Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Δελτίο Τύπου
Δήλωση για τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008
Μελετήσαμε τα μέτρα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι μέτρα εξαιρετικά ανεπαρκή και δειλά που δεν ανταποκρίνονται στα στοιχειώδη αιτήματα των κρατουμένων.
Βέβαια, το ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, σχεδόν καθημερινά, ανακαλύπτει μία ακόμα δυνατότητα παραχώρησης αποδεικνύει ότι ο αγώνας των κρατουμένων έχει αποτελέσματα.
Για να έχει, όμως, το αποτέλεσμα που θέλουν οι απεργοί πείνας και όλο το κίνημα αλληλεγγύης, ο αγώνας αυτός συνεχίζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ενότητα.
Θεωρούμε ότι η κατάργηση των 4/5 στις ποινές για τους καταδικασθέντες για ναρκωτικά πρέπει να γίνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει αυτή η απαράδεκτη διάκριση σε βάρος των χιλιάδων τοξικοεξαρτημένων που είναι στις φυλακές.
Επίσης, πιστεύουμε ότι η προφυλάκιση πρέπει να μειωθεί στους 12 μήνες για όλες τις περιπτώσεις. Ακόμα, ότι τα πειθαρχικά δεν πρέπει να αθροίζονται και να παραγραφούν τώρα χωρίς εξαιρέσεις.
Τέλος, θεωρούμε ότι όσοι εκτίουν ποινές μέχρι πέντε χρόνια πρέπει να αποφυλακιστούν χωρίς όρους και χωρίς εξαγορά ενώ τα μέτρα μείωσης της ποινής πρέπει να επεκταθούν αναλογικά σε όλες τις κατηγορίες.
Επιμένουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να συναντηθεί αμέσως με την Επιτροπή Κρατουμένων, γιατί οι κρατούμενοι είναι αυτοί που θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν για την πορεία του αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: