Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι είναι οι “αυτoδιοικητικοί” της κυβέρνησης Τσίπρα – Τα ηχηρά ονόματα που θήτευσαν στους ΟΤΑ


Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν περάσει μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα. Αν και ο αριθμός τους δεν είναι μεγάλος (έξι στους 41) σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και ο πρώτος τη τάξει υπουργός Νίκος Βούτσης. Υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κατέχουν πλέον θέση στη νέα κυβέρνηση και μάλιστα οι δύο από αυτούς την πρώτη και την τρίτη!

· Αλέξης Τσίπρας: Πρωθυπουργός

Πρώτος από όλους ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε τα πρώτα του βήματα στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2006, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη». Έλαβε ποσοστό 10,5% καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από τον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ ο συνδυασμός κατέλαβε συνολικά 4 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

· Νίκος Βούτσης: υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Ο πρώτος τη τάξει υπουργός Νίκος Βούτσης είχε εκλεγεί περιφερειακός σύβουλος Αττικής στις εκλογές του 2010 με την παράταξη “Αττική συνεργασία-όχι στο μνημόνιο” με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο απ’ όπου παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, για να αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα της Κοινοβολευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

· Θοδωρής Δρίτσας: Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας

Ο Θοδωρής Δρίτσας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά το 2014, επανεξελέγη βουλευτής στην Α΄Πειραιά και χτες ορκίστηκε ως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

· Βαγγέλης Αποστόλου: Αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο Βαγγέλης Αποστόλου κέρδισε από την Εύβοια μία έδρα στη Βουλή και πλέον είναι αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ο κ. Αποστόλου ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Στερεά Ελλάδα που πέρασε στον β’γύρο τον Μάιο και στη συνέχεια ηττήθηκε. Έτσι αυτή τη στιγμή είναι περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

· Τάσος Κουράκης: Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας που κατέκτησε την Κυριακή μία βουλευτική έδρα στην Α΄Θεσσαλονίκης έχει χαράξει μία μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς ήταν δύο φορές υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Έτσι από το 2002 έως το 2010 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας».

· Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα, που κατέκτησε την Κυριακή μία έδρα στην Α΄Αθήνας, έκανε τα πρώτα του βήματα στην αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Δήμο Αθηναίων. Στις εκλογές του 2014, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης διεκδίκησε τη δημαρχεία της Αθήνας. Στον πρώτο γύρο των εκλογών ήρθε δεύτερος σε ψήφους με 20% και πέρασε στον δεύτερο, όπου ηττήθηκε από τον εν ενεργεία δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, λαμβάνοντας το 48,60% των ψήφων.Σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αθηναίων και μέλος επίσης του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/poioi-einai-oi-aftodioikitikoi-tis-kivernisis-tsipra-ta-ixira-onomata-pou-

Δεν υπάρχουν σχόλια: