Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Με βία και χημικά, η ιδιωτικοποίηση στο Δ. Θεσσαλονίκης

Πηγή Αυτόνομη Παρέμβαση 
Μόνο έτσι μπορούσε η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης να πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό για την ανάθεση της επισκευής και συντήρησης 71 οχημάτων σε Ιδιώτη, τηρώντας έτσι την αρχή της προώθησης και υπεράσπισης των οικονομικών συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων.
Από νωρίς το βράδυ της Τρίτης ισχυρές δυνάμεις καταστολής είχαν εγκατασταθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά παραγγελία του Δημάρχου και με εντολή να μην πλησιάσει κανένας εργαζόμενος το χώρο του Δημαρχείου όπου σήμερα θα διεξαγόταν ο διαγωνισμός.
Με εκτεταμένη χρήση βίας και χημικών οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σήμερα το πρωί, κατάφεραν να απωθήσουν από την είσοδο του Δημαρχείου τους εργαζόμενους, που πραγματοποίησαν προγραμματισμένη από την ΠΟΕ – ΟΤΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακύρωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης.
Επιτακτική ανάγκη είναι να καταλάβουν ορισμένοι ότι το πρόβλημα με τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Δήμων με πρώτη αυτή της καθαριότητας και των απορριμμάτων που έχει κριθεί ως η πλέον κερδοφόρα για τους μεγαλοεργολάβους, δεν λύνεται με τοπικές «αψιμαχίες». Το πρόβλημα είναι συνολικό και αφορά όλους τους δήμους και όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι πρέπει να δοθεί και ο αγώνας, να ξεφύγει από τα στενά τοπικά όρια του κάθε δήμου και να πάρει πανελλαδική έκταση, υπό το συντονισμό και την ευθύνη της Ομοσπονδίας.

ΔΕΗ: Ξεκίνησε να κόβει το ρεύμα, θηλιά οι απλήρωτοι λογαριασμοί


                                                                                               
      Πηγή : Αυτόνομη Παρέμβαση
Σημαντική αύξηση στις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από πελάτες μέσης τάσης της ΔΕΗ, παρατηρήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους και κυρίως στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ο πρόεδρος της εταιρείας Α. Ζερβός. Έτσι οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις πελατών χαμηλής τάσης, δηλαδή οι απαιτήσεις που αφορούν σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, από 441 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο, αυξήθηκαν στα 507 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο και στα 641 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο. Το Μάρτιο η κατάσταση ξέφυγε με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να εκτινάσσονται στα 763 εκατ. ευρώ και να μετατρέπονται σε "θηλιά" για την εταιρεία. Έτσι τον Απρίλιο υπήρξε κινητοποίηση και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έπεσαν στα 629 εκατ. ευρώ.
Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι η ΔΕΗ μετά από ένα δίμηνο, όπου ουσιαστικά της είχε απαγορευτεί να κάνει διακοπές ρεύματος ξεκίνησε εκ νέου να κόβει το ρεύμα σε πελάτες που δεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους. Τα στοιχεία για τις αποκοπές είναι αποκαλυπτικά: τον Ιανουάριο έγιναν 6.978 αποκοπές και το Φεβρουάριο 8.152, όταν ο μέσος μηνιαίος ρυθμός αποκοπών το 2011 ήταν 25 χιλιάδες. Το Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν 25.256 αποκοπές και τον Απρίλιο 19.523.

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Η δεύτερη γραφή μιας ιστορίας που δεν γράφτηκε

Αυτή την όμορφη ιστορία μου διηγήθηκε ο Άγγελος κάποιο μεσημέρι που γυρίζαμ’ απ’ την ταβέρνα του φίλου μας του Τζάρου στα γραφεία του Πολίτη και τσακωνόμασταν αν ο δικός του κόπρος ο Μάνθος ήταν πιο μάγκας ή ο δικός μου –εξίσου κόπρος–, ο Μαξ. «Άκου λοιπόν», μου λέει, «μια παλιά ιστορία ενός άλλου σκύλου που δεν ήταν καθόλου κόπρος σαν τον δικό σου, γιατ’ ήταν ο σκύλος του πατέρα μου». «Γιατί δεν τη γράφεις, βρε Άγγελε; Αφού είναι τόσ’ ωραία, άσε που με πήραν και τα ζουμιά κιόλας». Δε θέλησε τότε. Αργότερα πολύ έγραψε την ιστορία της γιαγιάς του, το Minima memoralia, ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό κείμενο.

TΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΗ
του Νίκου Πολτη

«Ο Εμφύλιος έφτανε στο τέλος του. Τα γύρω χωριά είχαν ήδη χαθεί απ’ τους αντάρτες. Ένασούρουπο έπεσε και το δικό μας. Ορμάγαν λυσσασμένοι οι φαντάροι, πυροβολούσαν και λεηλατούσαν ό,τι εύρισκαν μπροστά τους. Mπούκαραν και στο δικό μας το σπίτι. Το τι έγινε, δύσκολα περιγράφεται. Ένα μόνο σου λέω, πως οι εικόνες αυτές είναι ακόμη και τώρα ολοζώντανες στη μνήμη μου. Τέλος πάντων. Τελευταίος μπήκε ένας φαντάρος λίγο σαστισμένος, φοβισμένος ίσως κι αυτός; Δεν ξέρω. Οι άλλοι τα ’χαν πλιατσικολογήσει όλα, κι ετούτος δεν είχε πια τίποτα να πάρει. Κάνει μια με τη ζώνη του, την περνάει στο λαιμό του σκύλου μας, τον τραβάει και φεύγει. Τα γαβγίσματα αυτά, τι γαβγίσματα δηλαδή; ουρλιαχτά ήταν, τ’ άκουγα για πολύν καιρό.
Πέρασαν χρόνια πολλά. Μια μέρα είχε πάει πρωί πρωί ο πατέρας μου στη Λαμία για μια δίκη. Περιμένοντας ν’ ανοίξει το δικαστήριο, έκοβε βόλτες σε κάποια γειτονιά. Ξαφνικά ακούει γαβγίσματα να ’ρχονται από μιαν αυλή. Πλησιάζει, τα γαβγίσματα σταματούν. Πάει να φύγει, ξανά μανά γαβγίσματα. Για να μη στα πολυλογώ, κάποια στιγμή μισανοίγει την αυλόπορτα η νοικοκυρά του σπιτιού. Γίναν τα τυπικά, και η γυναίκα εντυπωσιασμένη απ’ την απρόσμενη φιλικότητα του σκύλου που, όπως είπε, ο άντρας της τον είχε καλά εκπαιδευμένο για φύλακα, κάλεσε τον πατέρα μου μέσα, του πρόσφερ’ ένα καφεδάκι και τον προσκάλεσε για το μεσημέρι γιατί, όπως είπε, ο άντρας της πολύ θα χαιρόταν.

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας -Αγ. Ι.Ρέντη με τα προσφυγικά σωματεία, το Κέντρο Ελληνοαρμενικών Μελετών και τον Ελληνοαρμενικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αραράτ,,

Η δεύτερη εκδήλωση εξίσου σημαντική με τη πρώτη
Εκδήλωση - συναυλία “Ενα τραγούδι για τη Μαρίκα”

 O Δήμος Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη, το Κέντρο Ελληνοαρμενικών Μελετών, ο Ελληνοαρμενικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αραράτ, διοργανώνουν εκδήλωση - συναυλία: “Ένα τραγούδι για τη Μαρίκα” - 90 χρόνια από τη γέννηση της Ελληνοαρμένισσας τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου, τη Δευτέρα 28 Μαΐου και ώρα 8.00 μ. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10, α΄όροφος).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι: Στέλιος Ελληνιάδης, δημοσιογράφος – παραγωγός και Γιώργος Τσάμπρας, δημοσιογράφος.
Θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό σύνολο ΧΑΜΑΤ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας -Αγ. Ι.Ρέντη με τα προσφυγικά σωματεία, το Κέντρο Ελληνοαρμενικών Μελετών και τον Ελληνοαρμενικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αραράτ,,



Ολόκληρη η ιστορία του Δήμου Νικαίας  και της ευρύτερης πειοχής κρατήθηκε ζωντανή από τα  προσφυγικά σωματεία της πόλης, στα οποία οι επιζώντες και οι απόγονοι τους κατέθεσαν κόντρα στη λήθη,  τις εμπειρίες και τις μνήμες τους από τις χαμένες πατρίδες. Στο πλαίσιο αυτό η πρωτοβουλία του Δήμου να θέσει υπό την αιγίδα τους τις δύο εκδηλώσεις δεν είναι  μόνο σημαντική,γιατί εκπέμπει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, αλλά και γιατί η πολύχρονη παρουσία των προσφυγικών σωματείων άφησε έντονο το αποτύπωμά της στη κοινωνική και πολιτική σύνθεση της Νίκαιας μέσα από τους αγώνες και τις θυσίες των ανθρώπων της" Κοκκινιάς" για μιά κοινωνία δίκαιη και αλληλέγγυα.
Η πρώτη εκδήλωση
Τριήμερο φεστιβάλ προσφυγικών σωματείων & Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη 
Οι Προσφυγικοί Σύλλογοι της Νίκαιας για την γιορτή της πόλης με την ευκαιρία της μνήμης των “318 Θεοφόρων Πατέρων των συγκροτησάντων την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας” σας προσκαλούν στην έκθεση έργων ζωγραφικής, γλυπτικής και βιτρώ που φιλοτεχνήθηκαν απο Νικαιώτες καλλιτέχνες. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 27 Μαΐου 2012 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” (Θηβών 245) και τελεί υπό την αιγίδα του ∆ήμου Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη. Κατα την διάρκεια της έκθεσης, θα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις από καλλιτεχνικές ομάδες Συλλόγων της πόλης.
 Ένωση Ρενκιωτών “Ο Άγιος Γεώργιος”
Ένωση Σμυρναίων
Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων
Σύλλογος Νησίου Πισιδίας
Αδελφότητα Βιθυνών
Αδελφότητα Σεβδικιωτών “Αγ.Ι. ο Θεολόγος”
Ένωση ∆αρδανελλιωτών
Ένωση Μαγνησίας
Ένωση Ποντίων

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με πανελλαδική αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι»

Μιά πολύ σημαντική συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζομένους στο "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" σε συνθήκες πολύ αρνητικές για την Αυτοδιοίκηση που προέρχονται τόσο από τον Καλλικράτη όσο και από την οικονομική κρίση και τη διάλυση της Κεντρικής Διοίκησης. Το θέμα αφορά και τους εργαζόμενους στο Δήμο Κορυδαλλού και στους υπόλοιπους Δήμους της Β΄εκλογικής περιφέρειας Πειραιά. Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου και προγραμματίζουμε συνατήσεις με τους εργαζόμενους των Δήμων της περιοχής μας.

" Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β΄ Αθήνας, Σπύρο Τζόκα, Θοδωρή Γκοτσόπουλο και Νίκο Σακούτη, μέλη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μάρκο Μπασιούκα και Γιώργο Χαρίση από το εργατικό του ΣΥΡΙΖΑ και Φώτη Χρυσικό από το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν με πανελλαδική αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αλληλεγγύη και την στήριξή της στον αγώνα των 4000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» για τη διασφάλιση της εργασίας τους και μετά τις 30/6/2012 που τελειώνει αυτό το πρόγραμμα και οι συμβάσεις τους και κινδυνεύουν να χάσουν την απασχόλησή τους καθώς και την κοινωνική στήριξη 130.000 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ, που υπάγονται σʼ αυτό το πρόγραμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει η Υπηρεσιακή κυβέρνηση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για ομαλή πορεία προς τις εκλογές να αξιοποιήσει τα πολιτικά και νομικά εργαλεία που διαθέτει, ώστε να δώσει παράταση στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και στις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σʼ αυτά.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να δώσει εντολή για την πληρωμή των εργαζομένων που καθυστερεί για 6 μήνες για λόγους γραφειοκρατίας αλλά και κρατικής αδιαφορίας.

Τα δύο αυτά προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα για να μην έχουμε και νέα κατάρρευση τμημάτων του κοινωνικού κράτους και της απασχόλησης. Οριστικά θα λυθούν με την ανατροπή των εφαρμοζόμενων βάρβαρων και αντικοινωνικών μνημονιακών πολιτικών και με μια άλλη πολιτική από κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και στην πλήρη και σταθερή απασχόληση. "

To Γραφείο Τύπου

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Οι Δήμοι καταρρέουν ….. από τα Μνημόνια και τις πολιτικές του ρουσφετολογικού πελατειακού πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα

  Διαβάζουμε σήμερα στην Αυτοδιοίκηση ότι "η οικονομική κρίση δεν έχει φέρει «ντόμινο» λουκέτων μόνο στις επιχειρήσεις. Όλα δείχνουν πως αρχίζει να ενσκήπτει και στους δήμους της χώρας εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω μνημονίων."
  Ήδη  από τις δημοτικές εκλογές 2010 , αλλά και μετά στο δημοτικό συμβούλιο,αλλά και στη κοινωνία, είχαμε καταθέσει  στην κρίση των δημοτών την άποψή μας  σχετικά με τα Μνημόνια , τον Καλλικράτη, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που στήριζαν τα μέτρα Κυβέρνησης-ΔΝΤ. Λέγαμε τότε ότι «Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι πρώτες μετά την εφαρμογή των μέτρων Κυβέρνησης-ΔΝΤ, έχουν διπλό χαρακτήρα. Εκτός από τον αυτοδιοικητικό έχουν και έντονα γενικό πολιτικό…» και προειδοποιούσαμε τους δημότες και για τις ευθύνες των τοπικών εξουσιών  που  « ουσιαστικά συνεργάζονται με μια Κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα στην Tρόϊκα, συμφωνούν μαζί της στη λήψη των πιό αντιλαϊκών μέτρων που γνώρισε ποτέ η χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και ηθελημένα κατεδαφίζει κοινωνικά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας που έχουν κατοχυρωθεί μετά από αγώνες δεκάδων ετών.»
 Επισημαίναμε δε ότι «Έχουμε επίγνωση ότι οι Δημοτικές Εκλογές είχαν και θα έχουν πάντα τοπικό χρώμα. Οι πολίτες δεν επιλέγουν κόμμα για να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις, που πρέπει να λύσουν τα τοπικά προβλήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και πολιτικές εκλογές , ιδιαίτερα σήμερα που η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση (εργασιακά, ασφαλιστικά, φορολογικά κλπ) αλλάζουν με βίαιο τρόπο τη ζωή όλων μας με άμεση επίδραση και στην πόλη μας . Εξάλλου πολλά τοπικά προβλήματα, , δεν είναι "στενά" αυτοδιοικητικά, όσο εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνονται. Αν κάποιο παιδί, μείνει έξω από τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο, αν θα υπάρχουν χρήματα για να λειτουργήσουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη, αν θα κλείσουν τα Δημοτικά Ιατρεία ή κάποιο ΚΑΠΗ, αφορούν την ίδια την ουσία της οικονομίας ..»





Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Γιά τα οικονομικά του Δήμου Κορυδαλλού

  Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού , 17-5-2012, η επικεφαλής του "Πάμε Αλλιώς", Καίτη Κυλάκου, έθεσε  προ ημερησίας θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση του Δήμου με δεδομένο ότι τόσο  η Αυτοδιοίκηση συνολικά έχει φτάσει σε οριακά για την επιβίωσή της όρια, όσο και το γεγονός ότι ο Δήμος Κορυδαλλού ήδη από την εποχή της δημαρχίας Χρήστου και στη συνέχεια δημαρχίας Κασιμάτη επέλεξε την εύκολη λύση της δανειοδότησης και της υπέρογκης υπερχρέωσης με τόκους και προσαυξήσεις , ερήμην των αναγκών της κοινωνίας.
  Η εκτίμησή μας ότι ο «Καλλικράτης» είναι η εφαρμογή του μνημονίου στην αυτοδιοίκηση και το όχημα για την επιβολή νεοφιλελεύθερων πολιτικών, έχει απολύτως δικαιωθεί. Αρκεί κάποιος να αξιολογήσει το στοιχείο εκείνο σύγκρισης των τριών τελευταίων χρόνων των προϋπολογισμών για την Τ.Α και θα διαπιστώσει ότι τα έσοδα της από το Κράτος μειώνονται στο εκπληκτικό ποσοστό που προσεγγίζει το 60%.   Με αυτό τον τρόπο, αλλά και με ευθύνη  των Δημάρχων που στήριζαν αυτές τις πολιτικές και ταυτόχρονα επέλεγαν τον άκρατο δανεισμό και την κακοδιαχείριση  «επιτυγχάνεται» η υποχώρηση της αυτοδιοίκησης σε κρατική διοίκηση, ο ακρωτηριασμός των αυτοδύναμων αποφάσεων, η έλλειψη και των ελάχιστων πόρων για άσκηση πολιτικής, η αδυναμία καταβολής ακόμα και των ανελαστικών εξόδων με απλήρωτους εργαζόμενους και πιστωτές.
Συγκεκριμένα τέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο οι ακόλουθες ερωτήσεις : 1) Σε τι ποσό ανέρχονται σήμερα τα δάνεια του Δήμου σε Τράπεζες και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εάν εξυπηρετούνται 2) Εάν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και πόσοι  και 3) Πόσο είναι το ύψος των οφειλών του Δήμου προς τους προμηθευτές και τρίτους. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον  Δήμαρχο κ. Κασιμάτη  και τον  Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χριστοφορίδη  είναι ότι:   τα μεν δάνεια του Δήμου ανέρχονται στο ποσό των 11.700.000 ευρώ  δεν αφορούν Τράπεζες, άλλά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εξυπηρετούνται με παρακράτηση των κρατικών  εσόδων του Δήμου. Μόνιμοι και αορίστου  πληρώνονται όλοι κανονικά , πλην από κάποιες υπερωρίες,λόγω τεχνικών δυσκολιών. Υπάρχει όμως πρόβλημα με συμβασιούχους του Δήμου, όπως και με την  ανανέωση των προσλήψεων με αποτέλεσμα βασικές λειτουργίες του Δήμου , όπως η καθαριότητα και οι Παιδικοί Σταθμοί ν΄αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας στο επόμενο χρονικό διάστημα. Για τα οφειλόμενα ποσά σε προμηθευτές και τρίτους  λάβαμε την απάντηση  των δυσκολιών καταβολής λόγω  μείωσης των εσόδων...
 Από τις απαντήσεις, όσο στρογγυλεμένες και άν είναι,  οδηγούμαστε στις διαπιστώσεις που εδώ και καιρό έχουμε διατυπώσει ως "Πάμε Αλλιώς" και αναφέρουμε και στην αρχή του ενημερωτικου  σημειώματός μας.
Κορυδαλλός , 18-5-2012
Γραφείο Τύπου

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους!


H φωτογραφία είναι από συγκέντρωση -διαμαρτυρία κατοίκων για την απομάκρυνση του αυθαίρετου και παράνομου  Κέντρου Διανομής Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ στα παλαιά λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού....

Εκδικάζεται αύριο , 16-5-2012 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  των 1.165 δημοτών του Κορυδαλλού, που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ, είτε γιατί δεν μπορούσαν, είτε γιατί εκδήλωσαν την ανυπακοή τους σε ένα άδικο, αντισυνταγματικό και βάρβαρο χαράτσι . Θυμίζουμε ότι ήδη έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία απαγορεύει την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η απόφαση αυτή ήταν νίκη  του κινήματος των πολιτών του Κορυδαλλού και των συλλογικοτήτων της πόλης που κρατούν αναμμένη την φλόγα της ελπίδας για μια δικαιότερη κοινωνία και αντιστέκονται στην εξαθλίωση της ζωής τους. Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» συμμετείχε και στήριξε έμπρακτα τους αγώνες αυτούς και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω στη πόλη και την κοινωνία και θεωρεί θετική την πρωτοβουλία του Δήμου Κορυδαλλού να συγκεντρώσει τους λογαριασμούς και να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια δια του Δικηγόρου του Δήμου, κ. Πενταγιώτη,  και με την εθελοντική παράσταση των δικηγόρων Καίτης Κυλάκου, επικεφαλής Δημοτικού Συμβούλου του "Πάμε Αλλιώς" και της Βασ. Καλομπράτσου, δημοτικής συμβούλου.
Το ίδιο θα πράξουμε και αύριο με την εθελοντική παρουσία μας και παράστασή μας στο δικαστήριο.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας συνάνθρωπός μας πεινασμένος, κανένας μόνος του!
Εκεί που το σύστημα και τα «παπαγαλάκια» του σπέρνουν την απελπισία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, εμείς θα σπείρουμε την ελπίδα και τη διάθεση για αγώνα και διεκδίκηση:
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ
  Γιά το "Πάμε Αλλιώς"
    Καίτη Κυλάκου
 Δημοτική σύμβουλος- Δικηγόρος

Εδω η  ανακοίνωση του "Πάμε Αλλιώς" μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος 











Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Από την ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού - Νίκαιας στη Πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη(Σπάθα)

Αλ. Τσίπρας : Εμείς κουβεντιάζουμε ανοιχτά με το λαό

o                                                       



Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Είμαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ!


 Και εξηγούμαι. Είναι γεγονός ότι διανύουμε ιστορικές στιγμές. O λαός κέρδισε μια μάχη, δίνοντας ένα ράπισμα στις δυνάμεις του Μνημονίου και μάλιστα σε συνθήκες πόλωσης και πρωτοφανούς προβοκάτσιας. Συνθήκες κρίσιμες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την Ευρώπη, έτσι όπως την ξέραμε τουλάχιστον.
Ύστερα από πολλά χρόνια καθήλωσης του εργατικού κινήματος η Αριστερά μοιάζει να αφυπνίζεται συνολικά, άσχετα από τις εντυπωσιακές κορώνες της ηγεσίας του ΚΚΕ και της δίνεται η ευκαιρία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, για να διεκδικήσει και να επιβάλει την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των νόμων που τους συνοδεύουν, επαναφέροντας τους μισθούς και τις συντάξεις, τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, ασφάλιση και αποδίδοντας δικαιοσύνη και αναδιανομής του πλούτου. Συνεχίζω να υπερασπίζομαι την ενωτική λογική των δυνάμεων της Αριστεράς στην οποία πρωτοστατούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προεκλογικά, ιδίως μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις και τις προβοκάτσιες από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς φορείς του διπολισμού των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων που οδήγησαν το λαό μας στην εξαθλίωση, παρ’ όλες τις επιμέρους διαφωνίες μου σε ζητήματα ιδεολογικά, όσον αφορά την ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και την ακόμη πιο επαναστατική του διεκδίκηση ενός άλλου κόσμου με επανακαθορισμό των κοινωνικών τάξεων, την εδραίωση της ουμανιστικής του φυσιογνωμίας, της αναδιανομής του πλούτου, καθώς επίσης της επαναπροσδιόρισης ενός νέου διεθνισμού. Όλα αυτά, θα πρέπει να συζητηθούν όμως, αφού εξασφαλισθεί η επιβίωση αυτού του λαού, ο οποίος του έδωσε ένα ποσοστό κυβερνητικής εντολής, έστω και αδύναμης, το οποίο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Εκτακτη Είδηση: Ο Αλέξης Τσίπρας αύριο Κυριακή, 13-5-2012, 7μμ , στη Συνέλευση της Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού-Νίκαιας στη Πλατεία Σπάθα.

Συντρόφισσες, σύντροφοι!
Φίλες , φίλοι!

Ανταποκρινόμενοι στη μεγάλη ανάγκη του κόσμου που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση και άμεση συμμετοχή στις πολιτικές εξελίξεις και στη διαμόρφωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ , η Τοπική Επιτροπή Κορυδαλλού-Νίκαιας διοργανώνει αύριο Κυριακή , 13-5-2012, 7μμ , ανοικτή συνέλευση στην Πλατεία Σπάθα , στη Νίκαια, (απέναντι από το γήπεδο του Ιωνικού) με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα

H T.E ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΝΙΚΑΙΑΣ
πηγή: εδώ


Το "Πάμε Αλλιώς" στον απόηχο των αποτελεσμάτων των εκλογών της 6ης Μάη

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων των εκλογών της 6ης Μάη και με τα συναισθήματα που περιγράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες και παρούσες στην κοινωνία και στη πόλη.
Σήμερα αντιπροσωπεία του "Πάμε Αλλιώς" θα παρακολουθήσει την εκδήλωση συζήτηση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά"Μετανάστριες, το άλλο μισό ενός ξεριζωμένου ουρανού" στις 8μμ και τη Δευτέρα θα επισκεφθούμε την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού για να ενημερωθούμε από τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τα προβλήματα των σχολείων στην περίοδο που διανύουμε και να διερευνήσουμε τη δυνατότητα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ν΄αναλάβουμε από κοινού δράσεις ευαισθητοποίησης  των μαθητών/τριών κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Για αύριο σας επιφυλάσσουμε έκπληξη . Σε λίγο έκτακτη είδηση!!!

Μαζί θα περπατήσουμε το δρόμο σε μια κοινωνία με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Αύριο  κλείνει μια βδομάδα από την 6η Μάη. Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που η κάλπη το κατέγραψε δεύτερο κόμμα ελάχιστα πίσω από την ΝΔ και οι εύστοχοι χειρισμοί σχετικά με την διερευνητική εντολή μας γεμίζουν με ανάμεικτα συναισθήματα  χαράς και ελπίδας , αλλά και ευθύνης για το μέλλον της κοινωνίας και του τόπου. Οι πολίτες/σσες μας εμπιστεύθηκαν όχι μόνο για την συνεπή παρουσία μας και τους αγώνες μας στους θεσμούς και στα κινήματα, αλλά και γιατί σε μας εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να περπατήσουμε μαζί το δρόμο που θα οδηγεί σε μια κοινωνία με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και ελευθερία. Μας εμπιστεύονται και ζητάνε από μας , τη σύγχρονη, ριζοσπαστική, οικολογική, φεμινιστική αριστερά να προχωρήσει με όραμα και προοδευτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα σε ριζικές αλλαγές στην Ελλάδα,διεκδικώντας παράλληλα τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη Μεγάλα τα ποσοστά μας, μέγιστες οι ευθύνες μας !!!
Καίτη Κυλάκου
Δημοτική Σύμβουλος-Δικηγόρος

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Η τοξικοεξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο γεννιέται και αναπαράγεται από κοινωνικά αίτια, για την άρση των οποίων οφείλουμε να αγωνισθούμε...

Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την ημερίδα που διοργάνωσε η ΄Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Μαθητριών Κορυδαλλού με θέμα την Πρόληψη κατά των Ναρκωτικών. Οι ομιλητές με άμεσο, ανθρώπινο και καθαρό λόγο επιχείρησαν να ευαισθητοποιήσουν γονείς και εκπαιδευτικούς στη σημασία της πρόληψης, αλλά και της άμεσης παρέμβασης, όταν εντοπισθεί το πρόβλημα. Αναφέρθηκαν στις μεθόδους θεραπείας και στο σημαντικό έργο των θεραπευτών προς τους χρήστες/στριες. Και πρότειναν τη δημιουργία ενός τοπικού κέντρου της πρόληψης κατά των ναρκωτικών με εκπαίδευση θεραπευτών από το ΚΕΘΕΑ. 
Κατά τη γνώμη μας η εκδήλωση αυτή της Ένωσης Γονέων και οι δράσεις που σκοπεύει ν΄ αναλάβει με τη νέα σχολική χρονιά είναι σημαντικές, ιδιαίτερα σήμερα που η πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση δημιουργούν εύφορο έδαφος για την εξάπλωση της χρήσης ουσιών, νόμιμων και παράνομων. Κι ενώ η ίδια η συγκυρία επιβάλει τη δημιουργία ασπίδας προστασίας απέναντι στα ναρκωτικά, με την ανάπτυξη των δομών και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών πρόληψης – απεξάρτησης – κοινωνικής επανένταξης, οι μνημονιακές πολιτικές επέβαλαν δραστικές μειώσεις στη χρηματοδότηση των δομών , τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και με εγκατάλειψη του θεραπευτικού σκέλους των προγραμμάτων υποκατάστασης. Η τοξικοεξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο γεννιέται και αναπαράγεται από κοινωνικά αίτια, για την άρση των οποίων οφείλουμε να αγωνισθούμε και παράλληλα να διεκδικήσουμε την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης που θα δίνει πρωταρχική θέση στη πρωτοβάθμια πρόληψη, θα προωθεί τον θεραπευτικό πλουραλισμό, με ανάπτυξη των ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων και καθιέρωση υψηλών προδιαγραφών για τα προγράμματα υποκατάστασης, ώστε να στοχεύουν στην απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη. Θα προσφέρει θεραπευτική υποστήριξη στους χρήστες αντί διώξεις και εγκλεισμό στις φυλακές.
Καίτη Κυλάκου
Δικηγόρος-Δημοτική Σύμβουλος

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού σας προσκαλεί σήμερα , 10 Μαϊου 2012 και ώρα 19 .00,  στην ημερίδα που διοργανώνεται στην αίθουσα του 5ου Λυκείου Κορυδαλλού με θέμα: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ  με ομιλητές τους Κώστα Αρβανίτη, Δημοσιογράφο , Μέλος ΔΣ ΚΕΘΕΑ και Παναγιώτη Κατιφέ, Κοινωνιολόγο του ΕΣΥΝ
Είσοδος Σολωμού 2-4

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Καταλύτης των εξελίξεων η ορμητική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ


Η ορμητική άνοδος του Συριζα γίνεται καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων για την ανατροπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το ποτάμι του κόσμου που ξεχύθηκε προεκλογικά και μας στήριξε δίνει σαφή εντολή: κυβέρνηση αριστεράς. Ευχαριστώ όλους και όλες τους συντρόφους/σσες, συνυποψήφιους/ες,φίλους/ες που μαζί δώσαμε τη μάχη. Μαζί θα συνεχίσουμε για να κερδίσουμε το πόλεμο.
Kαίτη Κυλάκου
Υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Πειραιά
Δημοτική Σύμβουλος-Δικηγόρος

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Την Κυριακή οι πολίτες/σσες δεν τιμωρούν απλά τον δικομματισμό, αλλά επιβάλλουν την ανατροπή δίνοντας εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για αλλαγή πορείας.

Η κοινωνική απόγνωση και η πολιτική αστάθεια που προκλήθηκε από τα κόμματα του καταρρέοντος δικομματισμού και το μνημονιακό σύστημα εξουσίας γίνονται χιονοστιβάδα εξελίξεων και αλλαγών στη κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα. Το πρόγραμμά μας μπορεί να στηρίξει τη στροφή που χρειάζεται επειγόντως η χώρα. ! Μια νέα δημοκρατική πορεία κοινωνικής ανασύνταξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης μέσα από μια νέα διακυβέρνηση με πυρήνα την αριστερά - ενωμένη, ανιδιοτελή, και όχι υστερόβουλη και αλληλοσπαρασσόμενη. Να μιλήσει ο λαός, να τιμωρήσει, να επιβραβεύσει, να απορρίψει, να επιλέξει. Και να γίνει σεβαστή η γνώμη του. Οι πολίτες/σσες στη σύντομη αυτή προεκλογική περίοδο έφεραν μια πρώτη ανατροπή  μετουσιώνοντας  το θυμό και την αγανάκτησή τους σε αποδοχή και στήριξη του πρόγραμματός μας που βασίζεται στην άμεση απεμπλοκή από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, στην ακύρωση των μέτρων που απορρέουν από αυτά, στην ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που είναι προϊόν τοκογλυφικών πρακτικών, στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας. Ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο, αλλά και απώτερο παρελθόν, δεν είχαμε τέτοια  αθρόα προσέλευση  στα περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ και μια τέτοιου μεγέθους ζήτηση και διακίνηση ψηφοδελτίων. Την Κυριακή  οι πολίτες/σσες δεν τιμωρούν απλά τον δικομματισμό, αλλά επιβάλλουν την ανατροπή δίνοντας  εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για αλλαγή πορείας. 


Καίτη Κυλάκου
Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄Πειραιά
Δικηγόρος- Δημοτική Σύμβουλος