Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Οι εμπορικοί δρόμοι, γύρω από την Πλατεία Ελευθερίας, ν΄ αποδοθούν, στην κυκλοφορία, για να «ανασάνει» ο εμπορικός κόσμος

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες επαγγελ­ματίες – έμποροι
  Σήμερα είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Ελευθερίας και η επέκταση της Γραμμής προς Πειραιά που θα συνδέει την πόλη μας με ταχύτητα τόσο με το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά όσο και με άλλα αστικά κέντρα του λεκανοπεδίου. Είναι πραγματικά ένα έργο, όχι απλά πνοής, αλλά ένα έργο που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια με αποτελεσματικότητα τις δυνατότητες πρόσβασης και τις ανάγκες μετακίνησης ενός πολύ μεγάλου μέρους του πληθυσμού της περιοχής προς όλες τις κατευθύνσεις.
  Παρ΄ όλα αυτά οι  δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις εργασίες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ  γύρω από την Πλατεία Ελευθερίας,  που αναβάλλουν την παράδοση στην κυκλοφορία των γύρω δρόμων, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό  στον εμπορικό κόσμο , που κοντά στη ζοφερή  οικονομική κρίση, έχει πληγεί και από την μετ΄ εμποδίων πρόσβαση  των καταναλωτών. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ως ημέρα παράδοσης η 31η  Μαρτίου 2013, για να μετατεθεί, ένα μήνα μετά,  στις 29 Απριλίου 2013  και πρόσφατα στις 30-6-2013, για λόγους που αφορούσαν το Δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.
   Ο εμπορικός κόσμος και στη πόλη μας, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πολύ σοβαρά προβλήματα: Η κρίση, ο Φ.Π.Α., το φορολογικό, ή έλλειψη χρηματοδότησης από τις Τράπεζες, το ασφαλιστικό, το ύψος των μισθωμάτων, οι εξώσεις, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Ενδεικτικό της κατάστασης  αυτής  είναι ότι αυξάνονται  οι ανασφάλιστοι έμποροι και επαγγελματίες, που λόγω της αδυναμίας καταβολής των εισφορών,  προσέρχονται  για ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά.
  Η  κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και ο κίνδυνος λουκέτου είναι σήμερα περισσότερο ορατός από ποτέ. Άδεια μαγαζιά σε μεγάλο τμήμα της Ταξιαρχών και της Δημητρακοπούλου, αλλά και αυτών που βρίσκονται στις παρόδους των κεντρικών εμπορικών δρόμων, υποτονική η κίνηση στην αγορά της Μικράς Ασίας, κατάρρευση  των μικρών συνοικιακών αγορών στον Άνω Κορυδαλλό και στο  Σχιστό Κορυδαλλού. Στη θέση τους «γεννιούνται» –στις περισσότερες περιπτώσεις–  από «ανάγκη» επιβίωσης  επιχειρήσεις  υγειονομικού ενδιαφέροντος:  καφέ, κυλικεία, πρατήρια άρτου κλπ  με μοναδικό  στόχο να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.
 Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες επαγγελ­ματίες – έμποροι
  Με δεδομένη αυτή τη ζοφερή  πραγματικότητα , η οποία δεν πρόκειται να βελτιωθεί, εάν δεν ανατραπούν οι δυσβάσταχτες πολιτικές λιτότητας των μνημονίων, «υφίσταται κατεπείγουσα ανάγκη» η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να επιταχύνει τις εργασίες  και οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι , όπως και οι πάροδοι αυτών, ν΄αποδοθούν, στην κυκλοφορία, για να «ανασάνει» ο εμπορικός κόσμος.
  Γι΄ αυτό καλούμε το Δήμαρχο, τις Δημοτικές Παρατάξεις, το Δημοτικό Συμβούλιο , να  αφουγκραστούν  τις αγωνίες του εμπορικού κόσμου του Κορυδαλλού και μαζί με  τις αρμόδιες  περιφερειακές και κρατικές αρχές, να διεκδικήσουν από   την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, να παραδώσει εμπρόθεσμα τους δρόμους γύρω από την Πλατεία στην κυκλοφορία.
   Κορυδαλλός  , 5-6-2013
 Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς»
pamealliws@yahoo.gr - http: - 2104949070,  6944509625
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: