Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε

Της Ιφιγένειας Γεωργακοπούλου*
 
 Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο-για μια φορά-αποφάσισε να μην ενδώσει στις πιέσεις για απολύσεις εργαζομένων, δηλώνοντας την πλήρη συμπαράστασή του . Εργαζόμενοι, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακόμα κι όταν έχουν μείνει απλήρωτοι επί μακρόν. Δυστυχώς, την ομοφωνία της απόφασης ,ήρθε να σκιάσει η αναίτια επίθεση από πλευράς της Λαικης Συσπείρωσης στο ΣΥΡΙΖΑ,που απ΄ ότι φαίνεται θεωρούν το μόνο και μεγαλύτερο εχθρό του λαικού και εργατικού κινήματος.Παραφράζοντας το σύνθημα "ένας είναι ο εχθρός ,ο ιμπεριαλισμός", το Κ.Κ.Ε έχει βάλει στη θέση του ιμπεριαλισμού το ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί μάλλον για όλα.Σε μια πραγματική παράσταση "επαναστατικότητας',καθώς υπήρχε και το ανάλογο ακροατήριο,υπεραμύνθηκαν του δημόσιου τομέα ωσάν να λειτουργεί υποδειγματικά.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ πρέπει να προστατέψουμε τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, αλλά υπάρχει κανείς σε αυτή τη χώρα που να μην παραδέχεται ότι το δημόσιο χρειάζεται εξυγίανση, εξορθολογισμό και μεγαλύτερη συνέπεια στη λειτουργία του; Κι επειδή αναφέρθηκαν παραδείγματα ποσοστών δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με πληθυσμό κρατών,να πούμε ότι το θέμα δεν είναι ο αριθμός και το μέγεθος,αλλά η αποτελεσματικότητα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν εργαζόμενοι και να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματά τους.
Βέβαια,οι φίλοι μας της Λαικής Συσπείρωσης ,δεν είπαν στους παρευρισκόμενους εργαζόμενους.ότι πολλοί θα ήταν άνεργοι αν δεν αξιοποιούνταν προγράμματα της Ε.Ε ,τα οποία οι ίδιοι ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ πάντα.
Προγράμματα που σίγουρα δεν αποτελούν πανάκεια, όμως σε ένα λαό που δοκιμάζεται, δεν μπορείς να επιλέγεις ΕΣΥ, να μείνει άνεργος. Βοηθάς και εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία, ενώ ταυτόχρονα παλεύεις για σταθερή εργασία ,αξιοπρεπείς μισθούς .δημόσια υγεία ,παιδεία , πολιτισμό.
Αναφερόμενοι στην παιδεία, το λαικό αυτό κόμμα που υπερασπίζεται τους οικονομικά αδύναμους και τα λαικά στρώματα, θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει αντίσταση από τη μαθητειώσα νεολαία, υποκινεί και συντηρεί καταλήψεις ,των οποίων τα αιτήματα τα ίδια δεν τις δικαιολογούν. Το κάνει γνωρίζοντας ότι έτσι απαξιώνεται η δημόσια εκπαίδευση, ενισχύεται η παραπαιδεία και τα παιδιά
για τα οποία λέει ότι μάχεται, μένουν χωρίς την απαιτούμενη εκπαίδευση αφού δεν μπορούν να πληρώσουν για φροντιστήριο. Οι καταλήψεις δεν αποτελούν μέσο πίεσης για κανέναν, αφού οι μόνοι που πλήττονται είναι οι μαθητές.Το κράτος αδιαφορεί. οι καθηγητές πληρώνονται ,οι μαθητές χάνουν.Θέλετε αγώνα; Ας πάμε όλοι μαζί ,γονείς ,μαθητές και καθηγητές στους υπαίτιους. στα υπουργεία. Ας κατέβουμε στους δρόμους. ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.Αυτές οι τακτικές και η αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ ως εχθρού, υπονομεύουν αυτά για τα οποία οι ίδιοι λένε ότι αγωνίζονται. Αποδεικνύονται η μεγαλύτερη σταθερά του συστήματος ,εξυπηρετώντας το αστικό δικομματικό σύστημα που θέλει την αριστερά αδύναμη και απομονωμένη.Καταλάβετε ότι δεν είμαστε εμείς οι αντίπαλοι.Είμαστε αυτοί που έπρεπε να βλέπετε ως συνοδοιπόρους και συναγωνιστές ,ιδιαίτερα μέσα στις τοπικές κοινωνίες.
Αφουγκραστείτε την κοινωνία .ΑΛΛΑΖΕΙ!

*Δημοτική Σύμβουλος
  "Πάμε Αλλιώς"



Δεν υπάρχουν σχόλια: