Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

“Βόμβα» Δημάρχων : αδυνατούμε να δώσουμε μισθούς”


 


 
Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης είχε μιλήσει για 14 δήμους που θα προχωρούσαν σε στάση πληρωμών και είχε προβλέψει ότι τον Οκτώβριο είναι, πιθανόν, λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης, να φτάσουν τους... 100 (εδώ). Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής είχε κάνει λόγο, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, για στάση πληρωμών από τους μισούς δήμους της χώρας. Έπειτα από έρευνα, η ιστοσελίδα παρουσίασε 95 δήμους που κινδύνευαν με «default» έως τα τέλη Οκτωβρίου. Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας των δήμων αποφεύχθηκε με διάφορες εμβαλωματικές λύσεις όπως, για παράδειγμα, τα 35 εκατ. των δόσεων των ΠΟΕ.
Σήμερα, όμως το ενδεχόμενο αυτό επανέρχεται με τη μορφή «βόμβας» από τα πιο επίσημα χείλη και μάλιστα και για τους 325 δήμους της χώρας. Με (εξαιρετικά επείγουσα) επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και κοινοποίηση στον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προειδοποιεί αν δε καταβληθούν τα... υποσχεθέντα 308 εκατ. ευρώ, οι δήμοι θα «περιέλθουν σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων».
Αναλυτικότερα:


Με επιστολή που απέστειλε, σήμερα, και έχει την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (την κοινοποιεί στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη) του ζητεί να τηρήσει όλα όσα έχουν συμφωνήσει στις διάφορες συναντήσεις τους, τόσο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις 19 Νοεμβρίου όσο και στην κοινή συνεδρίαση των Μόνιμων Επιτροπών Θεσμών και Οικονομικών της Βουλής.
«Δεσμευθήκατε», του λέει, «ότι εντός του έτους θα αποδοθούν στους Δήμους το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ 2012 ύψους 199 εκ. € και το υπόλοιπο των παρακρατηθέντων 2012 ύψους 109 εκ. €, δέσμευση την οποία επανέλαβε και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Έκτακτο Συνέδριό μας της 3ης Δεκεμβρίου 2012».
Ωστόσο, «μέχρι σήμερα, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους Δήμους η πρώτη δόση της ΣΑΤΑ ύψους 150 εκ. € και η τρίτη δόση των παρακρατηθέντων ύψους 35 εκ. €, παρά το ότι οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν στις 21 και 19 Νοεμβρίου 2012 αντίστοιχα».
«Είναι προφανές», καταλήγει, «ότι εάν οι υπηρεσίες σας συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα τηρηθεί η δέσμευσή σας, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να περιέλθουν σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων».
Πηγή : aftodioikisi.gr
 http://www.askota.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1432%3Alr------&catid=aftodioikisi&Itemid=68






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τωρα με τα 109 εκατομυρια να δουμε αν θα τους φτασουν