Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Έξω οι φασίστες από τα σχολεία».

Κυριακή 3/2 - Εκδήλωση: ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ στο Πολυχώρο της Ανοιχτής Πόλης (Μέγαρο Ερμής - Πανεπιστημίου 56, Εμμ. Μπενάκη 9 & Γαμβέτα 1, 1ος όροφος) από την Αντιφασιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων.
Στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων, τα καθημερινά προβλήματα, η αυξανόμενη εξαθλίωση, η ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων, η απαξίωση της πολιτικής οδήγησαν πολλούς συμπολίτες μας στην «αγκαλιά» της Χρυσής Αυγής, ενός νεοναζιστικού μορφώματος, που στις πρόσφατες εκλογές κατάφερε να μπει και στη Βουλή. Από τότε, οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί: επιθέσεις σε μετανάστες ακόμα και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, εμπρηστικοί λόγοι μίσους, νυχτερινές επιδρομές σε γειτονιές με άγριους ξυλοδαρμούς, ακόμα και δολοφονίες μεταναστών. Ένα κόμμα-συμμορία, που εμφανίζεται ως δήθεν αντισυστημικό, κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς σε μια κοινωνία που στενάζει κάτω από μια αντιλαϊκή πολιτική. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση όχι μόνο δείχνει ανεπίτρεπτ...η ανοχή στα εγκλήματα των χρυσαυγιτών, αλλά υιοθετεί και μεγάλο μέρος από τη συντηρητική ατζέντα τους.


Εδώ και καιρό, η Χρυσή Αυγή εισβάλλει στα σχολεία προσπαθώντας να στρατολογήσει μαθητές αλλά και να παρέμβει στον τρόπο που γίνεται η διδασκαλία. Ίσως για κάποιους μαθητές να φαίνεται trendy η ένταξη στη Χρυσή Αυγή ή έστω απλώς η αναπαραγωγή ρατσιστικού και νεοναζιστικού λόγου. Ίσως κάποιοι διεκδικούν μ’ αυτόν τον τρόπο ένα αντισυστημικό προφίλ ή αναζητούν σε τέτοιες ομάδες μια ψευδαίσθηση δύναμης και προστασίας. Στους τοίχους των σχολείων βλέπουμε γραμμένα συνθήματα μίσους και σβάστικες, ενώ δεν λείπουν οι τσαμπουκάδες εναντίον μεταναστών, μαθητών με διαφορετικές απόψεις, ακόμα και καθηγητών που προσπαθούν να θωρακίσουν τους μαθητές τους ενάντια σε εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις. Οι χρυσαυγίτες, νοσταλγοί της Χούντας και του ναζισμού, επιχειρούν να παρέμβουν ακόμα και στον τρόπο που γίνεται η διδασκαλία.

Σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε χώρο να δρουν οι φασίστες στα σχολεία και στην γειτονιά μας, να δείξουμε το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, να διεκδικήσουμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, ίσα δικαιώματα για όλους.

Η Αντιφασιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων οργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με την συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στις 19:00 στην Ανοιχτή Πόλη - Πολυχώρος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού (Εμμ. Μπενάκη 9 και Γαμβέτα 1, στο 1ο όροφο του Μεγάρου Ερμή) για να πούμε όλοι μαζί «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία».

Θα ακολουθήσει πάρτυ με τους lazytrains και Unhealthy blues

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: