Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ!!!


                          ENHΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ 
 
Φίλοι και μέλη  των δημοτικών μας κινήσεων, πολίτες της περιοχής, καθημερινοί άνθρωποι, άνθρωποι ελεύθεροι, έξω από το «στενό κύκλο»  της στημένης συμμετοχής, την Τετάρτη 5-6-2013 και ώρα 7μμ ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα Δημοτικών Κινήσεων "Πάμε Αλλιώς" - «16χρονη Πόλη» και της Επιτροπής Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω.
    Σήμερα που η χώρα και οι πολίτες της βιώνουν την πιο βάναυση οικονομική μεταπολεμική κρίση, που τεράστια κομμάτια της κοινωνίας πλήττονται δραματικά και περιθωριοποιούνται ως αποτέλεσμα των πολιτικών των μνημονίων, οι αγώνες για το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής δεν είναι πολυτέλεια και δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα, ήταν, είναι και θα είναι άμεση προτεραιότητα.
     Βρεθήκαμε όλοι μαζί, στο χώρο των Παλαιών Λατομείων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το  Περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας ότι: Εκτός από κρατικούς αρμόδιους και διάφορες εποπτικές αρχές που αδρανούν, εκτός από περιφερειακούς  και τοπικούς παράγοντες που συμβιβάζονται ή ξεχνούν, αυτός ο τόπος έχει και πολίτες.
    Πολίτες που αρνούνται να αποδεχτούν και να συνηθίσουν την αυθαιρεσία. Πολίτες που απορρίπτουν τα πλαίσια της μετριότητας. Πολίτες που δεν υποτάσσονται στα απαισιόδοξα μηνύματα της εποχής μας.  Πολίτες αποφασισμένους να αναλάβουν δράση.  
   Για την περιβαλλοντική διάσταση του θέματος, έχουμε κατά καιρούς τοποθετηθεί. Η καταστροφή στοιχειοθετείται πολλαπλά από πολλές μαρτυρίες, από δημοσιεύματα τοπικών –και όχι μόνο- ιστολογίων, με φωτογραφίες και ντοκουμέντα. Πρόκειται για μια πραγματική χαβούζα εντός κατοικημένης περιοχής. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αντίκειται με τρόπο βάναυσο, τόσο στην ελληνική, όσο και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για το περιβάλλον. Δεν πρόκειται για ακτιβιστικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για κοινή λογική.
  Συνεπώς ο πολιτισμός μας, η απαίτηση για μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής, οι θεμελιώδεις αρχές αξιών σεβασμού για την ανθρώπινη ύπαρξη, δεν νοούνται σε συνύπαρξη ούτε σε ανοχή αυτής της κατάστασης από την οποία προφανώς κερδίζουν λίγοι και πολύ συγκεκριμένοι, ζημιώνοντας πολλούς με την καταστροφή που προκαλούν.  
  Δεν προϋποτίθεται να γίνει εδώ το υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο που μας υποσχέθηκαν τα απατηλά πανηγυρικά δελτία τύπου της δημοτικής αρχής, για να υλοποιηθεί το προφανές, που είναι η άμεση διακοπή αυτού του είδους εργασιών στα 114 στρέμματα.  Ακόμα και από πλευράς αισθητικής του χώρου, είναι αδιανόητη η ανοχή του φαινομένου. 
  Για την πολιτική ερμηνεία αυτής της κατάντιας, -είναι ένα ερώτημα- αν επαρκεί να αποδώσουμε αδιαφορία, χαρακτηριστική αμέλεια ή ανεπάρκεια(;)
  Μα δεν πρόκειται για οφ σορ εταιρίες καταπατητών, ούτε για νυχτερινές εργασίες που λαμβάνουν χώρα συνωμοτικά σε κάποιο μυστικό υπόγειο. Πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες σε δημόσιο χώρο εποπτευόμενο, στο απόλυτο φως της ημέρας. Συνεπώς, οι πολιτικά υπεύθυνοι για αυτές τις δραστηριότητες, καθίστανται ηθικοί συναυτουργοί και εδώ, η αμέλεια αποτελεί τουλάχιστον ύποπτη παράλειψη καθήκοντος, εγκληματική συνενοχή. Ο χαρακτήρας των ευθυνών αυτών, είναι διαρκής, διαχρονικός. Λαμβάνουν τραγική, σκανδαλώδη διάσταση, αν συνυπολογίσουμε ότι πρόκειται για χώρο με δημόσιο ιδιοκτησιακό καθεστώς, για το οποίο οι φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν με 18 εκατ. ευρώ.
   Την ίδια στιγμή που ένα σκληρό αυταρχικό οικονομικό πρόγραμμα έχει γονατίσει ολόκληρη τη χώρα με κεντρικό επιχείρημα το πρόβλημα της ανάπτυξης, η απαξίωση ενός  τέτοιου μοναδικού χώρου 114 στρεμμάτων έκτασης και η εγκατάλειψη σε αυτό το είδος της χρήσης από τους εργολάβους – καταπατητές είναι γεγονός που προκαλεί οργή. Ποιά ανάπτυξη κύριοι; Η πόλη διψάει για ελεύθερους χώρους, για πάρκα, για ποδήλατο, για γυμναστήριο. Τα σκουπίδια της ανάπτυξης καταλαμβάνουν ένα χώρο που θα μπορούσε να υποστηρίξει με δημιουργικές υποδομές την ανάπτυξη και τη ζωή της πόλης...
  Η υπέρβαση της κρίσης και η ανατροπή της οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε συνδέεται άμεσα με το περιβάλλον που ζούμε με τα έργα υποδομής και ανάπτυξης που έχουν ανάγκη οι γειτονιές μας, με την τόνωση της απασχόλησης.
   Είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε βήματα αναδεικνύοντας τα υπαρκτά προβλήματα και συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την αναβάθμιση της πόλης και της ζωής μας. 
   Το ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, χαιρετίζει την συμμετοχή και την παρουσία των άλλων δυνάμεων, των συλλογικοτήτων, του κάθε ελεύθερου πολίτη που βρέθηκε μαζί μας.
  Η παρουσία μας, η παρουσία των πολιτών στο κρίσιμο αυτό θέμα θα συνεχιστεί, θα εντατικοποιηθεί και θα συστηματοποιηθεί τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.
  Πρόκειται για μια ουσιαστική προσπάθεια μέσα από την οποία πιστεύουμε, με την ανάπτυξη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών θα αποδώσει σύντομα τον δημόσιο χώρο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του.
 Αυτό που υποσχόμαστε, είναι ότι εμείς δεν θα συνηθίσουμε ποτέ τη συνύπαρξη με τα –λεγόμενα χρόνια προβλήματα της πόλης.
  Αυτή είναι και η πρόσκλησή μας πέρα από κάθε δευτερεύουσα αντίθεση, καλούμε όλους τους  πολίτες , όλους όσους αρνούνται «να συνηθίσουν τη μιζέρια», όλους όσους δεν νιώθουν κουρασμένοι, να συναντηθούν μαζί μας μαζί μας σε μια προσπάθεια για να τα αλλάξουμε όλα. Γίνεται! 
  Όλοι μαζί, να δώσουμε ένα τέλος στις άνομες εργασίες των καταπατητών, να κερδίσουμε ένα δημόσιου χαρακτήρα έργο υπέρ των πολιτών.
  Συνεχίζουμε και -είμαστε βέβαιοι- θα επιτύχουμε μια μεγάλη νίκη, νίκη των πολιτών, για τους πολίτες και την πόλη τους.
 
ΥΓ. Τις επόμενες ώρες, θα αποσταλούν στον τύπο και θα αναρτηθούν σε διαδικτυακούς τόπους φωτογραφίες που αποτυπώνουν την θλιβερή κατάσταση με την ευκαιρία της κινητοποίησης της Τετάρτης στο χώρο των 114 στρεμμάτων.  
 
Κορυδαλλός , 6-6-2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
''Πάμε Αλλιώς"
 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: