Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Όταν τους προσλάμβαναν έλεγαν « σε έβαλα στη δουλειά» , τώρα που τους απολύουν λένε «σε διώξανε» .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «Πάμε Αλλιώς»
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Α.Ε) του   Δήμου Κορυδαλλού
 ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 11 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ
Όταν τους προσλάμβαναν έλεγαν « σε έβαλα στη δουλειά» , τώρα που τους απολύουν λένε «σε διώξανε» .

 
  Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Α.Ε) του   Δήμου Κορυδαλλού δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90  με σκοπό να  συντηρεί, να επισκευάζει, να αποκαθιστά και να διαμορφώνει κοινόχρηστους χώρους, έργα πρασίνου και αναπλάσεων, πλατείες, πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Επίσης αναλάμβανε ηλεκτρονικές και πάσης φύσεως διαφημίσεις και εδώ και αρκετά χρόνια  διαχειριζόταν  το φυλασσόμενο υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Για τους τομείς και τις δραστηριότητες αυτές που εκχωρήθηκαν από το Δήμο στην Δημοτική Κατασκευαστική έχουμε και στο παρελθόν υποστηρίξει σταθερά ότι   θα. έπρεπε να εκτελούνται  από τις δημοτικές υπηρεσίες. Με μοναδικό σχεδόν χρηματοδότη  το Δήμο Κορυδαλλού η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Α.Ε  ήταν μετά βίας βιώσιμη και ουσιαστικά ζημιογόνα εδώ και πολλά χρόνια. Χωρίς διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο στη λειτουργία της είχε ουσιαστικά  πτωχεύσει προ πολλού και είχε καταλήξει σε θύλακα ρουσφετιού και κάθε λογής συμφερόντων.
  Η Διοίκηση Κασιμάτη  και οι εκπρόσωποί της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως και η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, την διατηρούσαν υπερχρεωμένη με οφειλές στο Δημόσιο, στο ΙΚΑ και στους εργαζόμενους, απλήρωτους περισσότερο από 7 μήνες. Ο χρόνος που περνούσε διόγκωνε τα χρέη .Θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν ενεργήσει  άμεσα και το σπουδαιότερο  οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Κατασκευαστική   να μεταφερθούν στο Δήμο και τα ΝΠΔΔ του.
 Αντίθετα αποσιώπησαν  τις διαχρονικές ευθύνες τους γιατί την ήθελαν ως άλλοθι για να συντηρούν  τις πελατειακές σχέσεις, την αδιαφάνεια και τα κάθε λογής συμφέροντα. Μάλιστα συνεπείς στην πλαστή εικόνα που προπαγάνδιζαν προεκλογικά σε πανάκριβα και πολυτελή φυλλάδια για ένα Δήμο «Παράδεισο» ψηφοθηρικά υπόσχονταν στους εργαζόμενους ότι θα εξοφληθούν και τους διαβεβαίωναν ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους.
 Μόλις δύο μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές και  αποκαλύπτονται τα ψέματα με τα οποία η διοίκηση Κασιμάτη, εξασφάλισε την επανεκλογή της. Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Παρατάξεων, η Διοίκηση Κασιμάτη  κλείνει  την ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Α.Ε, επικαλούμενη  τη μη βιωσιμότητά της και  τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς των τριών τελευταίων ετών,  απολύοντας τους 11 εργαζόμενους σ΄ αυτήν και  απλήρωτους ήδη  για περίπου 7 μήνες.
  Και βέβαια ούτε λέξη για τις ευθύνες που έχουν  για την σημερινή κατάσταση και οι οποίες θα πρέπει να αποδοθούν!!! Και τώρα την πληρώνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι επί επτά μήνες , που έρχονται να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων. Όταν τους προσλάμβαναν έλεγαν « σε έβαλα στη δουλειά» , τώρα που τους απολύουν λένε «σε διώξανε» .
  Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» συμπαρίσταται με κάθε τρόπο στους απολυμένους εργαζόμενους  και ζητά :
- Να γίνει δημόσια ο απολογισμός των πεπραγμένων της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Α.Ε και όχι ν΄ αποκρύπτονται εντέχνως οι ευθύνες της Διοίκησης Κασιμάτη πίσω από την αναγκαστική λύση και  εκκαθάριση  αυτής.
-Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων  και να  απορροφηθούν σε θέσεις εργασίας στο Δήμο
Κορυδαλλός , 25-7-2014
Γραφείο Τύπου «Πάμε Αλλιώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: