Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το "Πάμε Αλλιώς" καλεί σε ενημέρωση-συζήτηση τη Τρίτη ,19/3 και ώρα 6.30 μμ στη Πλατεία Ελευθερίας( αρχή της μικρής Ταξιαρχών) για τις καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα

  Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" εδώ και χρόνια υπερασπίζεται τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Κορυδαλλού και ιδιαίτερα  των πεζοδρομίων και των πλατειών της πόλης μας από τη αυθαίρετη και παράνομη κατάληψη αυτών από τραπεζοκαθίσματα. Έχουμε προβάλλει με κάθε ευκαιρία  την αντίθεσή μας στην ανεξέλεγκτη κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων, των πλατειών και πεζοδρομίων  που δεν αφήνουν κανένα ελεύθερο χώρο για τους πεζούς δημότες μας και παραδίδουν την εκμετάλλευσή τους μόνο στα κέρδη.
 Σε μια ασφυκτικά δομημένη περιοχή, όπως ο Κορυδαλλός, το θέμα της διατήρησης των κοινοχρήστων χώρων  και αυτών του  πρασίνου της πλατείας Ελευθερίας πάντα είχε γιά μας ιδιαίτερη βαρύτητα . Σήμερα δε που οι εργασίες για τη στάση του ΜΕΤΡΟ βρίσκονται σε εξέλιξη και αλλάζει η διάταξη των πεζοδρομίων σε μήκος και πλάτος, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνιση και να περιφρουρήσουμε τους κοινόχρηστους χώρους και τα πεζοδρόμια από  ανεξέλεγκτες καταστάσεις με άλλοθι τις εργασίες ΜΕΤΡΟ. Θα αγωνιστούμε  για τη  διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, ώστεν να είναι δυνατή η πρόσβαση  όλων  σε αυτούς και η κοινή χρήση σε συνθήκες ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών. Οι οικογένειες, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τα παιδιά μας, έχουν κάθε δικαίωμα να χαίρονται ανεμπόδιστα και να κοινωνικοποιούνται ευχάριστα στους χώρους που πραγματικά τους ανήκουν. Να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το συγκεκριμένο δημόσιο αγαθό .Είναι προφανές πως η ανεξέλεγκτη κατάληψη των χώρων αυτών αλλοιώνει ριζικά τον σκοπό και τον λόγο της ίδιας της ύπαρξης των πλατειών του Δήμου. Μεσομακροπρόθεσμα δε, έχει αποδειχτεί σε ανάλογες περιπτώσεις ότι απορυθμίζεται η συνολικότερη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων και όσων αυτοαπασχολούμενων συγκροτούν τον εμπορικό ιστό που αναπτύσσεται γύρω από τις πλατείες αυτές.
 Η Κίνηση μας μαζί με τους φορείς,  τις συλλογικότητες και τους κατοίκους της πόλης θα συνεχίσουμε να ανησυχούμε και να αντιδρούμε αποφασιστικά στην πράξη, έως ότου αποκατασταθεί η χρήση των πλατειών ως δημόσιου χώρου και αγαθού.
 Παλιότερες αναρτήσεις

Η ανεξέλεγκτη κατάληψη τωνκοινοχρήστων χώρων αλλοιώνει ριζικά τον σκοπό και τον λόγο της ίδιας τηςύπαρξης των πλατειών του Δήμου.


Η εκμετάλλευση τωνκοινοχρήστων χώρων


Η ανεξέλεγκτη κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων αλλοιώνει ριζικά τον σκοπό και τον λόγο της ίδιας της ύπαρξης των πλατειών του Δήμου.

Οι κοινόχρηστοι χώροι και το πράσινο στα 88 στρέμματα

Τρία μαγαζιά -γωνία σε ένα!!! στην Πλατεία Ελευθερίας...

Ποιοί διοικούν αυτή την πόλη; Οι μαγαζάτορες με τις παράνομες καταλήψεις των πεζοδρομίων ή ο Δήμαρχος;

Τα δικαιώματα των πεζών στο Δήμο Κορυδαλλού

Χθές βράδυ τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα παρακαρισμένα πάνω στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου

Ο Δήμος συνεχίζει τα παραδίδει τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους στους επιχειρηματίες!!!

Ποιοί διοικούν αυτήτην πόλη; Οι μαγαζάτορες με τις παράνομες καταλήψεις των πεζοδρομίων ή οΔήμαρχος; 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: