Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ


Η δημοτική μας Κίνηση "Πάμε Αλλιώς" τις προηγούμενες μέρες συνέβαλε στην δημιουργία της Πρωτοβουλίας Πολιτών γιά το χαράτσι της ΔΕΗ. Το παρακάτω κείμενο, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας τοποθετεί το ζήτημα πολιτικά και νομικά και δίνει τις πρώτες οδηγίες προς τους πολίτες με στόχο την συλλογική δράση και την αποτελεσματική νομική κάλυψη με δικηγόρους του ΔΣΠ. Το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των Δήμων του Λεκανοπεδίου ( Ν. Ιωνίας, Σαρωνικού, Ψυχικού και την Φιλοθέης Ιλίου,Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Σαρωνικού (Καλύβια-Ανάβυσσος-Π. Φώκαια)) που στηρίζουν έμπρακτα παρόμοιες πρωτοβουλίες πολιτών δημιουργεί νέα δεδομένα στον αγώνα των πολιτών. Σ΄αυτούς την Παρασκευή προστέθηκε και ο Δήμος Κορυδαλλού, την πρωτοβουλία του οποίου στηρίζουμε.


ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

Συμπολίτες,σσες
Σαν να μην έφτανε η ύφεση, η ανεργία, η αναδουλειά και οι φόροι με τις έκτακτες εισφορές, με την επίφαση της «αλληλεγγύης», η Κυβέρνηση με εντολή της περίφημης «ΤΡΟΪΚΑ» ψήφισε στη Βουλή τον αντισυνταγματικό Νόμο 4021/2011. Ο Νόμος αυτός επιβάλλει αδιακρίτως το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. με μόνο κριτήριο την Τιμή Ζώνης και την παλαιότητα των δομημένων χώρων και μάλιστα επί ποινή «ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ».
ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΦΟΡΟΣ) και η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 10/20/2011 ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ.
ΓΙΑΤΙ:

1. Παραβιάζεται η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ αφού όλοι οι πολίτες καλούνται να καταβάλουν το ίδιο τέλος με διαφοροποίηση την τιμή ζώνης ανά περιοχή (άλλη τιμή ζώνης στο Πέραμα και άλλη τιμή ζώνης στην Κηφισιά) ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ να συνυπολογίζεται το πραγματικό ετήσιο εισόδημα του κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που είναι διαφορετικό.
Παράδειγμα: ένας πολίτης του Περάματος, ιδιοκτήτης διαμερίσματος 80 τ.μ. που εργάζεται στο Δημόσιο ή τον Ιδιωτικό Τομέα, καλείται να πληρώσει το ίδιο τέλος με έναν πολίτη, κάτοικο επίσης Περάματος, ιδιοκτήτη διαμερίσματος επίσης 80 τ.μ. που είναι άνεργος ή είναι χαμηλοσυνταξιούχος. Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες της Κηφισιάς. Άλλοι είναι πάμπλουτοι και άλλοι φυτοζωούν ΑΛΛΑ τελικά το ίδιο τέλος θα πληρώσουν, όπως επίσης το ίδιο τέλος θα πληρώσουν όσοι ιδιοκατοικούν και δεν τους φέρνει εισόδημα ένα ακίνητο, με άλλους που έχουν εισοδήματα!!!
2.-Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΗΣ-ΛΟΓΗΣ ΠΑΡΟΧΟΙ (ENERGA POWER κλπ)
Η ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας που είναι ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ και η ΕΙΣΠΡΑΞΗ του τέλους (φόρου στην ουσία) με την απειλή της ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ως διοικητική κύρωση από το ΔΗΜΟΣΙΟ στη ΔΕΗ Α.Ε. απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

3.-ΤΑ ΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ – ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΦΟΡΟΣ) ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ
Τα Δημοτικά Τέλη που πληρώνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχουν ανταπόδοση στην καθαριότητα της πόλης και το δημοτικό φωτισμό. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΟΥΤΕ ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ. Και υπάρχουν και μία σειρά άλλα ζητήματα νομικά, όπως ότι η καταγραφή περιουσιακών στοιχείων και των επιφανειών των ακινήτων, έχει ανατεθεί από το Κράτος στα Υποθηκοφυλακεία και στο Κτηματολόγιο.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Υπάρχουν πολίτες που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πληρώσουν ένα τέλος αντισυνταγματικό και πολίτες που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ γιατί ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ πρώτα ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ, να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ και να ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.Εάν ένα ή δύο εκατομμύρια (1.000.000-2.000.000) πολίτες δεν πληρώσουμε το τέλος, θα αναγκαστούν να το πάρουν πίσω. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.
ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ή
1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές β) Πληρωμές ΔΕΚΟ, γ) ΔΕΗ3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6.Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητά μας ερχόμαστε σε επαφή με την ομάδα πρωτοβουλίας.
ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, π.χ. ΚΕΘΕΑ και άλλους Οργανισμούς που υποχρηματοδοτούνται.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΘΕΙ ΦΘΗΝΑ.
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΥΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΟΓΕΙΑ
ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ Η’ ΑΛΛΟΥΣ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Και περιμένουμε και μέσα από το διαδίκτυο και άλλες προτάσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλη την κοινωνία και αυτό που προκύπτει σήμερα σαν ανάγκη είναι η ενότητα της κοινωνίας απέναντι στον κατακερματισμό της, η αλληλεγγύη στην ατομικότητα και στην αρχή του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και πρωτίστως η διατήρηση της ελπίδας ότι δεν είμαστε μόνοι απέναντι στην κρίση.
τηλ επικοινωνίας : 6944509625, 6977867884

ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ EMAIL ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σημείωση: Τυπώνουμε το κείμενο και μαζεύουμε υπογραφές γιά να συντονίσουμε τις δράσεις μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: