Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Με γονείς και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε απόγνωση...

ΠΡΟΣ
τον κ. Δήμαρχο
τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
τους κ. Αντιδημάρχους
τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕΠ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με γονείς και εκπαιδευτικούς σε απόγνωση.

Οι μεν γονείς γιατί καλούνται να βάλουν για μια ακόμη φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη, ξεκινώντας από την αγορά βιβλίων και φθάνοντας στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι δε εκπαιδευτικοί γιατί τους αφαιρείται το αυτονόητο: Να μάθουν στα παιδιά μας γράμματα! Περισσότεροι μαθητές στην τάξη, χωρίς Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ), με εκπαιδευτικούς πιεσμένους από τη μείωση των μισθών και τη δραματική αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων, χωρίς νέα βιβλία, με εξαιρετικά περιορισμένες λειτουργικές δαπάνες και με ένα ωρολόγιο πρόγραμμα υποταγμένο πλήρως στο νέο σύστημα εισαγωγής που ψώνισε το υπουργείο Παιδείας από τα καλάθια προσφορών των χρησιμοποιημένων και χιλιοαποτυχημένων συστημάτων πρόσβασης.
Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε μπροστά στην εξέλιξη μιας επιχείρησης για να προσαρμοστούν η εκπαίδευση και η εργατική δύναμη στις «νέες συνθήκες», κοντολογίς στην ευελιξία, αποδοτικότητα, ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, απασχολησιμότητα, κόστος κ.λπ., αλλά και να τις αναπτύξει, να τις τυποποιήσει περισσότερο, να τις μετρήσει και να τις ελέγξει, ώστε να διαμορφώσει τον σημερινό εργαζόμενο με εργασιακές προδιαγραφές 19ου αιώνα και παραγωγικές δυνάμεις 21ου αιώνα!
Θα τους αφήσουμε;
Όχι, βέβαια! Θα μας βρουν απέναντί τους. Όλοι αυτοί που ξεπουλούν τη χώρα μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» σας καλεί σήμερα περισσότερο από ποτέ να ενώσουμε τις φωνές μας, να κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη. Γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, φορείς, σύλλογοι, κινήσεις, παρατάξεις, σωματεία, όσοι θέλουν σχολειά μόρφωσης και όχι απομόρφωσης, όσοι θέλουν δημόσια και δωρεάν σχολειά για όλους και όχι για λίγους να συγκροτήσουμε και στη περιοχή μας ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο, μέτωπο σωτηρίας για το μέλλον το παιδιών μας, για τις ζωές μας και για τη χώρα μας.
Με βάση τα παραπάνω, αλλά και επειδή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίναμε αποδέκτες παραπόνων και καταγγελιών από γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων του Κορυδαλλού γιά σοβαρές ελλείψεις στην απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων της πόλης μας που εμποδίζει την εύρρυθμη εκαπιδευτική λειτουργία τους η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» ζητά να μας ενημερώσετε εγγράφως στα ακόλουθα ερωτήματα:
1.Ποιό είναι το συνολικό ποσό της κρατικής επιχορήγησης λειτουργικών δαπανών σχολείων Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης για το 2010, που στάλθηκε στο Δήμο Κορυδαλλού;
2.Ποιό είναι το συνολικό ποσό το οποίο εκταμιεύθηκε από το δήμο Κορυδαλλού για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης για το 2010 και σε πόσες δόσεις;
3.Ποιό είναι μέχρι τώρα το συνολικό ποσό της κρατικής επιχορήγησης λειτουργικών δαπανών σχολείων Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης για το 2011, που στάλθηκε στο Δήμο Κορυδαλλού.
4.Ποιό είναι μέχρι τώρα το συνολικό ποσό με το οποίο επιχορήγησε ο Δήμος Κορυδαλλού τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης και σε πόσες δόσεις;
5.Να μας δοθεί θεωρημένος πίνακας στον οποίο να φαίνεται ο αριθμός των δόσεων και το αντίστοιχο ποσό το οποίο έχει εισπράξει κάθε σχολική επιτροπή για το 2010 και για το 2011 (μέχρι τώρα)
6.Δόθηκε ο ίδιος αριθμός δόσεων επιχορήγησης σε όλες τις σχολικές επιτροπές, αν όχι ποιές είναι αυτές και για ποιό λόγο;

Κορυδαλλός 20-9-2011
Γιά την Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς»
Η επικεφαλής
Καίτη Κυλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: