Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση του "Πάμε Αλλιώς" για την φασιστική επίθεση Χ.Α. στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.)  70 χρόνια μετά το Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17 Αυγούστου 1944, το ξημέρωμα της 15ης Αυγούστου 2014 , το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.). γίνεται στόχος των νεοναζί δολοφόνων της Χ.Α. Εισέβαλαν εκεί όπου στεγάζεται και το Α.Σ.Μ.Π. , στις εγκαταστάσεις του 14ου Γυμνασίου Πειραιά , έσπασαν τα σιδερένια κάγκελα, κατέστρεψαν παράθυρα και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δεν παρέλειψαν να αφήσουν τα ανίερα αποτύπωματά τους στους τοίχους και στις αίθουσες του σχολείου, υπογράφοντας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ». Με αυτή την ρατσιστική επίθεση επιλέγουν την 70η επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ως πολιτικοί απόγονοι αυτών που με κουκούλα σήκωναν το χέρι και πρόδιδαν: των ταγματασφαλιτών και των Μπουραντάδων . 
  Η απάντησή μας σ΄ αυτές τις ακραίες ρατσιστικές πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική: Πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο στις γειτονιές μας που θα στηρίζεται στις αξίες της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης και όχι του μίσους και μισαλλοδοξίας. Που θα ξεσκεπάζει το ψεύδος ότι για την κρίση υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες, στηρίζοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική της εξαθλίωσης της κοινωνίας της κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου. Που θα κινητοποιεί τους δοκιμαζόμενους πολίτες του Κορυδαλλού, της Νίκαιας , του Πειραιά σε αγωνιστική επαγρύπνηση για μια καλύτερη ζωή για όλους . 
  Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει την 10χρονη αλληλέγγυα και πολύμορφη δράση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.) μέσα από το αξιέπαινο έργο που επιτελούν για τους μετανάστες όλα αυτά τα χρόνια οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, αλλά και εθελοντές άλλων ειδικοτήτων. Έργο για το οποίο μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι που τους γνωρίζουμε και γι΄ αυτό θα συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στη συνέχεια του.

18-8-2014 
"Πάμε Αλλιώς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: