Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

« Η Αριστερά στους Δήμους , ανάχωμα στην κρίση, την χρεωκοπία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών»

  Σας καλούμε στην πολιτική εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» με επικεφαλής την Καίτη Κυλάκου στις 4 Δεκμβρίου 2013 και ώρα 7 στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού στην αίθουσα «Πλειάδες¨, 301 όροφος ( Γρηγορίου Λαμπράκη , Ταξιαρχών και Καρυταίνης ) με θέμα : 
« Η Αριστερά στους Δήμους , ανάχωμα στην κρίση, την χρεωκοπία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών»
Ομιλητές :Σπ. Τζόκας , π. Δήμαρχος Καισαριανής, συντονιστής Τμ. Τ.Α. ΣΤΡΙΖΑ,
Πέτρος Φιλίππου, Δήμαρχος Σαρωνικού , Ηρ. Γκότσης, Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Γ. Χαρίσης, Εκτελεστική Επιτροπή Α.Δ.Ε.Δ.Υ, Καίτη Κυλάκου, Επικεφαλής «Πάμε Αλλιώς»

Οι μνημονιακές πολιτικές για την απαξίωση μέχρι και την διάλυση της δημόσιας σφαίρας και των δημόσιων αγαθών μαζί με την εξειδίκευσή τους μέσω του «Καλλικράτη» στην Αυτοδιοίκηση, επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο τους ήδη υποβαθμισμένους Δήμους από την κεντρική διοίκηση, αλλά και από τοπικές εξουσίες που λειτούργησαν κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση της κεντρικής.
Ήδη από την εποχή προ μνημονίων η οικονομική εξάρτηση των Δήμων από το Κράτος, η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους και η ολέθρια για το θεσμό παρακράτηση των θεσμοθετημένων πόρων με αντίστοιχη ενθάρρυνση της υπερχρέωσης των Δήμων με δάνεια, εξαφάνισαν κάθε έννοια συμμετοχής, κοινωνικού ελέγχου και δημοκρατίας. Από την άλλη οι τοπικές εξουσίες, πλην φωτεινών εξαιρέσεων, για χρόνια υπηρέτησαν πιστά τα σχέδια των κυβερνήσεων για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και περιορισμό των κοινωνικών παροχών. Δημιούργησαν τα δικά τους πελατειακά δίκτυα, με στρατιές ανθρώπων που παρακαλούν για ολιγόμηνες συμβάσεις, αξιοποίησαν στο έπακρο κάθε παραθυράκι αδιαφάνειας που τους πρόσφερε η κεντρική εξουσία. Στήριξαν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις εκλογικές αναμετρήσεις, υποβάθμισαν τις δημοκρατικές λειτουργίες των δημοτικών συμβουλίων, απαξίωσαν κάθε συλλογική διαδικασία στις πόλεις τους.
Σήμερα η Τ.Α. οδηγείται σε αφανισμό με την περικοπή του 70 % των εσόδων της, με την αφαίρεση κρίσιμων αρμοδιοτήτων μέσα από οριζόντιες απολύσεις εργαζομένων, με την κατάργηση της ουσίας της αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας μέσα από την καθιέρωση ελέγχων σκοπιμότητας στους Προϋπολογισμούς από την κεντρική εξουσία σε προφανή αντίθεση με τα άρθρα 101 και 102 του Συντάγματος.
Σ΄ αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία ενός δυναμικού, αριστερού και οικολογικού αυτοδιοικητικού κινήματος , αναζητώντας και καλλιεργώντας στη βάση αρχών και αξιών συμμαχίες με κινήματα , συλλογικότητες, άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις , με στόχο όχι μόνο να διασώσουμε τους Δήμους από τον αφανισμό, αλλά και να τους επαναθεμελιώσουμε με τις αρχές της συμμετοχής, του κοινωνικού ελέγχου , της διαφάνειας, της δημοκρατίας, αποκαθιστώντας το κοινωνικό και φιλολαϊκό της χαρακτήρα.
Έχοντας εφόδια την ιστορική διαδρομή της Αριστεράς στους Δήμους, αλλά και το πρόγραμμά μας, οφείλουμε μέσα από τις αναγκαίες αντιστάσεις και διεκδικήσεις να συμμετέχουμε στην αναγέννηση του θεσμού με όρους όχι μόνο προγραμματικής, αλλά και πολιτικής ηγεμονίας .
Για την αριστερά, η Τ.Α. πάντα ήταν μια συνεχής και καθημερινή πρόκληση, πέρα από εκλογικές και ψηφοθηρικές μεθοδεύσεις και στοχεύσεις.













Δεν υπάρχουν σχόλια: