Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η υπεράσπιση της Αυτοδιοίκησης από τον αφανισμό απαιτεί Αντίσταση και Αγώνα από αιρετούς , εργαζόμενους/ες, πολίτες/σσες

  Ανακοίνωση του «Πάμε Αλλιώς»

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία τριετία υπήρξε μείωση των πόρων της για λειτουργικές δαπάνες (ΚΑΠ) κατά 60% και της επιχορήγησης για επενδύσεις (ΣΑΤΑ) κατά 55%. Με τις νέες περικοπές πόρων κατά 30% μέσα στον Αύγουστο και με την αδυναμία να πληρωθούν ακόμα και οι μισθοί είναι σίγουρο ότι στοχεύουν στη στάση πληρωμών από τους Δήμους. Να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός και από εκεί και πέρα, αφού γίνει αυτό, να περάσουν όλα τα υπόλοιπα μέτρα. Ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις.Ήδη το ξεκινήσανε από τα απορρίμματα, συνεχίζουν στους Παιδικούς Σταθμούς, στα Πνευματικά Κέντρα και αφήνουν τους Δήμους με τα πιστοποιητικά και ταυτόχρονα προχωρούν στη λεγόμενη εργασιακή εφεδρεία, δηλαδή στις απολύσεις. Η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στη δραχμή είναι προ των πυλών.
Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, που προκάλεσαν την αντίδραση της τρικομματικής Κυβέρνησης με τις συλλήψεις των οδηγών απορριματοφόρων, αλλά και οι αποφάσεις του έκτακτου συνέδριου της ΚΕΔΕ,ανοίγουν το δρόμο της αντίστασης της Αυτοδιοίκησης στη αποδυνάμωσή της μέχρι την πλήρη εξαφάνισή της. Ένας δρόμος που για πολλά χρόνια -τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι- ήταν κλειστός , αφού η πλειοψηφία των αιρετών των ΟΤΑ, έχοντας εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φέρει μεγάλη ευθύνη για την ασφυκτική κατάσταση της Τ.Α και των Δήμων.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» θεωρεί ότι η απόφαση της ΚΕΔΕ για κλιμάκωση του αγώνα της αυτοδιοίκησης πρέπει να συνδυαστεί με την ενημέρωση και την κινητοποίηση της κοινωνίας. Η αντίσταση και ο αγώνας των αιρετών μαζί με τους εργαζόμενους/ες στην Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες/σσες είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση του θεσμού και του κοινωνικού ρόλου της, είναι ο μόνος δρόμος για να λειτουργήσουν οι Παιδικοί σταθμοί , οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο αθλητισμός.
Καλούμε τους δημότες/σσες να πάρουν ενεργά μέρος σε όλους τους αγώνες που θα ακολουθήσουν, με στόχο να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική. Καλούμε τους εργαζόμενους/ες του δήμων , τους κοινωνικούς φορείς ,τους πολίτες /σσες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ώστε η αγανάκτηση και η οργή μας να γίνουν δύναμη αλλαγής.

4-9-2012 Για το «Πάμε Αλλιώς»
Καίτη Κυλάκου
Δημοτική Σύμβουλος-Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: