Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ


Δελτίο Τύπου
Της  Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς»



               Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς», με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, δηλώνει ότι σήμερα που η κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της  πιο βάναυσης οικονομικής μεταπολεμικής  κρίσης, οι αγώνες για το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής δεν είναι πολυτέλεια και δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα, ήταν, είναι και θα είναι άμεση προτεραιότητα.
           Η έλλειψη ελεύθερων – κοινόχρηστων χώρων, η απουσία πρασίνου και ταυτόχρονα  η  παρουσία  σημαντικών  οχλουσών  χρήσεων  υποτροπικής    σημασίας  στην  πόλη  μας, όπως  οι χωματερές και οι καταπατητές στα παλαιά λατομεία, οι απειλές κάθε είδους που δέχεται το όρος Αιγάλεω, το  Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ, η μη αξιοποίηση των 10 στρεμμάτων των γυναικείων φυλακών,    διαμορφώνουν ένα τοπίο σοβαρής  περιβαλλοντικής υποβάθμισης  του  Κορυδαλλού με συνέπειες στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.
       Γι’ αυτό, η Ημέρα Περιβάλλοντος στην πόλη  μας δεν είναι μέρα γιορτής. Είναι μέρα στοχασμού, αγώνα και διεκδίκησης απαραίτητων σημαντικών παρεμβάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και  βελτίωσης  της ποιότητας ζωής μας.
         Ας  στοχαστούμε  λοιπόν  τι  υποσχέσεις  δόθηκαν  και  τι  τελικά  έγινε  τα  τελευταία  20  χρόνια  στην  πόλη  μας από  τις  δημοτικές  αρχές  ΠΑΣΟΚ  και  ΝΔ,  ώστε  σήμερα  ο  Κορυδαλλός  να  είναι  ένας  Δήμος χωρίς   πράσινο  και με ελάχιστους  κοινόχρηστους  και  κοινωφελείς  χώρους (αθλητικές  εγκαταστάσεις, πάρκα κ.λ.π.)
       Μας  υποσχέθηκαν απομάκρυνση  των  Φυλακών Κορυδαλλού.  Μας  υποσχέθηκαν  Αθλητικό  κέντρο  στα  παλιά  Λατομεία  και  «φύτεψαν  το ΚΥΤ  της  ΔΕΗ  οι  θεομπαίχτες.  Από  μακέτες  βέβαια  χορτάσαμε.  Στήνονταν  παραμονές  εκλογών  και  αφαιρούνταν  αμέσως  μετά.   Για  να  μας  υπενθυμίζουν  τη  ρήση  που  λέει  ότι  "μετά  την  απομάκρυνση  από  το ταμείο (εκλογές)  κανένα λάθος  δεν  αναγνωρίζεται".
         Στο  Όρος  Αιγάλεω  μετά  τις  κατά  καιρούς  «αναδασώσεις»  που  κατάφεραν  να  το  «πρασινίσουν»,  τώρα  έχουμε  τους  «περιπάτους»,  αντί για τις αναγκαίες και επείγουσες  δράσεις που θα  προστατεύουν το βουνό από κάθε είδους απειλές και θα αναδεικνύουν τόσο  την οικολογική ταυτότητά του, όσο και τη μεγάλη σημασία του για τη ζωή όλων μας.     
       Είναι τώρα η ώρα, εμείς οι πολίτες του Κορυδαλλού να πάρουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε γενναία βήματα αναδεικνύοντας τα υπαρκτά προβλήματα της πόλης μας και συνεχίζοντας τις προσπάθειες μας για την αναβάθμιση της πόλης και της ζωής μας.

  • ·        Για να βάλουμε τέλος στην απαξίωση του μοναδικού χώρου των 115 στρεμμάτων στην περιοχή των Παλαιών Λατομείων όπου η καταπάτηση της από κάθε είδους εργολάβους – καταπατητές προκαλεί οργή. Η μετατροπή του χώρου σε χωματερή, συνιστά όνειδος για την πόλη μας και αποτυπώνει τις διαχρονικές ευθύνες αυτών που διοίκησαν και διοικούν το Δήμο Κορυδαλλού.

  • ·        Για να εφαρμοστούν επιτέλους οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που κρίνουν παράνομο, αυθαίρετο και κατεδαφιστέο το ΚΥΤ της ΔΕΗ. Η πόλη δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο μια περιβαλλοντική βόμβα δίπλα στα σχολεία και στα σπίτια μας.

  • ·           Για να αλλάξουμε την εικόνα του κέντρου της πόλης μας που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο << κέντρο νυχτερινής διασκέδασης >>. Η πόλη μας διψάει για ελεύθερους χώρους, για πάρκα, για ποδήλατο, για άθληση. Να διεκδικήσουμε κάθε μέτρο ελεύθερου χώρου. κάθε μέτρο πρασίνου που θα μετατρέψει την πόλη μας σε μια βιώσιμη και σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.
   Είκοσι  χρόνια τώρα, όλοι και όλες που συμμετέχουμε στην Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς», δεν έχουμε σταματήσει να δηλώνουμε ότι ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ. Μαζί με του πολίτες που αντιστέκονται θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ –ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

                                                                                                     ΚΟΡ/ΛΟΣ , 5-6-2016
                                                                                                     Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: