Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., έξω από το νοσοκομείο Κορυδαλλού

Η Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" και η υποψήφια Δήμαρχος Καίτη Κυλάκου συμμετέχουν και καλούν τους Κορυδαλλιώτες/σσες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου , στις 6.30 μμ, έξω από το Νοσοκομείο Κορυδαλλού, την οποία διοργανώνει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.
Η ανθρωπιστική πλευρά των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων μας αφορά όλους και την Κορυδαλλιώτικη κοινωνία,  πολύ περισσότερο σήμερα που η  δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φυλακές Κορυδαλλού, το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων, αποτελεί προσβολή για τον πολιτισμό και καταρρακώνει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Παρά τις διαρκείς διαμαρτυρίες των κρατουμένων, τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις συλλογικοτήτων, τις πολιτικές παρεμβάσεις-καταγγελίες και τις καθησυχαστικές υποσχέσεις των υπευθύνων, δυστυχώς το πρόβλημα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, που πρόσφατα έρχονται στο φώς με τις καταγγελίες κρατουμένων του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» των Φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι αγωνίζονται πλέον για τη ζωή τους αξιοποιώντας το μοναδική δυνατότητα που τους έχει απομείνει, την αποχή από το συσσίτιο.
Η παρέμβασή μας ήταν άμεση . Ζητήσαμε την σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα συμμετείχαμε  την περασμένη Δευτέρα στην αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο. Παρά την ενημέρωση που είχαμε από το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό , δεν κατέστη δυνατόν να συνομιλήσουμε  με  εκπροσώπους των κρατουμένων.
 Εδώ η  άμεση παρέμβαση της Καίτης Κυλάκου για το ζήτημα πολιτισμού και αξιοπρέπειας για όλα αυτά που συμβαίνουν πίσω από τα κάγκελα.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Σταγόνα στον ωκεανό η τροπολογία που ευαγγελίζεται αποσυμφόρηση των φυλακών
Απεργούν από τη θεραπεία τους οι ασθενείς κρατούμενοι
Εδώ και μία εβδομάδα οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού αρνούνται τη θεραπεία τους και απέχουν από το συσσίτιο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, οι οποίες παραβιάζουν όλους τους επιβαλλόμενους κανόνες υγιεινής για ένα νοσοκομείο
Σήμερα, κρατούνται 209 ασθενείς, εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί, όταν οι προβλεπόμενες κλίνες είναι 60. Ο συνωστισμός έχει μετατρέψει το, κατ’ ευφημισμό, νοσοκομείο σε αποθήκη ανθρώπων, αφού μέχρι και τα κρεβάτια έχουν αντικατασταθεί με κουκέτες, ενώ υπάρχουν ασθενείς που κοιμούνται σε στρώματα στους διαδρόμους. Την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί μια τροπολογία στη Βουλή, η οποία επικαλούμενη «λόγους υγείας, ανθρωπιστικούς λόγους και λόγους αποσυμφόρησης των φυλακών», θα αποφυλακίσει ασθενείς κρατούμενους και μωρομάνες που έχουν καταδικαστεί με ποινές έως δέκα χρόνων. Θα περίμενε κανείς ότι μία τροπολογία που επικαλείται τόσο σοβαρούς λόγους θα αφορά και πολλά άτομα. Όμως, ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι υπολογίζουν ότι θα ευεργετηθούν από την τροπολογία 100 από τους 13.000 και πλέον κρατούμενους, αφού όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις είναι υπερδιπλάσιοι όσων δικαιούνται την υφ’ όρον απόλυση. Συγκεκριμένα, από το νοσοκομείο θα αποφυλακιστούν 30 άτομα όταν κρατούνται 100 που πληρούν το όριο των ποινών και των προβλεπόμενων ασθενειών.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στηρίζει την απεργία των ασθενών κρατουμένων και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., έξω από το νοσοκομείο Κορυδαλλού. Απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των ασθενών κρατουμένων και καλούμε το υπουργείο να αποσύρει τις εξαιρέσεις από την τροπολογία και να εξαγγείλει άμεσα μέτρα πραγματικής αποσυμφόρησης φυλακών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: