Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

  Χθες και σήμερα  δίνουν και παίρνουν  διάφορα σχόλια  σχετικά με πιθανές δημοτικές  υποψηφιότητες κάποιων για το 2014!!! Πέραν από το ότι στις παρούσες συνθήκες δοκιμασίας, κατάργησης όλων των κοινωνικών και εργασιακών δικιωμάτων, ταφόπλακας για τους Δήμους,  αγωνίας, ανέχειας και  φτώχειας που βιώνει η κοινωνία, τέτοια σχόλια είναι  επιεικώς  απαράδεκτα, εμείς τα μέλη και οι φίλοι του "Πάμε Αλλιώς" σας επιβεβαιώνουμε ότι η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" με επικεφαλής την κ. Καίτη Κυλάκου, συγκροτήθηκε το 2006 , στηρίχθηκε στις δημοτικές εκλογές 2006 και 2010 και συνεχίζει να στηρίζεται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κορυδαλλού, ανένταχτους/ες  αριστερούς/ες  πολίτες/σσες  και οικολόγους . Οποιαδήποτε παραπληροφόρηση  εκπορεύεται από  αλληλοσπαρασσόμενες φατρίες και ηγεμονίσκους της τοπικής εξουσίας  ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ  
 

 

 

 
 

 
 

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε

Της Ιφιγένειας Γεωργακοπούλου*
 
 Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο-για μια φορά-αποφάσισε να μην ενδώσει στις πιέσεις για απολύσεις εργαζομένων, δηλώνοντας την πλήρη συμπαράστασή του . Εργαζόμενοι, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακόμα κι όταν έχουν μείνει απλήρωτοι επί μακρόν. Δυστυχώς, την ομοφωνία της απόφασης ,ήρθε να σκιάσει η αναίτια επίθεση από πλευράς της Λαικης Συσπείρωσης στο ΣΥΡΙΖΑ,που απ΄ ότι φαίνεται θεωρούν το μόνο και μεγαλύτερο εχθρό του λαικού και εργατικού κινήματος.Παραφράζοντας το σύνθημα "ένας είναι ο εχθρός ,ο ιμπεριαλισμός", το Κ.Κ.Ε έχει βάλει στη θέση του ιμπεριαλισμού το ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί μάλλον για όλα.Σε μια πραγματική παράσταση "επαναστατικότητας',καθώς υπήρχε και το ανάλογο ακροατήριο,υπεραμύνθηκαν του δημόσιου τομέα ωσάν να λειτουργεί υποδειγματικά.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ πρέπει να προστατέψουμε τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, αλλά υπάρχει κανείς σε αυτή τη χώρα που να μην παραδέχεται ότι το δημόσιο χρειάζεται εξυγίανση, εξορθολογισμό και μεγαλύτερη συνέπεια στη λειτουργία του; Κι επειδή αναφέρθηκαν παραδείγματα ποσοστών δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με πληθυσμό κρατών,να πούμε ότι το θέμα δεν είναι ο αριθμός και το μέγεθος,αλλά η αποτελεσματικότητα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν εργαζόμενοι και να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματά τους.
Βέβαια,οι φίλοι μας της Λαικής Συσπείρωσης ,δεν είπαν στους παρευρισκόμενους εργαζόμενους.ότι πολλοί θα ήταν άνεργοι αν δεν αξιοποιούνταν προγράμματα της Ε.Ε ,τα οποία οι ίδιοι ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ πάντα.
Προγράμματα που σίγουρα δεν αποτελούν πανάκεια, όμως σε ένα λαό που δοκιμάζεται, δεν μπορείς να επιλέγεις ΕΣΥ, να μείνει άνεργος. Βοηθάς και εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία, ενώ ταυτόχρονα παλεύεις για σταθερή εργασία ,αξιοπρεπείς μισθούς .δημόσια υγεία ,παιδεία , πολιτισμό.

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ "ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ"
Το αγόρι που αψήφησε τα τανκ
του Albert Coenrant, Ολλανδού ανταποκριτή που κινηματογράφησε την εισβολή στο Πολυτεχνείο.
(μετάφραση: Έφη Γιαννακοπούλου)

Αυτή η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τον ηρωικό θάνατο του Διομήδη Κομνηνού ενός άξιου τέκνου της Ελλάδας. Το Νοέμβριο του1973 μπήκε στο Πολυτεχνείο για να αγωνιστεί την απελευθέρωση της χώρας. Δε θα επέστρεφε σπίτι του πότε.

Ο ηρωικός αγώνας των φοιτητών του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973 είχε δώσει ελπίδες για σύντομη πτώση της δικτατορίας Παπαδόπουλου. Αντί γι’ αυτό άρχισε μια χειρότερη περίοδος με το διάδοχο του Παπαδόπουλου το νέο δικτάτορα Γιάννη Ιωαννίδη αρχηγό της στρατιωτικής Αστυνομίας.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Που ποντάρουν για τις απολύσεις οι «επαναστάτες» κουκουλοφόροι δήμαρχοι …!!!

Όλα στο φώς κύριοι της Διοίκησης !!!και όχι στο σκότος των Υπουργικών  και Δημαρχιακών γραφείων !!!
Γι΄αυτό εμείς του "Πάμε Αλλιώς" εδώ στον Κορυδαλλό ζητάμε να γίνει η Ενωτική , Αγωνιστική
Παγκορυδαλλιώτικη Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία μέσα από την οποία η κοινωνία του Κορυδαλλού, οι εργαζόμενοι του Δήμου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού , να εκφράσουν την αντίσταση και την ανυπακοή στη λαίλαπα των μέτρων μέσα από την οποία οι Δήμοι οδηγούνται σε αφανισμό, οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους και οι δημότες στερούνται ακόμη και τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες με στόχο την ακύρωσή τους στην πράξη .
 
 
 
 
" Τι πιστεύετε ότι κατάφερε η ΚΕΔΕ από τη συνάντηση;Να βγουν «λάδι» οι δήμαρχοι. Να καλυφθούν όσοι έχουν σηκώσει τη σημαία της αντίστασης και λένε δε θα δώσουμε λίστες. Με το «αυτοδίκαια», θα μπορούν να ισχυρίζονται πως εμείς αντισταθήκαμε, αλλά το υπουργείο... Δεν είναι «λευκές περιστερές» οι δήμαρχοι: κουκουλοφόροι είναι που θα δείχνουν στεγνά ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι θα απολυθούν. Δε θα του περάσει, όμως. Εμείς συνεχίζουμε μέχρι τέλους τις κινητοποιήσεις μας"
 Δριμύ κατηγορώ εξαπολύει το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θωμάς Μπιζάς, με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, κατά της ΚΕΔΕ και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για το θέμα των απολύσεων, κατηγορώντας τους ότι «συντεχνιακά και με δόλιο τρόπο» προσπαθούν να περάσουν τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων. Αιτία η «μυστική», όπως λέει, συνάντηση αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, που θέλησε να βγάλει «λευκές περιστερές» τους δημάρχους στις επικείμενες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, παρά τη δημόσια στάση της ότι δε θα στείλει καταστάσεις υπαλλήλων. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά λέει, «κουκουλοφόροι είναι που θα δείχνουν στεγνά ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι θα απολυθούν».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε Μπιζά, υπήρξε μια συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα - απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων. Τη γνωρίζετε; Ξέρετε τι αποφασίστηκε;
Ναι, τη γνωρίζω, αν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αρχικά την αρνιόταν. Μυστικά, τη Δευτέρα το μεσημέρι, συναντήθηκαν ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ Κώστας Τζανακούλης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου και εξέτασαν, συντεχνιακά και με δόλιο τρόπο, πώς θα παρακάμψουν τις καταλήψεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τις καταλήψεις στα γραφεία προσωπικού, προκειμένου να μπουν οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα - απολύσεις.
Όταν λέτε «συντεχνιακά και με δόλιο τρόπο»;
Αποφάσισαν να παρακάμψουν το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν. Αν δείτε στην εγκύκλιο λέει ότι αυτοδίκαια μπαίνουν στη διαθεσιμότητα, που για εμάς είναι απολύσεις, ενώ ο νόμος λέει πως πρέπει να υπάρξει διαπιστωτική πράξη από πλευράς δήμου, να έχει δηλαδή υπογραφή δημάρχου. Πέραν αυτού, ο νόμος λέει πως πρέπει να γίνει σε 5 ημέρες από τη δημοσίευσή του, ενώ η εγκύκλιος δίνει... παράταση.
Τι πιστεύετε ότι κατάφερε η ΚΕΔΕ από τη συνάντηση;Να βγουν «λάδι» οι δήμαρχοι. Να καλυφθούν όσοι έχουν σηκώσει τη σημαία της αντίστασης και λένε δε θα δώσουμε λίστες. Με το «αυτοδίκαια», θα μπορούν να ισχυρίζονται πως εμείς αντισταθήκαμε, αλλά το υπουργείο... Δεν είναι «λευκές περιστερές» οι δήμαρχοι: κουκουλοφόροι είναι που θα δείχνουν στεγνά ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι θα απολυθούν. Δε θα του περάσει, όμως. Εμείς συνεχίζουμε μέχρι τέλους τις κινητοποιήσεις μας.
Προέρχεστε από το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ο εκπρόσωπος της παράταξής σας στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ο κ. Σπύρος Τζόκας, τι λέει;Δεν ήξερε τίποτε. Πήρε τον κ. Ασκούνη , ο οποίος και επιβεβαίωσε τη συνάντηση, αλλά όχι και όσα σας λέω. Ο κ. Τζόκας, όπως μου είπε, έδειχνε να ταράσσεται ο κ. Ασκούνης (σ.σ.: η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον Σπύρο Τζόκα, ο οποίος και επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Θ. Μπιζά για την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ)

Για τους μαρξιστές, όπως έλεγε κι ο θείος Κάρολος, το πρόβλημα δεν είναι μόνον να ερμηνεύουμε τον κόσμο, αλλά να τον αλλάζουμε


  Στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες , από τη μια οι  οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ επιτέθηκαν κατά το συνήθη τρόπο  τους στις δημοτικές συμβούλους του "Πάμε Αλλιώς" και στο ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας  ανυπόστατες πολιτικά  απόψεις και εκτιμήσεις και επιχειρώντας να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι το ΣΥΡΙΖΑ με τις μνημονιακές δυνάμεις. Και από την άλλη ο Δήμαρχος και όχι μόνο, που στις εκλογές του 2010 εκλέχτηκε με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και ενός τμήματος της τοπικής ΝΔ, και  και  ενώ πλέον  η  Τοπική Αυτοδιοίκηση απειλείται με αφανισμό, οι εργαζόμενοι  με απολύσεις  και τα μεγάλα οικονομικά  συμφέροντα ετοιμάζονται νά βρούν έτοιμες αγορές στους Δήμους- και στο Δήμο Κορυδαλλού- σε βάρος των δημοτών, επιχείρησε τώρα- γιατί άραγε;-  την ύστατη στιγμή που ο κίνδυνος απολύσεων είναι προ των πυλών να πάρει αποστάσεις από τις μνημονιακές δυνάμεις λέγοντας ότι δικαιώνεται η άποψη του ΚΚΕ γιά την ετεροδιοίκηση στους Δήμους, αντί της Αυτοδιοίκησης!!! Ξέχασε φαίνεται τις επί δύο χρόνια συνεχείς και επαναλαμβανόμενες  τοποθετήσεις του "Πάμε Αλλιώς"γιά το μνημόνιο στους Δήμους με τον πολυδιαφημιζόμενο ¨Καλλικράτη",την απροθυμία του ιδίου για αγωνιστικές  κινητοποιήσεις  για να διεκδικήσουμε από τη Κεντρική Διοίκηση τους υπεξαιρεθέντες πόρους, τις ευθύνες των τοπικών εξουσιών όλα αυτά τα χρόνια για την υπερχρέωση του Δήμου Κορυδαλλού.
  Εμείς ως απάντηση προς όλους   επαναλάβουμε την ενωτική αγωνιστική  πρότασή μας για Ανοιχτή Παγκορυδαλλιώτικη Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία μέσα από την οποία η κοινωνία του Κορυδαλλού, οι εργαζόμενοι του Δήμου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού , να εκφράσουν την αντίσταση και την ανυπακοή στη λαίλαπα των μέτρων μέσα από την οποία οι Δήμοι οδηγούνται σε αφανισμό, οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους και οι δημότες στερούνται  ακόμη και τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες  με στόχο την ακύρωσή τους στην πράξη .
  Η τοποθέτηση των συμβούλων του ΚΚΕ ήταν και πάλι να μας επιτεθούν προφανώς γιατί εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι του "Πάμε Αλλιώς"( στηριζόμενοι/ες από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ)κάναμε την πρόταση -μάλλον εκτός από την επαφή με την πραγματικότητα, έχουν χάσει και το μέτρο μιάς συμπεριφοράς αντάξιας των διαχρονικών αγώνων του αριστερού-κομμουνιστικού κινήματος-  και οι υπόλοιπες παρατάξεις να σιωπήσουν  
Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο να αγωνιζόμαστε γιατί  η αντίσταση και ο αγώνας των αιρετών μαζί με τους εργαζόμενους/ες στην Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες/σσες είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση του θεσμού και του κοινωνικού ρόλου της, είναι ο μόνος δρόμος για να λειτουργήσουνοι Παιδικοί σταθμοί , οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο αθλητισμός.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡ/ΛΟΥ
«Πάμε Αλλιώς»

  

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού και τις καταλήψεις των δημοτικών καταστημάτων του Δήμου για να μην περάσουν τα μέτρα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους/ες μας και τους δημότες/σσες να πάρουν ενεργά μέρος σε όλους τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις με στόχο να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική. Καλούμε τους εργαζόμενους/ες του δήμου , τους κοινωνικούς φορείς,τους πολίτες /σσες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ώστε η αγανάκτηση και η οργή μας να γίνουν δύναμη αλλαγής και να αποτρέψουμε με τη μαζική μας παρέμβαση το λουκέτο στους δήμους και τη ζωή μας.   Tα μέτρα που φέρνει η τρικομματική συγκυβέρνηση, μετά την λαίλαπα των πρώτων μνημονίων, στοχοποιούν για μια ακόμη φορά την Τ.Α., πλήττουν τις εργασιακές σχέσεις και όποιο δικαίωμα έχει απομείνει, με πλήθος εργαζόμενων της τοπικής αυτοδιοίκησης να χάνουν τη δουλειά τους
  Η αντίσταση και ο αγώνας των αιρετών μαζί με τους εργαζόμενους/ες στην Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες/σσες είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση του θεσμού και του κοινωνικού ρόλου της, είναι ο μόνος δρόμος για να λειτουργήσουνοι Παιδικοί σταθμοί , οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο αθλητισμός.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡ/ΛΟΥ
                     «Πάμε Αλλιώς»

Ο αγώνας τώρα δυναμώνει

Είμαστε υποχρεωμένοι να δυναμώσουμε τον αγώνα και να τον δώσουμε μέχρι τέλους φέρνοντας θετικά αποτελέσματα, γιατί πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μας τα παίρνουν όλα, κυρίως την αξιοπρέπεια και τίποτα άλλο δεν έχουμε να χάσουμε.
του Βασίλη Γκιτάκου *
Μετά την ψήφιση του νόμου «ταφόπλακα» που πέρασε με τη ισχνή πλειοψηφία των 153 «κηδέμπορων» των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ανάγκη διαβίωσης να αντιδράσουμε και να ακυρώσουμε στην πράξη την εφαρμογή του.
Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος από το «σπασμένο μάρμαρο» που καλείτε να πληρώσει η ελληνική κοινωνία.
Κατά 80% οι απολύσεις, γιατί για απολύσεις πρόκειται, όσο και να προσπαθεί να μας πείσει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Δημαρίτης κ. Μανιτάκης για το αντίθετο, αφορούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι μόνο η αρχή !!!
Αυτό που περιγράφεται στο νόμο είναι το πρώτο κομμάτι που θα πέσει αν το αφήσουμε από το ντόμινο των απολύσεων .
Απολύσεις θα γίνουν και μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων και μέσω των καταργήσεων υπηρεσιών και μέσω της επιτροπείας των δήμων, κανένας δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο δεν θα κάνει πια κουμάντο στο δήμο του. Ενώ η «επιτροπεία»θα μπορεί να χαρατσώνει αναλόγως και τους πολίτες χρεώνοντας τους το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των Δήμων
Προωθούν τον επιτελικό δήμο που με λίγους εργαζόμενους κυρίως ΠΕ και ΤΕ θα υπογράφουν τις αναθέσεις στους εργολάβους – ιδιώτες.
Άλλωστε τα νέα οργανογράμματα που θα βγάλει το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και όχι οι δήμοι βάση των πραγματικών αναγκών, θα εκδοθούν σύμφωνα με την «φιλοσοφία» της τρόικα και της τρικομματικής συγκυβέρνησης για δραματική μείωση των υπαλλήλων στο δημόσιο και τους δήμους.
Είναι ολοφάνερο ότι ο νόμος διαλύει τις υπηρεσίες των δήμων και τους εργαζόμενους , η τοπική αυτοδιοίκηση αλλάζει πρόσωπο καταργώντας πλήρως το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της.
Τα δε εισοδήματα των εργαζομένων μετά την εφαρμογή του ενιαίου φτωχολογίου δεν γλύτωσαν την λαιμητόμο του νέου νόμου. Καταργείτε το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα της κανονικής αδείας, μπαίνουν νέα χαράτσια στα σπίτια, εφαρμόζεται καινούργιο φορομπηχτικό σύστημα που καταργεί ακόμα και το αφορολόγητο των παιδιών. Χαρατσώνει με νέες επιβαρύνσεις την υγεία και την περίθαλψη και οι ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών (νερό – ρεύμα) θα φέρουν αυξήσεις τιμολογίων. Είναι βέβαιο πως με αυτά τα μέτρα τα εισοδήματα θα δεχτούν μειώσεις τέτοιες οι οποίες θα φέρουν σε τραγική κατάσταση ολοκληρωτικής εξαθλίωσης τα ήδη επιβαρυμένα και υπερχρεωμένα νοικοκυριά των εργαζομένων.
Η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο και περισσότερα χρόνια οι περικοπές στις συντάξεις, στο επικουρικό και η μείωση στο εφάπαξ, με προοπτική μάλιστα λόγω της οικονομικής κατάστασης που έφεραν στα ταμεία, να μειωθούν ακόμα περισσότερο με όχι πολύ μακρινό στόχο την κατάργηση τους, συμπεριλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και στον προϋπολογισμό που σήμερα Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 καλείτε να ψηφίσει η βουλή με εντολή των ξένων «νταβατζήδων».
Η τρικομματική συγκυβέρνηση είναι μετέωρη σε μια κλωστή, οι τρομοκρατίες και οι προεκλογικοί εκφοβισμοί ξέρουν ότι πλέον δεν περνάνε. Περίγελος της ευρώπης έγραψαν πρόσφατα οι εφημερίδες ότι έχουν γίνει και δεν έχουν άδικο. Ακόμα και το αριστερό άλλοθι της ΔΗΜΑΡ έχει καταπέσει, δεν πείθει κανέναν πλέον μετά την τακτική που ακολούθησε για να επιτευχθεί η έστω και ισχνή πλειοψηφία των 153 «μακελλάρηδων» του λαού.
Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν, ίσως για πρώτη φορά, να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν τελείωσε με την ψήφιση του 3ου μνημονίου και να αγωνιστούμε για την κατάργηση και την ακύρωση στην πράξη του νόμου «ταφόπλακα» και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής μαζί με την κυβέρνηση που την υλοποιεί, ρίχνοντας στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Είμαστε υποχρεωμένοι να δυναμώσουμε τον αγώνα και να τον δώσουμε μέχρι τέλους φέρνοντας θετικά αποτελέσματα, γιατί πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μας τα παίρνουν όλα, κυρίως την αξιοπρέπεια και τίποτα άλλο δεν έχουμε να χάσουμε.*Ο Βασίλης Γκιτάκος είναι μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ
Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Παράδειγμα προς μίμηση ...


Κορυδαλλιώτες/σσες, Παμελίστες, Παμελίστισσες,
Αυτά  που γίνονται στη πόλη του Βύρωνα είναι παραδείγματα προς μίμηση. Εμπρός λοιπόν με βήμα ταχύ


Χώρος δημιουργίας και αλληλεγγύης στην καρδιά του Βύρωνα
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η πόλη του Βύρωνα έχει την αλληλεγγύη στο DNA της, αφού ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας το 1924 και έχει πάρει το όνομά της από τον Λόρδο Βύρωνα, πολέμιο της κοινωνικής αδικίας και των ισχυρών της εποχής του.
Επόμενο είναι, λοιπόν, να αναπτύσσονται στον Δήμο Βύρωνα κοινωνικές αντιστάσεις και πολλές πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης την κρίσιμη αυτή περίοδο που η τοπική κοινωνία - όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός - υφίσταται τις οδυνηρές συνέπειες των μνημονιακών δεινών.
Το σύνθημά «Κανένας μόνος του στην κρίση» βρίσκει έμπρακτο αντίκρισμα στο Βύρωνα.
Παράδειγμα, από την άποψη αυτή, αποτελεί το γεγονός ότι μέσα στο Άλσος της Αγ. Τριάδας, στην καρδιά του Βύρωνα, στις εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού Αναψυκτηρίου «Λαμπηδόνα», λειτουργεί, εδώ και περίπου ένα χρόνο, από τα μέσα Οκτώβρη του 2011, το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, που υποστηρίζεται από φορείς / συλλογικότητες της περιοχής και πλήθος δημοτών!
Το ΚΠΚ στον ένα χρόνο της ζωής του έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων πολλαπλού χαρακτήρα στη «Λαμπηδόνα». Στον χώρο της «Λαμπηδόνας», επίσης, έχουν διοργανωθεί πλήθος εκδηλώσεις από φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας (εκδηλώσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, συνελεύσεις και εκδηλώσεις φορέων κ.λπ.). Όλες οι εκδηλώσεις γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάζονται από πάρα πολύ κόσμο!
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή, αντί να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, την έθεσε στο στόχαστρό της, διότι θέλει να παραχωρήσει τη «Λαμπηδόνα» προς ιδιωτική εκμετάλλευση.

Φούχτωλος... Φουχτουλάκης ή απλά Φούχτελ


 «Η σπουδή είναι πρωτόγνωρη. Συναντήσεις και συνελεύσεις παντού. Στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο τον Νοέμβριο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο αργότερα, και ο κατάλογος μακρύς. Ο φουχτωλισμός ως ανώτατο στάδιο του ραγιαδισμού»


Του Σπύρου Τζόκα*

 Σε μια δακρύβρεχτη, μελοδραματική, χολιγουντιανού τύπου πρόζα..., πρόζα, όχι επιθεώρηση..., στην πρόζα, λοιπόν, αυτή, η καγκελάριος Μέρκελ, μιλώντας στους συμπατριώτες της, ομολογεί συγκινημένη ότι τον απεσταλμένο της στην Ελλάδα, τον τοποτηρητή της, τον αγαπούν οι Έλληνες. Απόδειξη τούτου ότι τον έχουν βαπτίσει Φούχτελο, από Φούχτελ. Τον θεωρούν δηλαδή δικό τους άνθρωπο!!! Μεταξύ του ακροατηρίου ήταν και ο Φούχτελ, ο οποίος συγκινείται και δακρύζει.. Συγκινητική στιγμή, όταν ένας κατά τεκμήριο ψυχρός Γερμανός, λυγίζει... Τέτοιοι χαρακτήρες λυγίζουν μόνο υπό την επήρεια ενός καλού λόγου ή μιας «ξελιγωμένης» γυναικείας ματιάς.
Τώρα εγώ, που συνήθως είμαι ευσυγκίνητος, γιατί δεν συγκινήθηκα; Τι στο διάολο; Μήπως έχω γίνει ένας πωρωμένος αριστεροκομμουνιστής; Μήπως δεν με αγγίζουν οι ανθρώπινες στιγμές, όπως και η παραπάνω; Είναι έτσι, όμως; Γιατί τέτοιες σκηνές με παραπέμπουν σε ιθαγενείς και αποικιοκράτες; Γιατί μου θυμίζουν τους ιθαγενείς που φιλούσαν τα χέρια των καλών Άγγλων αποικιοκρατών; Γιατί μου θυμίζουν τον Γερμανό Διοικητή της Ακροναυπλίας που καμωνόταν τον καλό στους κρατούμενους κομμουνιστές που του παρέδωσαν οι Έλληνες φασίστες, αλλά συνέχιζε να τους κρατάει στο κάτεργο; Γιατί μου θυμίζει τις φιλεύσπλαχνες Αμερικανίδες κυρίες της δεκαετίας του '50; Γιατί μου θυμίζει σκηνές τραγικών εποχών, όταν οι Έλληνες ηγήτορες έλεγαν στον Αμερικανό τοποτηρητή... ιδού ο στρατός σου...;
Τρέμω στην ιδέα ότι πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Ράιχενμπαχ και υπουργός Εσωτερικών ο Φούχτελ. Ή δεν θέλω να το παραδεχθώ για να μην πέσω σε κατάθλιψη; Και ολοένα δεν με αφήνουν να ησυχάσω... ή να μείνω στις ψευδαισθήσεις μου ότι η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και αξιοπρεπής χώρα. Δεν με αφήνουν όλοι αυτοί οι δήθεν άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, που ως ιθαγενείς γλείφουν το χέρι του ευεργέτη τους. Οι ελληνογερμανικές συνελεύσεις δίνουν και παίρνουν. Οι εκχωρήσεις υπηρεσιών των δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα προχωρούν ταχύτατα. Η μεταφορά τεχνογνωσίας λειτουργεί ως πρόσχημα και ως διασφάλιση της μετέπειτα ανάθεσης έργων και υπηρεσιών της δημοτικής δραστηριότητας σε γερμανικούς ομίλους και επιχειρηματίες. Ξεπούλημα των πάντων στα αφεντικά για ένα ξεροκόμματο...
Η σπουδή είναι πρωτόγνωρη. Συναντήσεις και συνελεύσεις παντού. Στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο τον Νοέμβριο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο αργότερα, και ο κατάλογος μακρύς. Ο φουχτωλισμός ως ανώτατο στάδιο του ραγιαδισμού. Και το αποκορύφωμα το γλείψιμο... τον αναβαπτισμό του κ. Φούχτελ σε «Φώχτολο» (από τον δήμαρχο της Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη) και «Φουχτουλάκη» (από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη), καθώς και με άλλα λογοπαίγνια από παρόμοιους «εξυπνάκηδες».
 Ο Καντ όριζε τον διαφωτισμό ως «έξοδο από την ανωριμότητα». Αυτή τη ρήση την ερμήνευσαν κατά το δοκούν οι αποικιοκράτες για να εκμεταλλεύονται τις αποικίες. Μήπως και σήμερα έτσι σκέφτονται οι Γερμανοί; Να μας κάνουν ώριμους Ευρωπαίους; Να μας βγάλουν από την ανωριμότητα; Όπως ακριβώς έπραξαν οι αποικιοκράτες; Κάπως έτσι είναι τα πράγματα... Η τρόικα δεν έφερε μαζί της μόνο φτώχεια και ανυποληψία στην Ελλάδα. Έφερε και διάφορους τοποτηρητές, οι οποίοι βομβαρδίζουν με νουθεσίες τους ιθαγενείς με στόχο να τους κάνουν βαθμιαία «σωστούς» Ευρωπαίους. Οι αυτοδιοικητικοί δεν χρειάζονται πλέον τους δημοσίους υπαλλήλους! Έχουν τον Γερμανό τους για δωρεάν... κατάρτιση και την task force ως αντ' αυτού κυβέρνηση.
Ούτε λοιπόν Φούχτωλος, ούτε Φουχτουλάκης, ούτε Φουχτουλίδης... απλά, πολύ απλά, Φούχτελ. Για να μη γλείφουμε εκεί που φτύνουμε...


* Ο Σπύρος Τζόκας είναι πανεπιστημιακός, συντονιστής του Τμήματος Τ.Α. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

 
http://www.askota.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1297:-a-&catid=artaytodikoikisi&Itemid=72

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη του Υπουργείου από εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η ΠΟΕ ΟΤΑ κατέλαβε το Υπουργείο του Μανιτάκη 
Όλοι τώρα στη Β. Σοφίας έξω από το Υπουργείο
Εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ που πραγματοποιούσαν μοτοπορεία μαζί με Συνδικαλιστές από την ΑΔΕΔΥ και το Δημόσιο αντιδρώντας στα μνημονιακά μέτρα και τις απολύσεις εξπρές στο Δημόσιο κατέλαβαν στις 12 το μεσημέρι το Υπ Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασιλίσσης Σοφίας.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν την κατάληψη του Υπουργείου με τη φυσική τους παρουσία έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
12.45 Τα ΜΑΤ μπαίνουν από το υπόγειο του Υπουργείου. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από το γραφείο του Υπουργού και ζητούν συνάντηση.
Βίντεο από την κατάληψη
Αναμένεται παράλληλα η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ που θα συνεδριάσει σε λίγο να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Νεώτερα σε λίγο

 

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού και τις καταλήψεις των δημοτικών καταστημάτων του Δήμου για να μην περάσουν τα μέτρα


ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡ/ΛΟΥ

«Πάμε Αλλιώς»

 Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού και τις καταλήψεις των δημοτικών καταστημάτων του Δήμου για να μην περάσουν τα μέτρα

   Tα μέτρα που φέρνει η τρικομματική συγκυβέρνηση, μετά την λαίλαπα των πρώτων μνημονίων, στοχοποιούν  για μια ακόμη φορά την Τ.Α.,  πλήττουν τις εργασιακές σχέσεις  και όποιο δικαίωμα έχει απομείνει,  με πλήθος εργαζόμενων της τοπικής αυτοδιοίκησης να χάνουν τη δουλειά τους
   Η αντίσταση και ο αγώνας των αιρετών μαζί με τους εργαζόμενους/ες στην Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες/σσες είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση του θεσμού και του κοινωνικού ρόλου της, είναι ο μόνος δρόμος για να λειτουργήσουνοι Παιδικοί σταθμοί , οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο αθλητισμός.
  Καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους/ες μας και τους δημότες/σσες να πάρουν ενεργά μέρος σε όλους τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις με στόχο να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική. Καλούμε τους εργαζόμενους/ες του δήμου , τους κοινωνικούς φορείς,τους πολίτες /σσες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ώστε η αγανάκτηση και η οργή μας να γίνουν δύναμη αλλαγής και να αποτρέψουμε με τη μαζική μας παρέμβαση το λουκέτο στους δήμους και τη ζωή μας.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡ/ΛΟΥ

«Πάμε Αλλιώς»

ΑΣΚ-ΟΤΑ : είναι η ώρα του εργατικού ξεσηκωμού


Συνάδελφοι
Αυτές οι ώρες είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Είναι η ώρα να δώσουμε την μεγάλη μάχη ενάντια στα μέτρα που υποδουλώνουν τις ζωές μας.
Το νέο μνημόνιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, δεν έχει κανένα προηγούμενο στη μεταπολεμική ιστορία. Μετατρέπει την εργατική τάξη σε δουλοπάροικους, την κοινωνία σε εξαθλιωμένη μάζα του μεσαίωνα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τη δημόσια περιουσία σε ιδιωτικές ζώνες κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Αν ψηφιστούν τα νέα μέτρα θα ζήσουμε σε μια άλλη Ελλάδα από αυτή που γνωρίσαμε.
Μια Ελλάδα μαζικής ανεργίας και φτώχειας που όμοια της υπήρξε μόνο στην περίοδο του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου
Μια Ελλάδα υπό κατοχή από μια διεθνή και εγχώρια συμμαχία ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.
Μια Ελλάδα με λεηλατημένο τον δημόσιο πλούτο από τα αρπακτικά του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου.
Μια Ελλάδα με κουτσουρεμένη δημοκρατία που θα δίνει τροφή για την ανάπτυξη των φασιστικών συμμοριών .
Μια Ελλάδα με συρρικνωμένο και κατεστραμμένο κοινωνικό κράτος.
Ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα για την κοινωνική ασφάλιση ,τα εργασιακά δικαιώματα, για τις κοινωνικές δομές , για τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών κλπ θα το ξεχάσουμε.
Στους ΟΤΑ θα έχουμε χιλιάδες απολύσεις, κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων και υπηρεσιών. Πολλοί ΟΤΑ θα οδηγηθούν σε πτώχευση.
Θα ζήσουμε μια νέα εργασιακή Γκουέρνικα . Ένα νέο κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ καλεί τους φίλους και τα μέλη της να σταθούν στην πρώτη γραμμή των αγώνων του κλάδου που έχουν αποφασιστεί από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι καταλήψεις των Δημοτικών κτηρίων , των γκαράζ και των ΧΥΤΑ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.
Πρέπει να επιδιώξουμε την μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις καταλήψεις και στις διαδηλώσεις.
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ,
 Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ
Νοέμβριος 2012 Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α

Ο φασισμός, αν οι λαοί δεν έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, μεταμορφώνεται συνεχώς προσπαθώντας να τους εξαπατήσει και να τους παρασύρει στο παιχνίδι του πολέμου, του μίσους και της αλληλοεξόντωσης


Η εξαιρετική ομιλία της κ. Βασιλικής Καββαδία, διευθύντριας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, μπορεί να διαβαστεί και να ξαναδιαβαστεί γιατί όπως λέει  και η ίδια "... Ο λύκος αλλάζει συνεχώς προβιές,προβάροντας κάθε φορά την πιο φανταχτερή για την περίσταση .για λόγουςπολιτικής σκοπιμότητας προσπαθεί να κρύψει τα βασικά συστατικά της ιδεολογίας του που δεν είναι άλλα από το φυλετισμό, τη βία τον αντικοινοβουλευτισμό-αν και χρησιμοποιούν τη Βουλή-τον αυταρχισμό, τον ολοκληρωτισμό, το φυλετισμό και το σωβινισμό.Δεν είναι και πολύ δύσκολο για ένα λαό τσακισμένο από την ανέχεια και απογοητευμένο από την πολιτική και τους πολιτικούς να πέσει στα νύχια ενός επιτήδειου φασίστα. Ο φασισμός αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορεί να είναι δίπλα μας και να μας χτυπάει την πόρτα. Δεν είναι κάτι που εκδηλώνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Προετοιμάζει τις συνειδήσεις με μεθοδικό τρόπο, έτσι που χωρίς να το καταλάβει ένας λαός βρίσκεται να παλεύει με λύσσα για να εξοντώσει το γείτονά του. .."
Ολόκληρη η ομιλία από το site του Δήμου Κορυδαλλού
" Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, του θρυλικού ΟΧΙ που αντέταξε ο λαός μας στη φασιστική πρόκληση. Θυμόμαστε σήμερα όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας, όλους τους πατριώτες που χάρισαν στον κόσμο την πρώτη αντιφασιστική νίκη.
Τιμάμε τους νεκρούς μας, τιμάμε κι όσους αγωνιστές βρίσκονται ακόμη σήμερα ανάμεσά μας. Από την πρώτη κιολας επέτειο του ΟΧΙ, το 1941, στα πιο μαύρα χρόνια της φασιστικής κατοχής, χιλιάδες απλοί άνθρωποι, με κίνδυνο της ζωής τους ξεχύθηκαν στους δρόμους της σιδηρόφρακτης Αθήνας για να τιμήσουν την ίδια τους την ιστορία.
•Αυτή η ιστορια Ανήκει στον λαό μας!
Οι Ελληνες πολέμησαν εναντίον της φασιστικής Ιταλίας και αντιστάθηκαν σθεναρά στη γερμανική κατοχή. Σε αυτό τον πόλεμο δεν υστέρησε κανείς. Να μνημονεύσουμε τις μανάδες και τις αδερφές των φαντάρων μας που έπλεκαν μάλλινα, τις αδελφές νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού που φρόντιζαν τους τραυματίες ξεχνώντας τι θα πει ξεκούραση και ύπνος, τις Ηπειρώτισσες γυναίκες που κουβαλούσαν στην πλάτη τους τα πυρομαχικά στα κακοτράχαλα βουνά. Να μνημονεύσουμε τον ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ που πότε μεμονωμένα και πότε σε συνεργασία, κατάφεραν σοβαρά πλήγματα στους Γερμανούς κατακτητές σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Τρανό παράδειγμα η καταστροφή της γέφυρας του Γοργοπόταμου.
Ήταν σα να ειχαν ξαναζωντανέψει οι 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, οι Μαραθωνομάχοι, οι Σαλαμινομάχοι, οι Ανδρούτσοι, οι Κολοκοτρωναίοι και οι Καραϊσκάκηδες και είχαν πιάστει χέρι με χέρι με τους απλούς ανθρώπους που έγιναν ήρωες, δινοντας ένα μάθημα σ’ όλους αυτούς που νομίζουν πως ένας μικρός, αριθμητικά, λαός είναι μοιραίο να υποταχτεί σ’ έναν ισχυρότερο.
Επειδη Το δίκιο είναι αυτό που κάνει το μικρό λαό να γιγαντώνεται και να αντιστέκεται, να κουρελιάζει και να εξευτελίζει το μεγάλο στρατό στο πεδίο της μάχης.
Αυτή η ιστορια Ανήκει σε αυτούς που αγωνίζονται για την καθημερινή επιβίωση γιατί κάτι σαν και αυτούς τόλμησαν πριν από εβδομήντα 72 χρόνια να πούνε ΟΧΙ στην σκλαβιά την ίδια ώρα κάποιοι είτε έφευγαν στο εξωτερικό είτε συγκυβερνούσαν με τον κατακτητή στα μαύρα χρόνια 1940-1944 και που χαρακτήριζαν ως «επαίσχυντη πράξη το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακροπολη και σαν παραφρονες και εχθρούς της πατρίδας τους, το Μανόλη Γλέζο και τον Απόστολο Σάντα

Θεωρώ καθήκον μου να τονίσω τα εξής :
• Η άνοδος του ναζισμού και του φασισμού του Χίτλερ και Μουσολίνι οδήγησαν την ανθρωπότητα στα «μεσάνυχτα του αιώνα» µε φρικιαστικά εγκλήματα. Οι στρατιές των ναζί οδήγησαν στη μεγάλη ανθρωποσφαγή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέµου, στο ολοκαύτωµα εκατοµµυρίων απλών ανθρωπων ακομα και ατόµων µε ειδικές ανάγκες –οσων γενικα δεν ‘ταιριαζαν’ στο όνοµα της «καθαρότητας της Άριας φυλής». Εκεί στα στρατόπεδα θανατου του Αουσβιτς και της Τρεμπλίνκα- εκεί που σημερα, νοσταλγοι του φασισμου φωτογραφιζονται χαμογελωντας!
Η ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα σήµανε την πείνα που αφανισε 300.000 ανθρώπους, την εξόντωση χιλιάδων, τα µπλόκα στην Αθήνα, τα αντιποινα για κάθε μορφη αντιστασης, τους πυρπολισµούς χωριών µε µαζικές εκτελέσεις όπως στην Καισαριανή, Νίκαια, Χαϊδάρι, Καλάβρυτα, ∆ίστοµο και αλλού.Σημανε την καταρρευση της πατριδας μας ,τη λεηλασία όλων των οικονομικων της πόρων ακόμα των αρχαιολογικών της θησαυρων και αφησε πισω της - όταν αποχωρησαν τα γερμανικα στρατευματα- μια χωρα κατεστραμμενη στα προθυρα του εμφυλιου σπαραγμου.
Και αυτά δεν ήταν βέβαια δημιούργημα απλά και μόνο ενός τρελού, όπως θέλουν μερικοί να παρουσιάζουν το Χίτλερ. Ο Χίτλερ ήταν αιμοβόρος, αλλά όχι τρελός. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα υποβίβαζε το δευτερο παγκοσμιο πολεμο και τα δεινα που εφερε στο αποτελεσμα της μεγαλομανιας ενός και μονο «παραφρονα ανθρωπου».
Ο Χίτλερ ήταν ένα πρόσωπο που παρουσιάστηκε μια καίρια ιστορική στιγμή στην τσακισμένη οικονομικά και σε αδιέξοδο πολιτικά Γερμανία του μεσοπολέμου παριστάνοντας το σωτήρα του λαού, το Μεσσία που θα έδινε στο γερμανικό λαό την πολυπόθητη διέξοδο από τα προβλήματα που τον συνέθλιβαν.

Από τον καιρό εκείνο, την εποχή των παππούδων και των πατεράδων μας πέρασαν 72 χρόνια.
• Σήμερα, δεν κατεβάζουν πια την ελληνική σημαία απ΄ την Ακρόπολη… μόνο κατά καιρους προβαλλονται προσβλητικα και αηθη δημοσιευματα περι της δηθεν πωλησης της
• Σήμερα, δεν πουλά κανείς το σπίτι του για ένα τσουβάλι σιτάρι στους μαυραγορίτες, αλλά του το κατάσχει η τράπεζα για λίγα Ευρώ.
• Σήμερα, δεν μας πολεμάν Γερμανοί με τανκς και στούκας, απλώς, μας πουλάνε -όχι μόνο αυτοί - χρηματοοικονομικά προϊόντα , έτσι που καταχρεωμένοι δε μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.
• Σήμερα, δεν κλέβουν τη σοδειά , αλλά μας επιβάλλουν πρόστιμα και δανεια ενώ προσπαθουν σε ένα κλιμα φοβου να μας πεισουν ότι δεν υπαρχει αυριο…
• Σήμερα δεν στρατολογούν με το ζόρι Έλληνες εργάτες για τα εργοστάσια της Γερμανίας ,άλλα αναγκάζονται να πάνε μόνοι τους εξαιτιας της ανεργιας που μαστίζει τη χώρα μας.
• Σημερα με το Χίτλερ τελειώσαμε, όχι όμως και με το χιτλερισμό.
Ο φασισμός, αν οι λαοί δεν έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, μεταμορφώνεται συνεχώς προσπαθώντας να τους εξαπατήσει και να τους παρασύρει στο παιχνίδι του πολέμου, του μίσους και της αλληλοεξόντωσης. Ο λύκος αλλάζει συνεχώς προβιές,προβάροντας κάθε φορά την πιο φανταχτερή για την περίσταση .για λόγουςπολιτικής σκοπιμότητας προσπαθεί να κρύψει τα βασικά συστατικά της ιδεολογίας του που δεν είναι άλλα από το φυλετισμό, τη βία τον αντικοινοβουλευτισμό-αν και χρησιμοποιούν τη Βουλή-τον αυταρχισμό, τον ολοκληρωτισμό, το φυλετισμό και το σωβινισμό.
Δεν είναι και πολύ δύσκολο για ένα λαό τσακισμένο από την ανέχεια και απογοητευμένο από την πολιτική και τους πολιτικούς να πέσει στα νύχια ενός επιτήδειου φασίστα. Ο φασισμός αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορεί να είναι δίπλα μας και να μας χτυπάει την πόρτα. Δεν είναι κάτι που εκδηλώνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Προετοιμάζει τις συνειδήσεις με μεθοδικό τρόπο, έτσι που χωρίς να το καταλάβει ένας λαός βρίσκεται να παλεύει με λύσσα για να εξοντώσει το γείτονά του. Στην αρχη αυτόν που φαινεται ότι διαφερει στο χρωμα η την καταγωγη, στον πιο ευκολο στοχο να κατηγορηθει , μα να ειμαστε σιγουροι όπως έγραψε ο Μπρεχτ πως δυνητικά όλοι μπορεί να γίνουμε θυματα του.
«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα
δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»

Δε θα έπρεπε να υπάρχει τίποτε πιο λυτρωτικό στη σημερινή κατασταση από μια γιορτή για την 28η Οκτωβρίου!
Και αλήθεια είναι οξυμωρο που σα λαός δε γιορταζουμε τη ληξη μα την εναρξη ενός πολέμου που τα αποτελεσματα του δεν είναι παρα το πενθος , η θλίψη και η καταστροφή.
Εμεις όμως γιορταζουμε ένα μεγαλειο!
Γιορταζουμε το σθενος ,την αναταση, την ανορθωση της ψυχης του λαου μας.
Γιορταζουμε τη βουληση του να οριζει ο ιδιος τη μοιρα του και διαφεντευει τον τοπο του .
Γιορταζουμε την προσηλωση του λαου μας σε αξιες που αφησαν σαν κληρονομια οι προγονοι μας .
Γιορταζουμε την αποφαση του να πληρωσει και με τη ζωη του το τιμημα αυτό!
Ο εορτασμός της επετείου δεν έχει νόημα , δε μπορει να μας διδαξει και να μας εμπνευσει όταν περιορίζεται σε θεαματικές τελετουργίες.
Είναι λοιπον ζωτική ανάγκη
• να βαθαίνουμε αδιάκοπα στο νόημα αυτού του μεγάλου αγώνα.
• Να καταδειξουμε στους νεους μας, στους μαθητες μας το πραγματικο προσωπο του φασισμου Και να τους κανουμε να αντιληφθουν ότι η πατριδα μας υπηρξε τραγικο θυμα της ιδεολογιας αυτης.
Τα δικά μας ΟΧΙ να είναι απέναντι στη βία, στην αδικία, στην τυραννία, στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων!
Ζήτω η 28η Οκτώβριου 1940 !
ΖΗΤΩ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ"