Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Παραπλανητικά τα στοιχεία για το Νοσοκομείο Νίκαιας από τους νεοφιλελεύθερους νεκροθάφτες του ΕΣΥ...
ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ
Νίκαια, 7-7-11
1. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ρυθμίσεις του υπ. Υγείας που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για μέτρα που οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση της δημόσιας περίθαλψης, τα οποία -όπως ομολογείται στα ίδια τα κείμενα- καταρτίστηκαν με κριτήριοτην περικοπή δαπανών από το εφημεριακό έργο των γιατρών, τις βάρδιες των νοσηλευτών, τα φάρμακα και τα υλικά. Η κυβέρνηση και η τρόϊκα αποδεικνύουν και με αυτή την αφορμή ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για την ίδια τη ζωή του Ελληνικού λαού παρά μόνο για τηναδιέξοδη, καταστροφική και αντιλαϊκή οικονομική τους πολιτική.
2. Ειδικά για το νοσοκομείο μας εμφανώς επιχειρείται το παραπέρα ψαλίδισμα των δραστηριοτήτων του χειρουργικού τομέα, με τελείως απροκάλυπτο και...αδικαιολόγητο τρόπο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι:
- Τα στοιχεία είναι λάθος όσον αφορά την κάλυψη, αλλά ακόμα και τον αριθμό των κλινών και τωνιατρών.
Π.χ. Η νευροχειρουργική έχει 42 κλίνες και όχι 44, η ΜΕΝ έχει 15 -20 μόνο λειτουργούσες κλίνες λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού με κάλυψη 90-100 %, η κάλυψη της ορθοπαιδικής είναι 80 – 85% και όχι 66 %, η Παιδιατρική έχει 22 γιατρούς και όχι 39, η ΩΡΛ έχει 17 (όχι 20)λειτουργούσες κλίνες με κάλυψη 70% και 14 γιατρούς (όχι 12) κλπ.
- Είναι πραγματικά εξοργιστικό να ισχυρίζεται το υπουργείο ότι από τον χειρουργικό τομέα τουνοσοκομείου μας “περισσεύουν” γιατροί (2 ΩΡΛ, 2 οφθαλμίατροι και 1 γυναικολόγος) τη στιγμήπου είναι πασίγνωστο και αναγνωρίζεται από το υπουργείο ότι η γενική εφημερία του νοσοκομείουείναι η “σκληρότερη” στη χώρα. Ειδικά δε όσον αφορά τον χειρουργικό τομέα – με δεδομένη τημόνιμη πλέον συνεφεμέρευσή μας με την ομάδα Λαϊκού – ΚΑΤ, τα στοιχεία των τελευταίων μηνών(4,5,6 / 2011) από τότε που ισχύει η συνεφεμέρευση αυτή, είναι τελείως διαφορετικά από αυτά πουεπικαλείται το υπουργείο.
-Είχαμε από τις αρχές του 2010 επισημάνει ότι διαβλέπουμε σε κύκλους του υπουργείου σαφήπρόθεση υπονόμευσης του έργου του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου προς όφελος τωνιδιωτικών κλινικών της περιοχής. Η συνεχής άρνηση των αρμοδίων να ενισχύσουν το χειρουργείομε προσωπικό, ο περιορισμός των διαθέσιμων χειρουργικών τραπεζιών με διάφορους λόγους και προσχήματα και τα συνεχή επαναλαμβανόμενα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή (η σχεδιαζόμενη από 15ετίας οικοδόμηση ορόφου στο νέο κτίριο για την μεταφορά των χειρουργείωνσε ανθρώπινο χώρο, ουδέποτε υλοποιήθηκε). Η εκτίμηση αυτή δυστυχώς τώρα επιβεβαιώνεται σεόλο της μεγαλείο.
- Ιδιαίτερο θέμα υπάρχει επίσης και με τις μονάδες εντατικής. Το υπουργείο ισχυρίζεται ψευδέστατα ότι λειτουργούν 8 κλίνες στη ΜΑΦ -αντί 3 που λειτουργούν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού- και 26 στη ΜΕΝ. Έτσι προσπαθείται η συσκότιση της πανθομολογούμενης αλήθειας ότι το νοσοκομείο χρειάζεται γενναία ενίσχυση στις κλίνες εντατικής θεραπείας.
3. Εκτός από τις ρυθμίσεις αυτές, η υπονόμευση του έργου του νοσοκομείου συνεχίζεται καθημερινά με τις ελλέιψεις νοσηλευτικού προσωπικού και τα ανυπέρβλητα πολλές φορές εμπόδια που υπάρχουν στην προμήθεια των απαραίτητων υλικών. Επίσης στην καθημερινά επιδεινούμενη έλλειψη υποστήριξης από την τεχνική και τη διοικητική υπηρεσία στο έργο της νοσηλευτικής και ιατρικής υπηρεσίας.
4. Απαιτούμε :
- Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο σχέδιο του υπουργείου.
- Καμία περικοπή κλινών και θέσεων ιατρών στο νοσοκομείο μας. Ενίσχυση σε κλίνες και
προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών όπως έχει πολλές φορές τεκμηριωμένα ζητηθεί.
5. Αποφασίζουμε :
- Συντονισμό με τις συνελεύσεις των άλλων νοσοκομείων και την ΕΙΝΑΠ.
- Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ την ερχόμενη Πέμπτη 14-7 και στη συγκέντρωση
στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο παιδείας.
- Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διοίκηση νοσοκομείου, διοίκηση 2ης ΥΠΕ και πολιτική ηγεσία του
υπουργείου για τα ιδιαίτερα θέματα του νοσκομείου.
- Εν όψει των δραστηριοτήτων αυτών, τα τμήματα πρέπει επειγόντως να καταθέσουν τις
αναλυτικές παρατηρήσεις τους για τα αναφερόμενα στους πίνακες του υπουργείου, το αργότερο ως
Δευτέρα 11-7 οπότε θα γίνει νέα συγκέντρωση 12.30 στο Αμφιθέατρο για να οριστούν οι
παραστάσεις που αναφέρονται παραπάνω.

ΠΗΓΗ από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2011/07/blog-post_4253.html#ixzz1Rd3qBiUN

Δεν υπάρχουν σχόλια: