Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ενημερωτικό Δελτίο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού

Στη τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού στις 30-10-2013  η επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης , « Πάμε Αλλιώς»,  Δημοτική Σύμβουλος,  Καίτη Κυλάκου,  αναφέρθηκε  προ ημερησίας διάταξης στα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει με το σωματείο «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ» : σύναψη συμβάσεων με τα ιδρύματα Λάτση και Μποδοσάκη, διακοπή προσφοράς βοήθειας από τρόφιμα σε αλλοδαπούς συμπολίτες μας( προσφέρουν μόνο ρούχα), εξαφάνιση του βιβλίου μελών, μη τήρηση πρακτικών του Δ.Σ., οικονομική διαχείριση από μη μέλος του Δ.Σ., μη πρόσκληση και ενημέρωση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των εθελοντριών κλπ.
Η «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» ιδρύθηκε στις αρχές της πρώτης θητείας της Δημαρχίας Κασιμάτη με τη στήριξή του ( με βάση το καταστατικό Πρόεδρος μπορεί να είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος και μέλη του ΔΣ οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατέξεων, εφόσον το επιθυμούν)   και  ως «αντίπαλο δέος»  στην  «ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ», στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη τη θητεία του  έπαιζε προσωπικά ο πρώην Δήμαρχος, Στέφανος Χρήστου, σε άμεση σύνδεση με το μηχανισμό του Δήμου και  ορίζοντας  πρόεδρο τη σύζυγό του.
Η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος του «Πάμε Αλλιώς» στη τοποθέτησή της και με αφορμή τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στην λειτουργία της «ΑΝΑΣΑΣ ΖΩΗΣ»,  τόνισε ότι « σήμερα περισσότερο από ποτέ η σε εξέλιξη  ανθρωπιστική κρίση έχει οδηγήσει  τους ανθρώπους της ανάγκης από σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , ένδυση  να  αναζητούν βοήθεια για να επιβιώσουν. Είναι ανεπίτρεπτο  η βοήθεια αυτή να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης των συνανθρώπων μας από οποιονδήποτε προς το παρόν δεν έχει βρεθεί στη θέση της ανάγκης τους, ιδιαίτερα απ΄ αυτούς που κατέχουν ή προσδοκούν να καταλάβουν δημοτικά , πολιτικά  ή κομματικά αξιώματα. Η με ιδιοτέλεια προσφερόμενη βοήθεια-ελεημοσύνη, προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο αυτούς που την δέχονται, σπρώχνοντάς τους στην αδρανοποίηση  με την μοιρολατρική αποδοχή  των συνθηκών της ζωής τους.  
Για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» είναι προφανές ότι υπάρχει ευθύνη και του Δημάρχου και νυν Προέδρου της, όπως και όλων όσων διετέλεσαν στο άμεσο παρελθόν  Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών Υπηρεσιών και τώρα κρύβονται πίσω από δήθεν «ανεξαρτοποιήσεις», επιδιώκοντας να είναι και υποψήφιοι Δήμαρχοι.  Δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία των εθελοντριών γυναικών που σε καθημερινή βάση προσέρχονται και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους  στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας .
Για το «Πάμε Αλλιώς» η κατάσταση αυτή και ιδιαίτερα η μη παροχή τροφίμων σε μετανάστες , όπως και η ερήμην μας και ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου σύναψη συμβάσεων με Λάτση και Μποδοσάκη και όσα παράτυπα συμβαίνουν,  προσβάλλει τις βασικές αρχές και τις πεποιθήσεις μας για  την κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις, τον ανθρωπισμό, την αντίσταση, την αυτοοργάνωση του κόσμου για να ένα αραγές μέτωπο με στόχο την ανατροπή. Μας θέτει απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και όχι απέναντι στις ανυποψίαστες εθελόντριες  που με αυταπάρνηση προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όσους την έχουν ανάγκη. Γι ΄ αυτό  δηλώνουμε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας  προτιθέμεθα να υποβάλλουμε την παραίτησή μας από το Δ.Σ. του συλλόγου. Όχι όμως από το να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του κόσμου που ανυποψίαστος και αυτός ζητά βοήθεια.
Με βάση τα παραπάνω είναι  περισσότερο από επιβεβλημένο να έρθει πλήρης ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο με στοιχεία και δεδομένα για τις λειτουργίες της «ΑΝΑΣΑΣ ΖΩΗΣ» προκειμένου να μπεί ένα φρένο στον κατήφορο.»
Σε επόμενη ανάρτηση τα υπόλοιπα θέματα
31-10-2013
Γραφείο Τύπου

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η αλληλεγγύη δεν είναι lifestyle, είναι πράξη διεκδίκησης!


Της Μαρινίκης Κολιαράκη*
Αναμφίβολα ζούμε στο ξέσπασμα μιας ανθρωπιστικής κρίσης, που ήρθε σαν συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Μια βόλτα στους δρόμους της γειτονιάς αρκεί για να δούμε πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν την τροφή τους στα σκουπίδια, ενώ στα σχολεία παιδιά λιποθυμούν, γιατί δεν έχουν φάει για μέρες. Σε αυτές τις συνθήκες, πλεονάζουν οι δράσεις και οι δομές που υιοθετούν τον όρο αλληλεγγύη.
Τι είναι όμως αλληλεγγύη; Είναι αλληλεγγύη τα παντοπωλεία των δήμων; Είναι αλληλεγγύη τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής; Κάνει αλληλεγγύη το mega και ο Καμίνης; Κάνει αλληλεγγύη η εκκλησία; Οι ΜΚΟ; Οι εφοπλιστές, που υποκριτικά δέχονται όλες τις νόμιμες φοροαπαλλαγές μιας φιλάνθρωπης δράσης…; Η αλληλεγγύη δεν είναι δημόσια υπηρεσία, δεν υπάρχει υπάλληλος και βοηθούμενος. Η αλληλεγγύη δεν έχει χορηγούς, δεν είναι μια εικόνα στην τηλεόραση, δεν περιορίζεται σε ένα μεγάλο event που ο καθένας θα αφήσει κάτι και θα έχει ήσυχη τη συνείδησή του, συνεχίζοντας την επόμενη μέρα κανονικά τη ζωή του, υπό το φόβο πάντα ότι θα βρεθεί κι εκείνος μια μέρα στη θέση του βοηθούμενου. Η αλληλεγγύη είναι μια σχέση  αμφίπλευρη, που δεν αποκλείει κανέναν και όλοι οι μετέχοντες βρίσκονται στην ίδια θέση. Δεν είναι μια δράση, ένα event, είναι μια πράξη που έχει διάρκεια. Δεν έχει μόνο στόχο την επιβίωση της κοινωνίας, αλλά και τη βοηθάει κυρίως να βρει και να πιστέψει στις δυνάμεις της. Συμβάλει στο να αποκτήσει  ξανά η κοινωνία δεσμούς.
Τα τριάντα και πλέον χρόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έφτιαξαν μια κοινωνία που ζούσε με επιδόματα, που καθένας μπορούσε να κάνει οτιδήποτε αρκεί να είχε τις κατάλληλες γνωριμίες,  που δε λειτουργούσε συλλογικά, αλλά «πάλευε» καθένας ατομικά να επωφεληθεί  από όσα του προσέφερε ο κρατικός μηχανισμός, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο… Ο ατομικισμός, ο καταναλωτισμός, η απομόνωση , η αστικοποίηση ακόμα και περιοχών λαϊκών, που είχαν κρατήσει το στοιχείο της γειτονιάς ήταν χαρακτηριστικά που έφερε ο «εκσυγχρονισμός» της δεκαετίας του 80.
Σήμερα το κράτος έχει σπάσει την ιδιότυπη σύμβαση με την κοινωνία, που εκφράζονταν με την προνοιακή και την επιδοματική πολιτική. Η κοινωνία έχει την επιλογή να απογοητευτεί, να απομονωθεί περισσότερο, να κλειστεί καθένας στο σπίτι του, να συνεχίσει να ψάχνει πως θα βολευτεί με τις δομές που ξεφυτρώνουν παντού, από κάποιους δήμους, κάποιους φιλάνθρωπους εφοπλιστές ή ακόμα και παίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι της Χρυσής Αυγής ή να αυτοοργανωθεί και να διεκδικήσει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που διαλέγουν το δρόμο της διεκδίκησης μέσα από της δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.
Διαλέγουμε να διεκδικήσουμε ζωή με αξιοπρέπεια, γιατί και τα δύο είναι δικαίωμα μας! Κάθε αλληλέγγυος, παίρνει και δίνει, όχι από τη θέση εκείνου που ζητάει, αλλά από τη θέση εκείνου που ανήκει σε μια ομάδα συναποφασίζει και δρα. Αντιλαμβάνεται ότι αυτό που διεκδικεί, τη ζωή του δηλαδή και την αξιοπρέπειά του, δεν την οφείλουν μόνο σε εκείνον αλλά και στο διπλανό του, το γείτονα του και στην οικογένεια του μετανάστη συμμαθητή του παιδιού του. Είναι μια πράξη ριζοσπαστική, ενάντια στην απομόνωση και τη θεμελιωμένη νοοτροπία της προσωπικής επιβίωσης απέναντι στην επιβίωση του συνόλου.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου-Δραπετσώνας
 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού

 
 

             Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 30
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 στις 20:30 το βράδυ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εντός
του Δημαρχιακού Μεγάρου Κορυδαλλού, που βρίσκεται επί της οδού Γρ. Λαμπράκη 240,
σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του Προγράμματος «Καλλικράτης», για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα
παρακάτω θέματα:
1. Λήψη απόφασης για την Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος.
2. Λήψη απόφασης για την ψήφιση της Ι΄ Αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2013.
3. Λήψη απόφασης για την Τριμηνιαία Έκθεση Αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Εσόδων Εξόδων Β΄ τριμήνου, έτους 2013.
4. Λήψη απόφασης για την έγκριση του Απολογισμού οικονομικού έτους 2012 του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού».
5. Λήψη απόφασης για την ψήφιση της Δ΄ Αναμόρφωσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού
Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού»,
οικονομικού έτους 2013.
6. Λήψη απόφασης για την προμήθεια «Υπηρεσίας Ανάπτυξης & Εγκατάστασης Πληροφοριακού Συστήματος Ελέγχου & Ανάλυσης Οικονομικών Στοιχείων» και ψήφιση σχετικής πίστωσης.
7. Λήψη απόφασης για την παράταση του χρόνου ισχύος της από 01.02.2003 Προγραμματικής
Σύμβασης μεταξύ Ο.Σ.Κ. Α.Ε. & Δήμου Κορυδαλλού για το έργο: «Κατασκευή 4ου – 7ου ΔημοτικούΣχολείου Κορυδαλλού (Προσθήκης νέας πτέρυγας).
8. Λήψη απόφασης περί διατήρησης ή μη κλίμακας στο πεζοδρόμιο ακινήτου επί της οδού Ομήρου αριθμ.: 2.
9. Λήψη απόφασης για την τροποποίηση της αριθμ.: 55/16.04.13 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην: «Λήψη απόφασης για την χορήγηση παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.10. Λήψη απόφασης για την διενέργεια προμηθειών του Δήμου Κορυδαλλού για το έτος 2013 και ψήφιση σχετικών πιστώσεων.
11. Λήψη απόφασης για χορήγηση ή μη άδειας ίδρυσης & λειτουργίας ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
12. Λήψη απόφασης για διαγραφή προσαυξήσεων.
13. Λήψη απόφασης για την διαγραφή διαφόρων οφειλετών από χρηματικούς καταλόγους βάσει του
άρθρου 174 του Ν. 3463/06.






Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗΣ
 
 



 

Προβολή ταινίας από την Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Κορυδαλλού - Νίκαιας

Η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Κορυδαλλού - Νίκαιας, διοργανώνει την Τετάρτη 30 Οκτώβρη στις 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού
(Αίθουσα «Πλειάδες» - Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 4, 3ος όροφος) προβολή "H Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια" («In Einem Jahr Mit 13 Monden») του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. Είσοδος (πάντα) δωρεάν.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΕΡΩΤΟΦΟΒΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ!
ΙΣΑ ...ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Τα φρέσκα μπάζα της χωματερής μας...

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Και ένα παράδειγμα από τον πραγματικό κόσμο


Η συνέχεια από το άρθρο του Σπύρου Τζόκα* "Μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας" στην εφημερίδα Αυγή, 25-10-2013
Και ένα παράδειγμα από τον πραγματικό κόσμο: Ήδη οι περισσότεροι δήμοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Το πρόβλημα έγκειται και στις υποδομές και στο κόστος και στην έλλειψη προσωπικού με δεδομένους τους περιορισμούς για προσλήψεις. Έτσι, οι Γερμανοί επιχειρηματίες, σε συνεργασία και με Έλληνες, θα επιδιώξουν να αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων, είτε σε έναν δήμο είτε σε περισσότερους. Στην κατεύθυνση αυτή, με τη συνδρομή των πρόθυμων περιφερειαρχών και της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, το σχέδιο υλοποιείτα
Θυμίζουμε ότι η ΚΕΔΕ είχε προσκαλέσει και καλοδεχθεί, τον Απρίλιο, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης και δήμαρχο Στουτγάρδης, Γ. Σούστερ, και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χ. Φούχτελ, οι οποίοι συμφώνησαν στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο θα έχει στόχο τη χρηματοδότηση, κυρίως, του προγράμματος αυτεπιστασίας για την εκτέλεση μικρών έργων στους δήμους και τη δήθεν «καταπολέμηση» της ανεργίας με 6μηνες συμβάσεις. Στην κατεύθυνση αυτή θα κληθούν εταιρικά σχήματα να αναλάβουν την υλοποίηση αυτών των έργων, κάτι που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνη, μαζί με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, θα αποτελέσει ανάχωμα στην ανεργία.
Ήδη έχει μοιραστεί στους δήμους ερωτηματολόγιο το οποίο παραπέμπει σε επιχειρηματική εμπλοκή -όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο-, στο οποίο καλούνται να απαντήσουν σχετικά με τα πεδία στα οποία θα επιθυμούσαν να συνεργαστούν με τους Γερμανούς τεχνοκράτες, τους οποίους θα πρέπει να φιλοξενήσουμε κιόλας για τα «φώτα» τους, αφού στο πρωτόκολλο συνεργασίας προβλέπεται ότι «αναμένεται οι ελληνικοί δήμοι, οι ΠΕΔ ή οι φορείς που θα εξουσιοδοτηθούν αναλόγως να οργανώσουν με δικά τους έξοδα την παραλαβή των ειδικών από το αεροδρόμιο άφιξης, τη μεταφορά στην περιοχή όπου θα παρέχονται οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, την επιστροφή στο αεροδρόμιο αναχώρησης, καθώς και τη διαμονή των ειδικών»..
Μ' αυτά και μ' αυτά πορευόμαστε για τον δήμο του μέλλοντος... Αυτά για τους δύσπιστους, που ακόμη δεν έχουν πειστεί πως κάθε ημέρα παραμονής της κυβέρνησης αυτής μας σπρώχνει και πιο βαθιά στον λάκκο...

* Ο Σπύρος Τζόκας είναι συντονιστής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ





Προς εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις

Η συνέχεια από το άρθρο του Σπύρου Τζόκα* "Μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας" στην εφημερίδα Αυγή, 25-10-2013
Η υλοποίηση αυτής της συνεργασίας θα οδηγήσει σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δράσεων που σήμερα ασκούν οι δήμοι. Ο δρόμος στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη στρωθεί, καθώς το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι δήμοι από τις δραματικές μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση, αλλά και η ίδια η πολιτική τους, που με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση σπρώχνει σε ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποιείται μεθοδικά από τη μνημονιακή κυβέρνηση για την παράδοση της λειτουργίας τους στο κεφάλαιο.
H πρώτη φάση συνεργασίας της ελληνικής και γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέβλεπε τη μεταφορά τεχνογνωσίας από ειδικούς εμπειρογνώμονες της Γερμανίας προς τους εκπροσώπους της ελληνικής Τ.Α. και ακολούθως την ανάθεση έργων και υπηρεσιών της δημοτικής δραστηριότητας σε γερμανικούς ομίλους και επιχειρηματίες. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μετατράπηκε ήδη σε "επιχειρησιακές συμπράξεις που προωθεί η συνέλευση"
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Γερμανού πρόξενου Βόλφανγκ Ομπερμάιερ, ότι οι ειδικοί που θα παρέχουν συμβουλές στα πεδία συνεργασίας της ελληνικής και της γερμανικής Τ.Α. θα είναι πρώην στελέχη γερμανικών εταιρειών, τα οποία θα υπηρετήσουν τον στόχο να «αυξήσουμε το ενδιαφέρον των γερμανικών εταιρειών και επενδυτών. Αν έχουμε μια καλή συνεργασία σε τοπικό επίπεδο, αυτό μπορεί να προσελκύσει ιδιώτες έτσι ώστε να επενδύσουν, κάτι το οποίο είναι καλοδεχούμενο»...
Η πολιτική αυτή θα σημάνει υποτυπώδεις έως ανύπαρκτες υπηρεσίες για ορισμένους και επί πληρωμή για τους περισσότερους. Η κατεύθυνση είναι ο δραστικός περιορισμός της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε οι δήμοι να διασφαλίζουν μόνοι τους τους αναγκαίους για τη λειτουργία τους πόρους. Αυτό είναι προφανές από τις συναντήσεις που είχε ο Χ. Φούχτελ με τον υπουργό Εσωτερικών και άλλους παρατρεχάμενους, στις οποίες προσδιορίστηκε καθαρά τι επιδιώκεται να προωθήσει τη συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο δήμων και περιφερειών:
* Τον εξορθολογισμό των δαπανών της Τ.Α. (όταν ακούμε τη λέξη εξορθολογισμός, πού πάει ο νους μας;).
* Την αξιοποίηση ευρηματικών χρηματοδοτικών εργαλείων της δράσης των ΟΤΑ, ώστε να μειώνεται το βάρος της κρατικής δαπάνης γι' αυτούς (εδώ αποκαλύπτεται ο στόχος του δραστικού περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησης).
* Τη μεταρρύθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων (βλ. ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών).
* Τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα: Κοινωνική Πρόνοια - υγειονομικός τομέας, ύδρευση - αποχέτευση, τουρισμός, αποτελεσματική οργάνωση της διοίκησης των δήμων, απορρίμματα - απόβλητα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - ενεργειακά ζητήματα, οικονομικά της Τοπικής Διοίκησης (και εδώ τα περίφημα ΣΔΙΤ).

* Ο Σπύρος Τζόκας είναι συντονιστής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ
συνεχίζεται


 

 


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Εκχωρήσεις υπηρεσιών των δήμων

 Η συνέχεια από το άρθρο του Σπύρου Τζόκα* "Μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας" στην εφημερίδα Αυγή, 25-10-2013
Και δουλεύουν πυρετωδώς και με ταχύτατες διαδικασίες. Αυτά τα δύσμοιρα χρόνια οι ελληνογερμανικές συνελεύσεις δίνουν και παίρνουν. Οι εκχωρήσεις υπηρεσιών των δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα προχωρούν ταχύτατα. Οι δήμοι μετατρέπονται σε μικρά ΤΑΙΠΕΔ. Η μεταφορά τεχνογνωσίας λειτουργεί ως πρόσχημα και ως διασφάλιση της μετέπειτα ανάθεσης έργων και υπηρεσιών της δημοτικής δραστηριότητας σε γερμανικούς ομίλους και επιχειρηματίες. Ξεπούλημα των πάντων στα αφεντικά για ένα ξεροκόμματα.
Η σπουδή είναι πρωτόγνωρη. Συναντήσεις και συνελεύσεις παντού. Στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο τον περασμένο Νοέμβριο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο αργότερα, και ο κατάλογος μακρύς. Και τώρα στη Νυρεμβέργη. Ο φουχτολισμός ως ανώτατο στάδιο του ραγιαδισμού. Και το αποκορύφωμα, το γλείψιμο... η αναβάπτιση του κ. Φούχτελ σε «Φώχτολο» (από τον δήμαρχο της Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη) και «Φουχτουλάκη» (από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη), καθώς και με άλλα λογοπαίγνια από παρόμοιους «εξυπνάκηδες

Ο σχεδιασμός αυτός βασίζεται σε δύο άξονες: σε μια πολιτική από τα «χαμηλά», δηλαδή σε συνεργασίες μεταξύ ΟΤΑ - εμπειρογνωμόνων - επιχειρηματιών και «κοινωνίας πολιτών» (!), στον οποίο εντάσσεται και η Ελληνογερμανική Συνέλευση, και σε μια πολιτική σε ανώτερο επίπεδο μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών - ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ από ελληνικής πλευράς και του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, με τη συμμετοχή της Task Force. Η συνεργασία αυτή είχε εγκαινιαστεί και οριστικοποιηθεί σε συνάντηση που είχε γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012 ανάμεσα στον τότε υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Φούχτελ. Και τώρα απεικονίζεται στη Νυρεμβέργη... Είναι οι εμπνευστές και οι χαμάληδες αυτού του σχεδιασμού.
* Ο Σπύρος Τζόκας είναι συντονιστής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ
συνεχίζεται



Μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας

Του Σπύρου Τζόκα*
 H πρώτη φάση συνεργασίας της ελληνικής και γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέβλεπε τη μεταφορά τεχνογνωσίας από ειδικούς εμπειρογνώμονες της Γερμανίας προς τους εκπροσώπους της ελληνικής Τ.Α. και ακολούθως την ανάθεση έργων και υπηρεσιών της δημοτικής δραστηριότητας σε γερμανικούς ομίλους και επιχειρηματίες
Το δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ μάς ενημέρωνε: «Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Κώστα Ασκούνη, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου της Νυρεμβέργης και προέδρου της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων δρ Ούλριχ Μάλι, συμμετέχουν στις εργασίες της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV IV), η οποία πραγματοποιείται 22 και 23 Οκτωβρίου και έχει θέμα 'Ο δήμος του μέλλοντος'».
Μας ενημέρωνε επίσης και για τα θέματα: «Τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων και ειδημόνων και από τις δύο χώρες είναι, μεταξύ των άλλων, τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ένταξη στην αγορά εργασίας, η αγροτική ανάπτυξη, η διαχείριση του νερού, η μετανάστευση, η περιφερειακή πολιτική στην Ευρώπη, η προώθηση του τουρισμού και των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων». Τα θέματα προδίδουν και τον στόχο της συνέλευσης, που δεν είναι άλλος από την εκποίηση όλων των παραπάνω για τα οποία ενδιαφέρονται τα γερμανικά συμφέροντα.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά τους. Αρχικά υπενθυμίζω το αυτονόητο, ότι δηλαδή στην αντιπροσωπεία αυτή δεν μετέχουμε ως παράταξη στην ΚΕΔΕ, καθώς έχουμε και στο παρελθόν εκφράσει τη ριζική αντίθεσή μας για την ελληνογερμανική αυτή συνέλευση, όπου προωθούνται γερμανικά ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Το προκλητικό στην περίπτωσή μας είναι ότι η αυτή η περιβόητη αντιπροσωπεία των αυτοδιοικητικών μεταβαίνει στη Γερμανία με χρήματα του ελληνικού λαού, για να εξυπηρετήσει συμφέροντα που στρέφονται εναντίον του... Για να εξυπηρετήσει, δηλαδή, μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες που προωθούνται μέσα από ελληνογερμανική συνεργασία, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ της μνημονιακής συγκυβέρνησης και της γερμανικής κυβέρνησης.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός είναι ότι η τρόικα δεν έφερε μαζί της μόνο φτώχεια και ανυποληψία στην Ελλάδα. Έφερε και άλλα δεινά. Έφερε και διάφορους τοποτηρητές, οι οποίοι βομβαρδίζουν με νουθεσίες τους ιθαγενείς με στόχο να τους κάνουν βαθμιαία «σωστούς» Ευρωπαίους. Οι αυτοδιοικητικοί δεν χρειάζονται πλέον τους δημόσιους υπαλλήλους! Αυτούς τους απολύουν... Έχουν τον Γερμανό τους για δωρεάν... κατάρτιση και την Τask Force ως αντ' αυτής κυβέρνηση.
* Ο Σπύρος Τζόκας είναι συντονιστής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ
συνεχίζεται
 

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Πλειστηριασμοί: αφορούν όλους μας, μπορούμε να αντισταθούμε


 

 Οι πλειστηριασμοί αποτελούν μια νέα καθολική επίθεση στη ζωή μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Από την 1 Ιανουαρίου του 2014 αίρεται υπό προϋποθέσεις τόσο η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας όσο και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου ενώ καταργείται και το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ.
Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης αποτελεί ταυτόχρονα μια προσπάθεια βελτίωσης της οικονομικής εικόνας των τραπεζών, αλλά κυρίως ένα ακόμα βήμα προς την απαξίωση του κτιριακού και χωρικού αποθέματος της χώρας. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος στο ξεπούλημα του ιδιωτικού και δημόσιου δομημένου και αδόμητου χώρου, αλλά και η δυνατότητα για χρηματιστηριακά παιχνίδια με βάση την τιτλοποίηση της γης και της ακίνητης περιουσίας.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

...στις γειτονιές μας λένε «όποιος δεν ξέρει να βοηθάει, μένει κατάμονος και δυστυχάει»!


Περί Αλληλεγγύης, κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια.
Του Γιώργου Ντουνιά

Δεν το κάνουμε μόνο για την «ψυχή» μας. Θέλουμε στη διάχυτη αβεβαιότητα να εδραιώσουμε την ιδέα της «φιλαλληλίας» και να διαδώσουμε την αξία της αλληλεγγύης, ως απάντηση στη κρίση.
Γι’ αυτό: δεν μας αφορούν, η τηλε-προβολή ως γλάστρες στο τέλος των ειδήσεων, η διαφήμιση, ο παραγοντισμός και οι... δημοτικές εκλογές. Εξάλλου στις γειτονιές μας λένε «όποιος δεν ξέρει να βοηθάει, μένει κατάμονος και δυστυχάει»!
 

Η πρόσφατη δήλωση του π. Βουλευτή , Γιάννη Διαμαντίδη, για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 2011, με την οποία αναγνωρίζει ότι όσα δήλωσε τότε για τις δημοτικές συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, Καίτη Κυλάκου και Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, ήταν εκτός πραγματικότητας.

  Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2011, όταν  οι πολίτες αυθόρμητα σε όλη την Ελλάδα, από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Ηράκλειο και από την Σύρο μέχρι τον Πειραιά και τον Κορυδαλλό,ζητούσαν να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας με τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας. Την ημέρα αυτή ο π. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β΄Πειραιά,κ. Διαμαντίδης, επέλεξε με κατ΄επανάληψη και κατ΄εξακολούθηση δηλώσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια να συμπεριφερθεί  με συκοφαντικό τρόπο  προς τις  δημοτικές συμβούλους του "Πάμε Αλλιώς" , που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ , Καίτη Κυλάκου και Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου. Η απάντησή σας ήταν άμεση και κατηγορηματική με  δελτίο τύπου και δήλωση των δημοτικών μας συμβούλων , τονίζοντας ότι η αγανάκτηση και η αυθόρμητη αντίδραση των απλών καθημερινών ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας στον Κορυδαλλό και στην Β΄Πειραιά, ενδεχομένως και πολλών πρώην ψηφοφόρων του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ,τον οδήγησαν  σε ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές δηλώσεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού εξέφρασε  την πλήρη αποδοκιμασία του στις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Γιάννη Διαμαντίδη, Βουλευτή της Β΄Εκλογικής Περιφέρειας Πειραιά, την ημέρα του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Κορυδαλλό σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας επισημαίνοντας ότι " οι δηλώσεις του αυτές δεν ανταποκρίνονται σε όσα πραγματικά γεγονότα συνέβησαν κατά το φετινό ήρεμο και ειρηνικό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη μας. Οι αναφορές του για «χυδαιότητες» από «αποβράσματα» στο κόσμο που αυθόρμητα και ειρηνικά ήθελε να εκφράσει την αγανάκτησή του στη βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, αλλά και ότι «αναγνωρίζει στα πρόσωπα αυτών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία γνωστούς δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κορυδαλλό...», φωτογραφίζοντας τα δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, τη Καίτη Κυλάκου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Κορυδαλλού, και της Ιφιγένειας Γεωργακοπούλου,δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση, ούτε με τον χαρακτήρα του εορτασμού της επετείου στο Κορυδαλλό, αλλά και ούτε με το ήθος και την αξιοπρέπεια των δύο μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στα πρόσωπα των οποίων εκφράζουμε την ολόπλευρη συμπαράστασή μας με το σημερινό ψήφισμα αποδοκιμασίας των δηλώσεων και της συμπεριφοράς του Γιάννη Διαμαντίδη. "
  Στη συνέχεια οι δύο δημοτικοί μας σύμβουλοι κατέθεσαν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση , ασκήθηκε ποινική δίωξη και η δικάσιμος προσδιορίστηκε στις 7-9-2013 στο Α΄Μον. Πλημ. Πειραιά. Κατά τη δικάσιμο αυτή  ο π. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, αναγνώρισε ότι οι χαρακτηρισμοί του και οι κρίσεις του στα κανάλια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά οφείλονται σε εσφαλμένη πληροφόρηση και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει την τιμή και την υπόληψη των δημοτικών συμβούλων , τις οποίες τιμά και εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία που επήλθε από τις ανωτέρω δηλώσεις. Κατόπιν των ανωτέρω δηλώσεων ανεκλήθη η μήνυση.  
 
Γραφείο Τύπου
''Πάμε Αλλιώς"


 

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Αλληλεγγύη Πειραιά - Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά στο Πολυχώρο "Κώστας Κωσταράκος" στα Καμίνια


Η Αλληλεγγύη Πειραιά και το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά διοργάνωσαν έκθεση ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του Δημήτρη Θεοδόση για το ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΚ  και παράλληλα συζήτηση
με θέμα «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ» το  Σαββάτο 19 Οκτωβρίου 2013 7μμ  με ομιλητές :
Στέλιο Κούλογλου, δημοσιογράφο Μάριο Λώλο, φωτορεπόρτερ, Μιχάλη Σπουρδαλάκη, καθηγητή πολιτικής επιστήμης Παν/μιο Αθηνών.
Σήμερα,  Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 8.30μμ,ανεβαίνει η  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Βαριέμαι, κωμωδία του Ρικάρντο Ταλέσνικ 
Και όλα αυτά στο  πολυχώρο  (Θήρας και Μαντινείας, Καμίνια – Πειραιάς) που φέρει το όνομα του αξέχαστου και αλησμόνητου φίλου και συντρόφου μας, Κώστα Κωσταράκου Φωτογραφίες από το Διήμερο  αλληλεγγύης Πειραιά 19-20/10 


 
Φωτογραφίες  από την ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του Δημήτρη Θεοδόση για το ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΚ


 

 

 







 

 

 

 

 
 

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Με το αλληλέγγυο ιατρείο Πειραιά έξω από το Κρατικό Νικαίας απαιτώντας τη δωρεάν νοσοκομειακη κάλυψη των ανασφαλιστων συμπολιτών μας.

Ενώ κόντρα στη βούληση και τις διαθέσεις της δοκιμαζόμενης κοινωνίας επιχειρείται από το παλαιό και φθαρμένο πολιτικό  κατεστημένο  να στηθεί σκηνικό με ονόματα υποψήφιων δημάρχων και δήθεν φαβορί διεκδικητών του Δήμου, εμείς διεκδικούμε τα αυτονόητα: Δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.


 

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Παρασκευή 18/10, 6μμ διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι ενάντια στη φτώχεια, τα μνημόνια , το φασισμό

 
"Ένα μήνα μετά...
Τίποτα δεν έχει αλλάξει...
Μετά από τόνους μελανιού σε εφημερίδες, εκατοντάδες αναλύσεις, δεκάδες τηλεοπτικά πάνελ...
Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια με σωρεία κατηγοριών, όμως μόνο ελάχιστοι προφυλακίστηκαν.
Οι καναλάρχες τους κλείνουν τα μικρόφωνα ενώ καθημερινά τους διαφήμιζαν.
Οι δημοσιογράφοι τους κατακεραυνώνουν, ενώ πριν τους εγκωμίαζαν.
Αυτοί που "δεν ήξεραν", είχαν αποδείξεις από το 1987.
Οι εφοπλιστές που τους χρηματοδοτούσαν συνεχίζουν να κερδοσκοπούν στο απυρόβλητο.
Η αστυνομία που τους "κυνηγάει", δεν ασχολείται με τους φασιστικούς θύλακες που είναι γεμάτα τα σωθικά της.
Η κυβέρνηση που επιβάλλει την «νομιμότητα» και «καταδικάζει την βία από όπου και αν προέρχεται» μέχρι πριν ένα μήνα έψαχνε συνεργασίες μαζί τους και ήθελε μια πιο «σοβαρή Χρυσή Αυγή», για να κυβερνήσει μαζί της. Ταυτόχρονα επιβάλλει και πιο βίαια μέτρα για τον λαό, καταστέλλει κινητοποιήσεις, ποινικοποιεί αγώνες και πετσοκόβει δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες!
...και τίποτα δεν είναι όπως παλιά!
Από την πρώτη κιόλας μέρα της δολοφονίας χιλιάδες λαού βγήκαν στο δρόμο, εκατοντάδες διαδηλώσεις σε όλη την χώρα και το εξωτερικό βροντοφώναξαν "σιγά μην φοβηθώ", οι γειτονιές μας ξανάσμιξαν, τα καφενεία μας ξαναζωντάνεψαν, νέοι και νέες εξεγέρθηκαν, εργαζόμενοι-γονείς αφυπνίστηκαν!
Όλα αυτά για να μας υπενθυμίσουν κάτι που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας ήξεραν χρόνια και το πλήρωσαν με αίμα, ότι :
«Απ' τα τσακάλια δε γλιτώνεις μ΄εύχες και παρακάλια»
Καμία αστυνομία δεν πρόκειται να εξιχνιάσει τις βρωμιές της Χ.Α και τον φασισμό,
γιατί διαπλέκονται μαζί τους εδώ και χρόνια.
Κανένα κράτος δεν πρόκειται να πατάξει το παρακράτος γιατί είναι το μακρύ τους χέρι.
Καμιά κυβέρνηση δεν θα τους ξεσκεπάσει ολοκληρωτικά, ειδικά με τον λαό αμέτοχο, γιατί έχουν άμεσα συμφέροντα από αυτούς, για να επιβάλλουν τον φόβο και το σύγχρονό δουλεμπόριο.
Ο φασισμός τσακίζεται μόνο με πάλη λαϊκή!
Νέε, άνεργε, εργαζόμενε, μαθητή, γονέα, κάνε δική σου υπόθεση το ξερίζωμα τυράννων-φασιστών από την γειτονιά μας, τα σχολεία μας, τα στέκια μας, την δουλειά μας!
Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ξεριζώσει την σκουριά του φασισμού και του συστήματός του από τις γειτονιές μας, όπως και το '40. ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΑΓΩΝΑ
ενάντια στην φτώχεια, τα μνημόνια, την κυβέρνηση, τον ολοκληρωτισμό, τον φόβο και τον φασισμό".

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ (CROSSED LIVES) του Σπύρου Τέσκου

Προβάλλεται σήμερα στο Σινε Παράδεισος

  Μέσα από την πορεία της ζωής των, Γιώργου Κρόκου, (εκτελεσμένου από τους Γερμανούς την πρωτομαγιά του 1944) και Δημήτρη Χριστούλα (που στις 4/4/2012 προβαίνει σε μια βαθύτατα πολιτική και συμβολική πράξη, δίνοντας τέλος στη ζωή του μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο), μας δίνεται η ευκαιρία να αναλύσουμε τη σημερινή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, καθώς και τις οικονομικές πολιτικές που εφάρμοσε το Γ' Ράιχ κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αναζητώντας (κοινές πρακτικές και επιδιώξεις, πέρα και πίσω από τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.
  Μέσα λοιπόν από τα ιστορικά γεγονότα, ανακαλύπτουμε ότι κάποιοι πολιτικοί μηχανισμοί, εκμεταλλευόμενοι η και δημιουργώντας μια κρίση στην οικονομία, έχουν την ευκαιρία να επιχειρήσουν να πετύχουν κρυφά σχέδια και στόχους , τους οποίους νομίσαμε ότι αποτελούσαν μακρινό παρελθόν για την ανθρωπότητα, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
  Η νέα ταινία-ντοκουμέντο του Σπύρου Τέσκου «Χαραγμένες Ζωές» είναι τόσο επίκαιρη αλλά και τόσο διαχρονική, στην οποία ιστορικοί, οικονομικοί αναλυτές, αλλά κυρίως τα πρόσωπα και τα γεγονότα του σημερινού δράματος αποδεικνύουν ότι τα ίδια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που χρηματοδότησαν τον Κάιζερ και τον Χίτλερ παραμένουν σε καίριες θέσεις.
http://cine-paradisos.blogspot.gr/

 

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σάββατο στο Πέραμα, Κυριακή στο Κερατσίνι: Κάλεσμα σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις


Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία του Σαββάτου και σε εκδήλωση για τη Μάχη της Ηλεκτρικής την Κυριακή, από την Πρωτοβουλία Πολιτών Περάματος ενάντια στον φασισμό:


 Συνεχίζουμε τον αντιφασιστικό αγώνα.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:
 - ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ.
 - ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.
ΘΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ.
 Ονειρευόμαστε μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, δημοκρατίας και ελεύθερων πολιτών.
 Ο φασισμός και οι νεοναζί επιδιώκουν μια ανελεύθερη κοινωνία της βίας, του τρόμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Κι όμως, εμφανίζονται ως οι νέοι σωτήρες που θα μας σώσουν από τους παλιούς…
 Όσοι πίστεψαν πως αυτοί οι εγκληματίες μπορούν να εκφράσουν τη δίκαιη αγανάκτησή μας για την καταστροφή της ζωής μας, την πείνα, την ανεργία, την εξαθλίωση που μας οδήγησαν οι μνημονιακές βάρβαρες πολιτικές, τώρα μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Τώρα, μετά τις δολοφονίες του Σαχτζάτ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα και τις κακοποιήσεις εκατοντάδων πολιτών , οι μάσκες έπεσαν. 
 Καθημερινά αποκαλύπτεται τα αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού και ο ρόλος της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!
 Κανείς δεν έχει δικαίωμα με την ανοχή του ή ακόμα χειρότερα με την ενεργή στήριξή του να οπλίζει το χέρι των δολοφόνων. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ήξερε ή δεν κατάλαβε.
 Όλοι μας είμαστε θύματα της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής που επιφέρει η καπιταλιστική βαρβαρότητα των μνημονίων της τρόικας και της κυβέρνησης.
 ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.
 ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.
 ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΦΑΪ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΜΠΡΑΒΩΝ, ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.
 ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΜΑΖΙΚΟ , ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.
 ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

 
-