,
Στα χρόνια που πέρασαν η πραγματική Αυτοδιοίκηση στον Κορυδαλλό απαξιώθηκε, οι θεσμοί ευτελίστηκαν, τα πάντα έγιναν αντικείμενο φιέστας και προπαγάνδας. Όσοι μέχρι τώρα έπαιξαν το ρόλο του δημοτικού εκλεγμένου άρχοντα περιόρισαν την δραστηριότητά τους , είτε στο χτίσιμο της προσωπικής τους πολιτικής ανέλιξης , είτε στην εξυπηρέτηση της προβολής των κομματικών φορέων από τους οποίους υποστηρίχθηκαν. Αλλά και αυτό ακόμα δεν το έπραξαν πετυχημένα. Έτσι άφησαν πίσω την πόλη. Την ξέχασαν . Την άφησαν να μαραζώνει, να ακροβατεί ανάμεσα σε πραγματικές ανάγκες και εικονικές «απαντήσεις/λύσεις» , οι οποίες σε καμία ουσιαστική αλλαγή και ανάπτυξη δεν συνετέλεσαν και δεν συντελούν.
Εμείς θέλουμε η Αυτοδιοίκηση στον Κορυδαλλό να είναι ζωντανή και μετά τις δημοτικές εκλογές , γιατί είμαστε με τη ζωή και τη δράση και όχι με τις σκιές του φόβου και της υποταγής. Πάμε αλλιώς γιατί έτσι και αλλιώς η ενεργή παρουσία των ανθρώπων είναι η μόνη που μπορεί να επιβάλλει θεσμούς συμμετοχής με αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες,να διεκδικήσει την επαναλειτουργία των Συνοικιακών Συμβουλίων και την διενέργεια δημοψηφισμάτων γιά τα μεγάλης σημασίας θέματα.
Πάμε αλλιώς και απευθυνόμαστε σ΄ όλους/ες τους/τις δημότες/σσες, τους μαζικούς φορείς και τα κοινωνικά κινήματα της πόλης μας και ταυτόχρονα τους καλούμε να δραστηριοποιηθούν με φαντασία και τόλμη γιά να συν-διαμορφώσουμε βήμα –βήμα μιά αξιόπιστη, εναλλακτική , διεκδικητική , αυτοδιοικητική παράταξη που θα παρεμβαίνει στα προβλήματα της πόλης που ζούμε και δεν θα έχει ευκαιριακό χαρακτήρα.
Πάμε αλλιώς γιατί όνειρο μας είναι ο προυπολογισμός του Δήμου να είναι συμμετοχικός , δηλ. να διαμορφώνεται από όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στις διαδικασίες κατάρτισης του, όπως με επιτυχία έγινε σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας , της Γαλλίας ,έχοντας κατακτήσει επίπεδα συμμετοχής που ξεπερνούν το ύψος του 20% του συνόλου των κατοίκων αυτών των πόλεων.
Πάμε αλλιώς γιατί χρόνια τώρα συμμετέχουμε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έγιναν στην πόλη μας. Από την απομάκρυνση του Κέντρου Διανομής ΔΕΗ,- και έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε δικαιωμένοι , από την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας - των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και των καμερών παρακολούθησης , την αξιοποίηση του χώρου των παλαιών Λατομείων και του όρους Αιγάλεω,τα ζητήματα των παράνομων καταλήψεων κοινόχρηστων χώρων σε πλατείες και πεζοδρόμια ,του κυκλοφοριακού , της έλλειψης θέσεων στάθμευσης, του πράσινου στην πόλη μέχρι τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών/σσών,τα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμο , μόνιμων και συμβασιούχων και τα γενικότερα μεγάλα ζητήματα της ακρίβειας, της ανεργίας , της νέας φτώχειας ,των ελαστικών σχέσεων εργασίας,της παιδείας,των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ειρήνης.
Πάμε αλλιώς γιατί η ανθρωπιστική πλευρά του κορυφαίου ζητήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στην πόλη μας , όπως και η εγκατάσταση των ξενώνων φιλοξενίας ψυχικά πασχόντων , γιά μας δεν είναι υπόθεση φιλανθρωπίας , αλλά μιά μέγιστη πολιτική υπόθεση , που μας αφορά όλους .
Πάμε αλλιώς , γιατί δεν είμαστε με αυτούς που κρύβουν τα αγάλματα και τις μνήμες πίσω από τις δεντροστοιχίες. Είμαστε αλλιώς , γιατί δεν εξαντλούμε την μνήμη και την παράδοση σε κακόγουστες γιορτές, σώνει και καλά λαϊκές, και σε παλιομοδίτικους, εθνικοπατριωτικούς λόγους που έχουν την μυρωδιά της κλεισούρας και θυμίζουν εκδηλώσεις άλλων εποχών .
Πάμε αλλιώς ,θέλουμε να πάμε αλλιώς,μπορούμε να πάμε αλλιώς, και γι’ αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας και κυρίως την νεολαία να΄ρθεί κοντά μας . Απευθυνόμαστε στους νέους γιατί η συμμετοχή τους στα κοινά είναι από μόνη της μια αλλιώτικη , επαναστατική πράξη. Ήρθε η ώρα να κάνουν τον δυναμισμό τους πολιτική πράξη και να φύγουν από την σκιά του πορτιέρη, που την οδήγησαν , όλοι όσοι φρόντισαν μέχρι τώρα να τους πείσουν ότι η έκφραση «του θέλω» και η παρέμβαση στα πράγματα της πόλης είναι μάταιη πράξη χωρίς αξία.
Πάμε αλλιώς και δεν φοβόμαστε τις διαφορετικές γλώσσες, που ακούμε στο διπλανό διαμέρισμα , στο πλαϊνό σπίτι , στο παγκάκι στην πλατεία.Πάμε αλλιώς και αφήνουμε τα φοβικά και φυλετικά συμπλέγματα σ΄ εκείνους που έχουν αποστολή να τρομάζουν τους ανυποψίαστους.
Πάμε αλλιώς γιατί σε μας πλειοψηφούν οι γυναίκες. Θέλουμε τις γυναίκες να είναι στην πρώτη γραμμή γιατί με την συμμετοχή και την παρουσία τους επαναφέρουν στον λόγο μας, στις διεκδικήσεις και στις αντιστάσεις μας τα μεγάλα αγαθά της αγάπης για την ζωή , την ελευθερία και την ισότητα, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη .
Η Ανοικτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού,« Πάμε Αλλιώς » είναι μια νέα πραγματικότητα με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο , Καίτη Κυλάκου .Θα είμαστε παρόντες και στο μέλλον με την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση αριστερών και κινηματικών δυνάμεων,χωρίς κηδεμονίες και χειραγωγήσεις, πολίτες με διαφορετική προέλευση, στη βάση ξεκάθαρων αρχών και προγράμματος,θα επιδιώξουμε την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού, συμμετοχικού προγράμματος. Για κοινωνικές παροχές στην καθημερινότητα. Για το περιβάλλον. Για τους ελεύθερους χώρους. Για τις ζωτικές ανάγκες όλων μέσα στις συνθήκες της πολύπλευρης κρίσης, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της υποβάθμισης του δημόσιου χώρου, της ανεξέλεγκτης κυριαρχίας των αγορών.
Ιούλης 2006
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: