Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Το «Πάμε Αλλιώς »στηρίζει την υποχρεωτική αργία της Κυριακής για όλα τα καταστήματα


               

Το «Πάμε Αλλιώς» υποστηρίζει τα αιτήματα των φορέων του εμπορίου για υποχρεωτική αργία την Κυριακή και σταθερό ωράριο και συμμετέχει στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου,10.30 π.μ.  στο Σύνταγμα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων των επαγγελματιών και των εργαζομένων υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και ζητούν ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα (τρία απογεύματα τα μαγαζιά είναι κλειστά και το ωράριο λειτουργίας τους παραμένει σταθερό). Συγκεκριμένα η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) το ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) και όλοι οι τοπικοί φορείς των μικρών καταστημάτων είναι αντίθετοι στην απελευθέρωση του ωραρίου, που θα βάλει λουκέτο σε πολλά μικρά και μεσαία καταστήματα και θα επιδεινώσει επιπλέον τις συνθήκες εργασίας (ωράριο, μισθοί) των υπαλλήλων.
Παρ’ όλ’ αυτά η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ψήφισε τον αντεργατικό μνημονιακό νόμο 4177/13, με μοναδικό στόχο να ευνοήσει τα μεγάλα καταστήματα και πολυκαταστήματα - γι’ αυτό άλλωστε τον υποστηρίζει το ΕΒΕΑ - επιδεινώνοντας τη σημερινή κρίση του μικρομεσαίου εμπορίου και πλήττοντας ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα.
Οι λαϊκές τάξεις , οι οποίες εξαθλιώνονται από τις μνημονιακές πολιτικές, δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Γι’ αυτό και έχουν κάθε λόγο να βρεθούν στο πλευρό των ιδιωτικών υπαλλήλων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών που, επίσης, δοκιμάζονται από την κρίση.
Το ¨Πάμε Αλλιώς» στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση των σωματείων και ΟΙΥΕ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα , 10.30 π.μ.

 τηλ. 6944509625, pamealliws@yahoo.gr, pamealliws.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: