Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Σε τραγική κατάσταση το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ "Πάμε Αλλιώς"
ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΙΩΤΕΣ/ΣΣΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας εκπέμπει SOS. Οι τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και σε υποδομές, έχουν σαν αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία του Νοσοκομείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες οι οποίες διαρκώς πολλαπλασιάζονται.
Αναλυτικά τα προβλήματα του Γ.Ν. Νίκαιας, έχουν ως εξής:
• Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου φτάνουν τα 292 άτομα. Μάλιστα, ενώ εδώ και αρκετούς μήνες έχει ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία για προσλήψεις 28 νοσηλευτών και τραυματιοφορέων, δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει η πρόσληψή τους λόγω μη έγκρισης των κονδυλίων από το Υπ. Οικονομικών. Την ίδια στιγμή αδικαιολόγητα καθυστερεί η διαδικασία από το ΑΣΕΠ (αναπλήρωση) για την κάλυψη άλλων 37 θέσεων.
• Από τα 12 χειρουργεία αυτή την στιγμή λόγω της έλλειψης προσωπικού λειτουργούν μόνο τα 5 ενώ η αναμονή στη λίστα χειρουργείου φτάνει τους 3 μήνες.
• Το κέντρο αιμοδοσίας που εξυπηρετεί πάνω 10 νοσοκομεία και ολόκληρο το Ωνάσειο έχει ήδη προχωρήσει σε περικοπές ωραρίου.
• Ο στεφανιογραφος του Νοσοκομείου έχει παρουσιάσει ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω παλαιότητας.
• Το καινούργιο κτίριο του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), αν και παραδόθηκε από τον Ιούνιο του 2004, παραμένει κλειστό. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την μη επάρκεια σε προσωπικό Τα δε εγκατεστημένα εδώ και καιρό μηχανήματα παραμένουν σε αχρηστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: