Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.Κάρβουνο Πάρνηθα, Υμηττός,Πεντέλη. Ορος Αιγάλεω;

Απαιτούμε τώρα ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ γιατί το μέλλον μας ανήκει


Το κείμενο που ακολουθεί ήταν το κύριο άρθρο της εφημερίδας Κορυδαλλιώς,έκδοσης της Δημοτικής Κίνησης "Πάμε Αλλιώς",φύλλο Ιουλίου 2007, αμέσως μετά τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα. Δύο χρόνια μετά όχι μόνο εξακολουθεί να είναι επίκαιρο,αλλά είναι σαν να γράφτηκε χθές.

Κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί, να λογοδοτήσουν επιτέλους, γιατί η ώρα μηδέν έφτασε. Να λογοδοτήσουν γιά το κλίμα της Αθήνας,τις τροπικές θερμοκρασίες, γιά τις πλημμύρες και γιά την αναπνοή μας που γίνεται όλο και πιό βαρειά. Καλά έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης-Διάσωσης και μήνυσε τους υπαίτιους της τριπλής τραγωδίας του Ρεθύμνου.
Γιά τους υπόλοιπους μελοθανάτους,τα εκατομμύρια των πολιτών αυτής της χώρας,ποιός θα λογοδοτήσει;Ήταν γνωστό ότι οι πυρκαγιές και οι εμπρησμοί θα επαναλαμβάνονταν και λόγω της ξηρασίας.
Ζητάμε απαντήσεις γιά το διαρκές κακούργημα κατά του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών. Όχι σαν αυτές του γραφικού Πολύδωρα που δεν βρήκε τίποτε άλλο να πεί γιά τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και η Κυβέρνηση της ΝΔ, παρά μόνο γιά τα στοιχεία της φύσης και της κακοτυχίας.
Απαιτούμε μέτρα , γιατί ξέρουμε καλά πως ο Πρωθυπουργός ψεύδεται ασύστολα, όταν λέει ότι αυτά είχαν ληφθεί,αλλά δεν απέδοσαν
Μήπως υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει, ότι η τροποποίηση του Συντάγματος που θα επανέλθει, ανοίγει την όρεξη των εμπρηστών; Ότι οι αλλεπάλληλες τροπολογίες των δασικών νόμων ευνοούν τους καταπατητές;Ότι οι υποσχέσεις γιά νομιμοποιήσεις των αυθαιρέτων είναι ψηφαλάκια από χέρια «νοικοκυραίων»εμπρηστών;Ότι η παρατεταμένη ξηρασία απαιτεί αυξημένη εγρήγορση;
Γνώριζαν οι πάντες ότι τα δάση της Πάρνηθας , του Υμηττού και της Πεντέλης , αλλά και του Ποικίλου Όρους ( όπου η εκκλησία επιχειρεί να καταπατήσει 3.000 στρέμματα ), του Αιγάλεω, χρειάζονταν ιδιαίτερα μέτρα περιφρούρησης και προστασίας.
Αυτοί που ευθύνονται γιά το διαχρονικό αυτό έγκλημα δεν έχουν κανένα άλλοθι και πρέπει η τιμωρία τους να είναι διαρκής από τους πολίτες.
Η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την «απογοήτευσή της» γιατί δεν υπάρχουν αρκετές δυνάμεις καταστολής των πυρκαγιών.Δεν λέει όμως τίποτε γιά τα μέτρα πρόληψης που δεν πήρε γιά χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν όταν ήταν εξουσία, ούτε γιά τα δασοκτόνα νομοσχέδια που πέρασε ξεδιάντροπα. Δεν μας λέει τι έκαναν γιά να σώσουν τα δάση στα τόσα χρόνια εξουσίας τους.
Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό.Ευθύνονται οι δεινόσαυροι του δικομματισμού, το λέμε καθαρά και με στεντόρια φωνή, όπως έκανε το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και οι εργαζόμενοι της Αθήνας την Παρασκευή 13-7-2007 στο Σύνταγμα. Ένα καταρχήν πολιτικό έγκλημα με ονοματεπώνυμο, με διεύθυνση και με τηλέφωνο.
Φτάνει πιά.Ψηλά το κεφάλι. Εάν συνεχίσουμε να βλέπουμε το ίδιο έργο με βλακώδη απάθεια από το 1974 μέχρι σήμερα,τότε είμαστε συνένοχοι.Το ίδιο έργο κάθε 2-3 χρόνια σε επανάληψη,ώσπου λίγο-λίγο τα βουνά έμειναν φαλακρά, έτοιμα γιά το πάρτυ των εργολαβών και των μεσιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: