Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Να οργανώσουμε μαζί ένα πλατύ αγωνιστικό κίνημα αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής


                                ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
                                                 «Πάμε Αλλιώς»
                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε μια εποχή που οι  μνημονιακές  πολιτικές  της κυβέρνησης  απαξιώνουν και διαλύουν τη Δημόσια Παιδεία όλων των βαθμίδων. Περικόπτουν  δραστικά τη δημόσια χρηματοδότηση με αποτέλεσμα τα σχολεία φέτος να μην μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη λειτουργικά τους έξοδα: θέρμανση, λογαριασμούς, γραφική ύλη, εποπτικό υλικό. Δεν διορίζονται νέοι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ξεκινά η φετινή χρονιά  με 5.000 εκπαιδευτικούς που  αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης. Οι καθηγητές και δάσκαλοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους με μισθούς κάτω των ορίων της αξιοπρέπειας και συχνά της επιβίωσης , ενώ προσλαμβάνονται συμβασιούχοι με 200 και 300 ευρώ !!!
 Σε μια εποχή που η βίαιη φτωχοποίηση  των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων  στερεί από τους γονείς των παιδιών ακόμη και τα απολύτως αναγκαία για την ανατροφή και εκπαίδευσή τους με αποτέλεσμα να ζήσουμε την προηγούμενη χρονιά παιδιά δημοτικού, που λιποθυμούσαν από την πείνα, νέους και νέες που απομακρύνθηκαν βίαια λόγω οικονομικής ανέχειας των γονιών τους από τα σχολεία και  αναγκάστηκαν να διακόψουν τις  σπουδές τους .
Εμείς  τα μέλη και οι φίλοι της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού

«Πάμε Αλλιώς» προβάλλουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας και αγωνιζόμαστε  να μην γίνει η νέα γενιά έρμαιο της αμορφωσιάς και της ημιμάθειας των καταρτίσεων, καθώς οι μνημονιακές πολιτικές  αποκλείουν  την μεγάλη πλειονότητα των λαϊκών στρωμάτων από τις ανώτερες βαθμίδες της Παιδείας, προβάλλοντας  το σκληρό ταξικό πρόσημό τους .
Ξεκινάμε  μαζί με εθελοντές και εθελόντριες, δασκάλους και καθηγητές, με πολίτες/σσες που θέλουν να βοηθήσουν , την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας στα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που οι γονείς τους αδυνατούν να τους προσφέρουν , όπως και την εκμάθηση ξένων γλωσσών.  
Για μας η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Η  συλλογική δράση και η αλληλεγγύη  είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει στο φωτεινό μονοπάτι  μιας ζωής με αξιοπρέπεια, ελευθερία και αυτοδιάθεση. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί και γι΄ αυτό  σας καλούμε  όλες και όλους, αιρετούς, γονείς, εκπαιδευτικούς, νέες και νέους, να ξεσηκωθούμε.
Να οργανώσουμε μαζί ένα πλατύ αγωνιστικό κίνημα  αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις όλων των εκπαιδευτικών κλάδων που διεκδικούν τα αυτονόητα, μόνιμες θέσεις εργασίας με μισθούς για ζωή και όχι επιβίωση και εργασιακή αξιοπρέπεια.
Κάθε σχολείο να γίνει  κυψέλη αγώνα και αλληλεγγύης, εστία αντίστασης
Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6949936610, 6936497857

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

« Πάμε Αλλιώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: