Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Η πρόταση Ψηφίσματος ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ«Πάμε Αλλιώς»προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού γιά την Κωνσταντίνα Κούνεβα


Αντιπροσωπεία του «Πάμε Αλλιώς» παρευρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού και υπέβαλε πρόταση γιά ψήφισμα συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.Η πρόταση,μοιράστηκε έντυπα σε όλους του δημοτικούς συμβούλους,αναπτύχθηκε από την επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης,Καίτη Κυλάκου και αφού προτάχθηκε ως έκτακτο θέμα στην ημερήσια διάταξη,έγινε δεκτή ομόφωνα.Αναρτούμε την πρόταση, έτσι όπως υποβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένουμε τις συμπληρώσεις που προτάθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Η πρόταση:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Τη Δευτέρα, στις 22/12/08 , η Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γενική Γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε δολοφονική επίθεση με ΟΞΥ. Νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στα μάτια, στο πρόσωπο και σε άλλα ζωτικά όργανα, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την όρασή της από το ένα μάτι και να έχει υποστεί μόνιμες βλάβες.
Η Κωνσταντίνα είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, εργαζόμενη, συνδικαλίστρια και μετανάστρια.Η εταιρεία στην οποία δούλευε «καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», όπως έχει καταγγείλει το Παναττικό Σωματείο Καθαριστριών.
Ήταν μια από τις ελάχιστες μάχιμες συνδικαλίστριες στο χώρο της επισφαλούς εργασίας, που είναι προνομιακά γυναικείος, και όταν κάποιος είναι μόνος του ή μειοψηφία, ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα, γίνεται εύκολα στόχος. Πολλαπλά πολίτης «δεύτερης κατηγορίας» η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ως γυναίκα, μετανάστρια και εργαζόμενη σ’ έναν απαξιωμένο κοινωνικά κλάδο, υπέστη τις συνέπειες της «απειθαρχίας» της με μια βάρβαρη, μεσαιωνικού χαρακτήρα κύρωση.
Αυτή η επίθεση μοιάζει να είναι το αποκορύφωμα ενός ιδιότυπου κοινωνικού ρατσισμού που βιώνουν οι εργαζόμενες στον κλάδο της, εξαιτίας της ίδιας της δουλειάς που κάνουν: μαζεύουν σκουπίδια και αντιμετωπίζονται ως «σκουπίδια» με τριμηνιαίες συμβάσεις, με ανασφάλεια ,φόβο και τρόμο γιά το αύριο το δικό τους και των παιδιών τους, με αποτέλεσμα οι περισσότερες εργαζόμενες να μην είναι σε θέση να οργανωθούν και να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού, καταδικάζει την αποτρόπαιη επίθεση και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στην οικογένειά της.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με την εργαζόμενη, συνδικαλίστρια, μετανάστρια, υπεύθυνη μονογονεϊκής οικογένειας.
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στο σωματείο της και την πίστη μας στις αρχές του ελεύθερου συνδικαλισμού που προωθεί μόνιμη και ασφαλισμένη εργασία με πλήρες ωράριο .
Απαιτούμε από την πολιτεία να πάψει να χρησιμοποιεί υπεργολάβους για την καθαριότητα και να γίνονται προσλήψεις καθαριστριών με κανονικές συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Απαιτούμε την άμεση διελεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων.
Αποφασίζουμε την οικονομική της ενίσχυση με το ποσό των ........................στο λογαριασμό 5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς DUCHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Δεν υπάρχουν σχόλια: